LordDragonII
Dr.Strangelove
Шта причате бре људи ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.

браво македони ... гледам имаме некоjа сербоидна жица у нашта култура и нациjа ... се повеке, се повеке и се повеке ... бравосамо напред
)))))
Еве на пример, имам зет за братучедка од Белград, живее тука 15 години, 2 деца има, Македонски леб јаде, а збор Македонски не сум го слушнал да изусти!
И само они се такви препотентни, сум имал прилика да сретнам милион луѓе од други нации кои што зборуваат јазик кој нималку не е сличен со нашиот, па кога ќе дојдат тука, барем за чест да ти направат, ќе прозборат некој збор, ама Србиве никако!!!

Интересно е тоа дека србите помалку се трудат да научат туѓ јазик отколку хрватите. Има некои што ги познавам живеат по 20 години во македонија но еден збор немаат научено како што треба. Од друга страна хрватите (па и босанците) желбата за учење нов јазик е поголема.Стварно има такви случаеви, ама на пример, не е убаво да се генерализира. Иако горе-доле навистина си во право, ама јас исто комплетно мислев ко тебе додека не запознав луѓе од Србија кои ми викаа, јас се разбирам, збори си, немај гајле, само поспоро те молам, немој толку брзо. (дека јас у суштина општо стварно многу брзо зборам). Има секакви. За жал и такви какви што ти ги спомна во постот, но има и такви ко од мојот пример.
![]()
па сигурно, не сме гејлада или бугарија каде те демнеле или демнат да не збориш македонски- оти грдно ќе настрадашИнтересно е тоа дека србите помалку се трудат да научат туѓ јазик отколку хрватите. Има некои што ги познавам живеат по 20 години во македонија но еден збор немаат научено како што треба. Од друга страна хрватите (па и босанците) желбата за учење нов јазик е поголема.
Но да не се лажеме има и срби кои се трудат да учат и научуваат перфектно.