Колку сте искрени?

• Креатор на темата Креатор на темата Маwечко
  • Време на започнување Време на започнување
100% ...и ете повторно не сум искрена xD Искрена сум само со луѓе кои се исто така искрени со мене, на кои знам дека им значи моето мислење, и кои нема да се налутат ако им кажам се во лице. Не бидете искрени со сите, луѓето не го ценат тоа многу, напротив, ќе излезете наивни. Just my opinion.

Pa ne mnogu,no toa ne znaci deka e mana,tuku spored mene e doblest.Da ne im go kazes na lugjeto ona sto navistina go mislis za niv e doblest,zosto ako site vie ste iskreni kako sto vikate i kolku sto vikate,togas ke gi svedete vasite prijateli na minimum.

некогаш ич...неко''ш многу :)
се е до расположение

-Ние ја сакаме искреноста само од луѓе кои не’ сакаат, а искреноста на останатите ја нарекуваме безобразлук – André Maurois
-Луѓето опрстуваат се’, освен искреноста. - Antun Gustav Matoš
- Права будала е оној кој од него бараат искрено мислење, а тој им го дава – Hegel
- Икреноста е единствен начин на лажење која сеуште секаде успева - Ludwig Börne
- Улогата на искрен човек – најтешка улога – Максим Горки
- Малата искреност е опасна работа, а големата е сосема кобна. - Oscar Wilde
- Опасно е да бидеш искрен ако не си глуп.- Oscar Wilde
- Најискрени се оние сползи кои ги лиеме сами на себе. - William Shakespeare
- Искреноста е како сон. - Wystan Hugh Auden
- Искреноста обично те доведува до пропаст. - Латинска пословица

Боли да си искрен у секој случај

Некогаш и повеќе отколку што треба па самиот си правам проблеми.

Во последно време станувам малку поискрен према сите, затоа што сфатив дека искреноста пред сè ми е важна на мене, па како што ми е важна на мене може им е и на другите

-Ние ја сакаме искреноста само од луѓе кои не’ сакаат, а искреноста на останатите ја нарекуваме безобразлук – André Maurois
-Луѓето опрстуваат се’, освен искреноста. - Antun Gustav Matoš
- Права будала е оној кој од него бараат искрено мислење, а тој им го дава – Hegel
Доволно кажано.
Не бидете искрени со сите, луѓето не го ценат тоа многу, напротив, ќе излезете наивни. Just my opinion.
Не би рекла дека би излегле наивни, туку дрски, не фер, сурови, зависи кој како ќе си ја протолкува вашата искреност. Затоа не се бара искреност и вистина ако не си спремен/а да ја чуеш.

Оn topic, многу пати имам прочитано и слушнато дека "со луѓето е најлесно се додека им го кажуваш тоа што сакаат да го слушаат(пишуваш тоа што сакаат да го читаат)" ми се случува да го испрактикувам тоа, да не се лажеме. Инаку искрена сум со луѓето кои ми значат и кои ми се блиски, а со нив сепак имам научено дека понекогаш и кога си сосема искрен со најдобри намери, го извлекуваш подебелиот крај поради горе наведеното!
А на форумов, што знам, си го пишувам моето мислење сосема искрено, и онака 99,6% од личностиве овде воопшто не знаат која сум.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom