Колку мажите навистина сакаат паметни жени?
Пробај ме, па ќе знаеш :wink: :smir:
Ај поправете ме ако грешам душа, ама се некако ми се чини дека најголемиот број на мажи во нашава ни мила државичка (секоја чест на исклучоците) бараат жени без три чисти во главата, затоа што само на тој начин можат да бидат мачо мен, да ја имаат доминацијата, т.е. да ја водат играта... и на секој нивни очаен обид за хумор таа до него да се постела од смеење

фрустрации, фрустрации. БЛЈАК
Ај размисли убаво:
Која жена сака да биде тормозена дома и сурово подвластена? Ако има таква, сигурно не би си дозволила да ја земе таков маж.
Прашај се зошто има разводи? Од “убајна“ или од мака? Или: 1. Зашто пред бракот потполно ќе изгустираат и после нема веќе да им биде интересно, и дури тогаш кога престанала ЗАТРЕСКАНОСТА и ЗАЉУБЕНОСТА, и кога треба да ЗАПОЧНЕ ВИСТИНСКАТА ЉУБОВ, е тогаш прекинуваат; или 2. Затоа што не се запознале, доволно, не си продреле доволно еден во друга и обратно и ако е само површна блискост без корен, таа никако не би имала трајност.
Таквиот маж кој го спомнуваш не ги гледа вистинските квалитети на личноста, а и нема да и’ ги покаже своите вистински квалитети (колку што ги има, ако ги има) и од нивната врска, долгорочно не бидува ништо.
А и денес, машките и женските при зближувањето повеќе се трудат да се изналудуваат и што е најстрашно, се заљубуваат во илузија, а не во вистинскиот партнер, со СИТЕ негови УБАВИ СТРАНИ и со СИТЕ негови слабости. И кога ќе дојде време да се соочиш со мааните, е тогаш пропаѓа врската/бракот.
Ако е маж заинтересиран за БРАК во вистинска смисла за зборот, кој значи и ОБВРСКИ, ОДГОВОРНОСТИ, СПРЕГА која ЗАЕДНО ја влечат двајцата, тогаш ќе ја најде таквата жена, ако треба и под дрво и под камен. Ако ли не сака БРАК во вистинска смисла на зборот, и секој ден да е со различна во кревет, нема да се засити и задоволи
Јас си знам каква јас барам:wink: