Колку вистина има во астрологијата/хороскопот?

• Креатор на темата Креатор на темата Ѕ'вер
  • Време на започнување Време на започнување
Тоест, потребно е вистински, физички експериментален солиден background за да се валидизира вистинитоста.
На пример, во игрите Покемон на гејмбој се користи математика. Дали е ова доволен доказ за постоењето на покемони?​

Според твојава логика, не постои ни Господ, бидејќи нели, математички не е докажано, а и нема начин како сето ова да се валидира.
Ни душата не постои во физичкиот свет, ама секој ја има и ја чувствува - чест на исклучоците.

Имаш ли ти во животот направено натална, ама искрено?
Едноставно е апсурдно, како можеш да плукаш врз дисциплина која не ја познаваш. Разбирам некој да ми каже дека направил 2-3 натални, дека ништо не му погодиле, го излажале или не знам што,па да е скептик. Или некој кој со години ја изучувал оваа проблематика, па смета дека е фарса ради тоа тоа и тоа. Ама чисто да се плука ради плукање, е тоа не можам да го сфатам.

Поентата е дека калкулациите немаат врска со информациите кои ги приушта астрологијата. Кажав погоре на што се должи нејзината "егзактност."
Поентата ти е океј. Она што фрчеше во твојот пост беше примерот за илустрација на логичката фалација. Тотално погрешен. Just sayin`.

Според твојава логика, не постои ни Господ, бидејќи нели, математички не е докажано, а и нема начин како сето ова да се валидира.
Ни душата не постои во физичкиот свет, ама секој ја има и ја чувствува - чест на исклучоците.
Забега...

Едноставно е апсурдно, како можеш да плукаш врз дисциплина која не ја познаваш. Разбирам некој да ми каже дека направил 2-3 натални, дека ништо не му погодиле, го излажале или не знам што,па да е скептик. Или некој кој со години ја изучувал оваа проблематика, па смета дека е фарса ради тоа тоа и тоа. Ама чисто да се плука ради плукање, е тоа не можам да го сфатам.

Па, не постојат ни Господ ни души. Не е моја логиката туку е став на секој скептик/crittical thinker. Во врска со наталната, веќе ти ги посочив замките околу личното искуство и зошто не е релијабилен извор на информации.

Поентата ти е океј. Она што фрчеше во твојот пост беше примерот за илустрација на логичката фалација. Тотално погрешен. Just sayin`.
Во право си. Кога го прочитав од после видов дека сум утнал. Благодарам. :)

Девојко, во овој момент ти е најпаметно да ти снема интернет. Чесен збор...

Расипувач на забави и завидливец. Девојката пишуе фино. Не ме терај да дојдам Битола и да ти окршам пенџерите.

Погледни на што морав да реплицирам, па тогаш кажи ми кој забегал...

Дечкото е совршено логичен, ти не си. Искористи ја предноста да не мораш да бидеш, бидејќи вака водиш изгубена битка...

:)
--- надополнето: 15 август 2012 во 03:54 ---
Расипувач на забави и завидливец. Девојката пишуе фино. Не ме терај да дојдам Битола и да ти окршам пенџерите.

:(:(:(

Па, не постојат ни Господ ни души. Не е моја логиката туку е став на секој скептик/crittical thinker. Во врска со наталната, веќе ти ги посочив замките околу личното искуство и зошто не е релијабилен извор на информации.

Ахам, значи ти си бездушно суштество? Тоа ме потсеќа на ова:

Ниче: Господ е мртов!

Господ: Ниче е мртов

Поздрав, и се надевам дека не си ваков скептик во сите животни сфери...за доброто на сите:)
--- надополнето: 15 август 2012 во 03:57 ---

Благодарам на убавите желби Ставрогин...да ти се вратат

Поздрав, и се надевам дека не си ваков скептик во сите животни сфери...за доброто на сите:)

Од ставот не постојат души, никако не следи заклучокот ти си бездушно суштество. Првиот е онтолошки став, а вториот етички.

Тоа со Ниче и Господ е најпатетичната и најпреџваканата финта, досадна до посер...

Сите овие тука: Ставрогин, Шабан, Централниов, Дистопиан -- све се тоа бездушници, безбожници и плачат за ќутек. Ја им го збирам одамна.

--- надополнето: 15 август 2012 во 03:57 ---

Извини плавоока. Јас сум тој што им кажува на децата дека Дедо Мраз не постои.
Поздрав. ;)

Не е тоа желба, тоа е совет. За твое добро...

;)

Ти ми си генерално симпатичен форумски лик, сакам така и да остане. Ако почнеш да се расфрлаш со аргументи како тој цитираниот за Господ и душите, не сум сигурен дека и понатаму ќе ми бидеш симпатична...
--- надополнето: 15 август 2012 во 04:00 ---
Сите овие тука: Ставрогин, Шабан, Централниов, Дистопиан -- све се тоа бездушници, безбожници и плачат за ќутек. Ја им го збирам одамна.

:cautious::cautious:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom