Која раса на кучиња ви е омилена?

• Креатор на темата Креатор на темата ZIKS
  • Време на започнување Време на започнување
Мена најомилената раса на кучиња ми е пекинезер, мало слатко и интересно.
PEKINEZER.gif

А, која раса на кучиња ви е вас најомилена ? :)

DA, DUSICKI SE... :)

лабрадор, ем се интелегентни, и убави :pipi:

labrador.jpg
срциња :wub:
3pups1.jpg

Данска дога, просто возвишени се:pipi:
great-dane-01.jpg

А моментално имам Јапонски Чин, чиста спротивност од догата, ама неодоливи се.
q875884_303498_cute-dogs-japanese-chin-picture.jpg

Општо, ги сакам сите кучиња ( и тука не спаѓаат оние мали видови на пудли, пекинезари и такви ствари, неам ништо против нив ама не личат на кучиња) Најубави ми се шарпланинците не зошто си се наши туку затоа што имаат и убавина и памет и сила и добра душа. Исто така многу ги сакам и улучните кучиња :)

Едноставно прекрасно
golden-retriever.jpg

Сакам Златен ретривер, лабрадори, Шарпланинци, Вучјаци и Пинчови.... А еве го моите миленици: Линда и Гиле Линда е улично куче кое го згрижив кога беше малечка а Гиле е чистокрвен пинч... Многу сум горд со нив и многи си ги сакам :)
П.С. Многу се мрзливи :D

430058.jpg

430059.jpg

430060.jpg

430057.jpg

секако расата акита ину :), неверојатен карактер, приврзана за човек, заштитник а воедно мила и добра со деца. Викаат само тој што не чувал акита ину не знае што е акита ину. Само погледнете го филмот Hachiko-the dog story

може утре да не гледате кај мелита во емисија на аб канал во 17.30 часот.

Сум чул дека се работи за прилично ретка и скапа за одржување раса. Колку би чинело едно акита - кутре?

не е ич скапа за одржување, дури е многу поедноставна од другите, и нешто што мене ми се допаѓа е што не мириса. За неколку месеци јас ке имам прво легло во македонија од регистрирана женка со целосна документација, чипувано, и пасош. Цената ќе биде 550 евра машки и 500 женски, мој совет е да не купувате од препродавачи зпшто подметнуваат мелези со лажни педигреа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom