Колачиња!

• Креатор на темата Креатор на темата Annabel
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Не знам ништо да правам.Но што и да ми дадат не одбивам.:toe:

Kolacinja(Plätzchen) se dosta ednostavni za pravenje. Najmnogu pred bozik i za bozik se pravat. Jas pravam tolku mnogu pa duri i za komsiite i prijatelite ima. Na zalost od niv mnogu se debeli.:nenene:

Знам само цилуфки да правам ахахахха најлерсно е!и во каква сакате арома :smir: а јасдам се шо е благо..МИ СЕ ПРИЈАДЕ

Знам да правам според рецепти и има едни кои ми се омилени во облик на праска.. ги обожавам..вчера ги изедов последните. Можам да јадам засекогаш :wow:
Иначе од сликиве ми течат лиги сега, ок, фала.

не јадам многу многу благо, ама обожавам да праам колачи, ќеиф ми е да ги декорирам :pipi:
ево нешто не толку комплицирано :)

20080828162412826500106.jpg

200812achristmascookies.jpg
200812achristmascookies.jpg

6a00e3989c742c00010123d.gif

309395095775a598b903.jpg

2042450535ef3e61b15co.jpg

christmascookiedecorati.jpg

cookie1.jpg

easterbonnetcookiebasse.jpg

valentineshortbreadcook.jpg

wonderlandcookies.jpg

Незнам како се викаат овие колачиња и неможам слика да најдам ама мајка ми ги прави за слава секоја година...коцки се и се прават посебно колаче по колаче.Така го сечеше пандишпанот мислам на коцки и ја сече на пола коцката и става ванила фил и ја поклопува коцката после се валкаа во чоколадо па во кокос...омилени ми се и стално ја терам мајками да ми ги прави ама не сака зашто треба многу работа.Ја прашав како се викаат и ми вика тортици ама врска нема зашто на нет нема никакви слични да тие под име тортици...

Мразам колачиња! Дали у 2 месеца еднаш јадам некакво благо, а кога јадам - јадам чајно колаче или сл.

Еве еден сезонски "Колач од праски"

Потребно:

4 јајца

300 гр кајсии

250 гр брашно

150 гр маргарин

100 гр шеќер

3 лажици млеко

пола ќесичка прашок за пециво

малку цимет

Пенасто изматете ги шеќерот и маргаринот. Јајцата додавајте ги едно по едно. Потоа млекото, циметот и на крајот брашното измешно со прашокот за пециво.
Добро измешајте и истурете ја смесата во подмачкано и посеано со брашно тавче или калап. Кајсиите излупете ги и исечете ги на пола или на коцки и наредете ги врз смесата.Печете на 180 степени околу 40 минути. Посипете го готовиот колач со шеќер во прав.

Знам да правам неколку врсти на колачи,и уживам додека ги правам.Секогаш ги украсувам со нешто тоа ми е најитересниот дел :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom