Колегијалност

• Креатор на темата Креатор на темата Zemzela
  • Време на започнување Време на започнување

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Ме интересира дали има колегијалност на факултетите...дали се дружите како во средно или се гледате како хиени меѓу вас,дали нудите материјали или само барате...дали се поддржувате меѓу себе или се натпреварувате со колегите...
...ваши мислења,повелете

Па додека бев на Економски беше пекол ќе те изедат уште малку, мада имав две три колешки што се стварно супер ама толку се другово е катастрофа. Се трудев многу и комуницирав со сите, ама кога имаат некој материјал не го даваат и крај, се прават луди. Се снаоѓавме од незнам кај додека некој веќе повторува. И така ја навикната на тоа сега што сум на еурм нема врска едно со друго , многу ми беше чудно од тој аспект пошто тука сите за еден еден за сите е.

Штулов досеа ко во средно е.
Пред математика (освен цимерот мој све е тапа,речиси све) се бериме некаде решаваме си вешбаме бла бла...
И за 2-3 предмети така прајме...
Ако немаш домашно ке ти дават (ако можат) ако не (ако е преку интернет) ке ти помагат...убо е засега,нема да зборам многу пошо прва година ми е.

Мене сите колешки/колеги ми се ептен погодени.:)

Не само што си помагаме, се собираме заедно да вежбаме туку и не се чувствува никаков натпреварувачки дух, излегуваме заедно...

Сега засега-супер е.:)

Па имам две колешки кои ми даваат се од материјали што ќе соберат. Другите се некако си чуваат за себе, кога ќе ги прашаш наоѓаат милион изговори за да не ти дадат материјал. Ама први се да ти побараат.:) Имам и колешки кои навидум не се себични за материјали, ама никогаш не ти го даваат во целост, секогаш нешто фали.

Не се натпреварувам. Секој за себе. Што се однесува до мене колку можам им помагам на сите кои ќе ме прашаат за нешто.

Групата ми е многу погодена. Се зезаме, се смееме, комуницираме, у бифе кафиња пиеме, у кафана имаме отидено.
Баш е онака се супер и нема љубомора и ривалство, барем сега за сега.

Факт е дека не е исто како во средно.

И покрај тоа што не се вртам многу на факултет највеќе од се секогаш ме нервирала таа неколегијалност (читај тој ривалитет).

Секогаш сум имал впечаток дека постои некоја тајна омраза истовремено и изразено лицемерии помеѓу луѓето од Скопје и оние од другите градови низ Републиката, тоа беше изразено во оној период кога луѓето што беа во Студенстките домови многу лесно стигнуваа до готов материјал за тестови и сл. и никогаш не беа отворени тоа го споделат со нас Скопјаните. (можеби смешно изгледа и чудно но доста вистинито). а зошто стварно неам поима.

Секогаш има и колегијални и неколегијални и дружељубиви колеги и не толку. Е сега губат оние вторите.Ним им паѓа потешко кога ќе им притреба некоја услуга па треба да станат досадно колегијални како првите.

imam jas prilicno kolegijalni kolegi no ima nekolku koi se reklamiraat i se obiduvaat da se stavat nad drugite radi niv ni gi krenaa kriteriumite na ocenuvanje
nevideni ligli se celo vreme se trudat da ne ni gi odlozat kolukviumite i se upikuvaat na profesorite:drk:

Кај мене има три групи на колеги\колешки...
1. 60% бубалици кои се заглавени во времето и просторот,кои гледаат само прва МТВ програма дома,не излегуваатод дома,зашто надвор ги демнат многу пороци и слични девијантни појави...едноствано катастрофа се
2. 30% луѓе кои мислат како да те зае*ат,се прчат на први клупи а се најголеми дупки,гледаат нешто да наслушнат,да ти земат материјали а тие нели немаат никогаш...овие се бетер од првите
3. 10% нормални дечки и девојки кои знаат како и да учат и да се забавуваат,кои не гледаат во тебе непријател туку колега и другар...ги обожавам овие

па има секакви ама па ретки се оние со кои онака можеш да се дружиш.имам 2-3 колеги и неколку колешки со кои се дружам и луѓе со кои можеш да си направиш муабет,ама голем дел се некои шупци што се цепаат,ко демек којзнае кои се,ќе им речеш здраво очите ќе ти ги извадат(да не праам муабет за на испит,го покрива тестот...и ништо не знам,а после 10...мадафака).ама со тие што се дружам ептен ги почитувам,закон луѓе се

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom