Која раса на кучиња ви е омилена?

• Креатор на темата Креатор на темата ZIKS
  • Време на започнување Време на започнување
zhiti slikata ako ne ti se dopagja kako pi6uvam ., samo presko4i i si go re6il problemot so samot sebe., a inaku 6arplaninecot prv od 3-te vida koi se vpu6taat vo borba so me4ki., sick: :

Со МЕЧКА? Другар,не биди смешен :)

И кој се другите два вида?

Пекинејзер и оние белите Хаските , иначе порано имав Пекинејзер спарен со Чиауауауа .... ( не ми се смеете нз како се викат тие кучиња хххх ) :) :)

покрај хаската и овие ко че ги видам да не речам сексо ми се крева
Quiyk%20sat.jpg

комшија чува ваков црн вучјак
av1-255x420.jpg

бел аљаски маламут

za bringer
da ako ne si znael do sega e sea znaesh ., ustvari sega ke doznaes so mech se vpushtaat vo borba samo., na6iot 6arplaninec., pit buloti., argentinska doga., ako ne ti e te6ko pro4a4kaj niz kinolo6kite enciklopedii., pozdrav4e;)

Пекинејзер и оние белите Хаските , иначе порано имав Пекинејзер спарен со Чиауауауа .... ( не ми се смеете нз како се викат тие кучиња хххх ) :) :)

Да, како што ти кажа членот погоре, кучињата се викаат Чивава.
Али исто така имаш и уште една грешка во постот.
ПекинеЈзер е погрешно, расата се вика Пекинезер (без Ј) :)

Да, како што ти кажа членот погоре, кучињата се викаат Чивава.
Али исто така имаш и уште една грешка во постот.
ПекинеЈзер е погрешно, расата се вика Пекинезер (без Ј) :)
Се гледа дека има стручни луѓе за темава ,благодарам и за оваа поправка .

• Ми се допаѓа
Reactions: Lu
Шарпланинец (цар е)
Германски овчар (Волчјак)
Хаски

Кое од кое се поубави.

Какви мечки какви глупости.Ниедно куче неможе да и парира на мечка,дури ни две кучиња неможат.За волк ретко ретко кое куче може да совлада волк еден на еден.Обично офчарските кучиња имаат оргомни шилци на вратот за да им ја отежнат работата на волците во случај на борба.

Дечко со 6ките.Ајде ќе те молам да ми кажеш во кои кинолошки книги пишува за тоа дека Шарко Пит Бул и Аргентино можат со мечка?

Какви мечки какви глупости.Ниедно куче неможе да и парира на мечка,дури ни две кучиња неможат.За волк ретко ретко кое куче може да совлада волк еден на еден.Обично офчарските кучиња имаат оргомни шилци на вратот за да им ја отежнат работата на волците во случај на борба.

Дечко со 6ките.Ајде ќе те молам да ми кажеш во кои кинолошки книги пишува за тоа дека Шарко Пит Бул и Аргентино можат со мечка?

У право си за тоа со мечките.
а за со волк,имам лично гледано борба на Шарко(ама баш шарко у село чуван) не оние градскине и волк ,буквално го отвори волкот :)

Сакам кучина големи т.е. средни на пример како хаски , златни ретривери ..

Остај го овој со шеските...

По бачилата сум слушнал многу приказни како 3-4 шарпланинци ,а некогаш и помалку се бореле со мечки. Ама знаеш какви се луѓето често преовиличуваат ,мењаваат приказни и малку подлажнуваат.

Нормално дека сите овчарски кучиња кои се во контакт со волци мораат да се опремени со огрлици кои имаат шилци на нив ,со таа опрема они имаат голема предност према волците.

Остај го овој со шеските...

По бачилата сум слушнал многу приказни како 3-4 шарпланинци ,а некогаш и помалку се бореле со мечки. Ама знаеш какви се луѓето често преовиличуваат ,мењаваат приказни и малку подлажнуваат.

Нормално дека сите овчарски кучиња кои се во контакт со волци мораат да се опремени со огрлици кои имаат шилци на нив ,со таа опрема они имаат голема предност према волците.

Ни 4-5 шарпланинци не можат со мечка, неможат ни да му се доближат а камоли да го повредат на некој начин. Пошто силата што ја има мечката поготово неговата шепа, може да биде погубно за секој шарпланинец.

Шарпланинец vs Волк, може да ги споредуваме кој е посилен, но пак многу зависи за каков шарпланинец збориме, и колку е храбар, бидејќи не сите шарпланинци се храбри и не се плашат од волците.

rtxd2a8_comp2.jpg

Куче само вака може да се бори со волк.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom