Колку користите тастатура?

• Креатор на темата Креатор на темата deXterche
  • Време на започнување Време на започнување

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Локација
@home
Дали ја користите само за пишување или употребувате по некој шорткат? Прозор затворате со кликање на иксот или (Alt+F4), променување на прозр (Alt+Tab), навигација низ менито на прозорите (Alt+F, E, V...)...користите ли воопшто тастатура?

Јас се трудам да го избегавам маусот колку можам, барем 30-40% од времето поминато на компјутер ги употребувам шорткатите на тастатура.

Пробајте еден ден без мауси...

Ретко за шорткати. Најчесто ја користам тастаурата за мењање на прозор(Alt+Tab) и за Таск Менаџер(Ctrl+Alt+Delete) :)

tastatura non-stop koristam hehehe mozi vo 2050 ke ja koristam i koga ke odam vo WC za koga ke stegnam F1 da se pusta voda vo sholjata :-)))

Па за на нет за нов таб ( ctrl + n ) па за друга програма или прозорец ( ctrl + tab ) за десктоп да појдам одма ( win + m ) и дур сум на работа едно чудо други команди copy/paste итн

Ретко користам тастатура за шорткатови, пошто сум некако фасциниран од работата на маусот.

Само за Ctrl+Alt+Delete.
Еве за Декстерче утре ќе пробам што помалку да ја користам!

Ептен користам. И шорткати, и табови и навигација, све. Знае да ми скурчи на пати и си отварам command prompt и уживам во комунизмот.

освен алт+таб бе користам шорткати,ја користам за куцање само

Се обидувам да ја користам што е можно повеќе!

99% тастатура а 1% маус... Поарно е и побрзо а башка гимнастика на рацете си праиш. :music3:

Ме тоо бато И јас 99% туку вежбјте ја тастатурата ке ви требит за дактилографија ЈАС го совладов то веке хехе шо појке работаш на тастатура то поубо.

Ајт Поздрав(со маус го напишав ај погодите како!!!)

И јас користрам тастатура повеќе (освен кога играм).

Ајт Поздрав(со маус го напишав ај погодите како!!!)
со маус... On Screen Keyboard PS: Има уште начини.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom