Кој лаптоп е подобар ?

• Креатор на темата Креатор на темата Josifoskii
  • Време на започнување Време на започнување
Јас од амц купив 40к тв и кај да е одам и има да му го удрам од гла на тие "стручњаците" со второ одделение

Sent from my iPhone using Tapatalk

Јас од амц купив 40к тв и кај да е одам и има да му го удрам од гла на тие "стручњаците" со второ одделение , зборов ми е никогаш од таму ништо !!

Сам се пали сам се гаси , закочен цел , етц , дома стануваме во 4 сабајле да го исклучиме тв то , јас се изгорев , внимавајте дечки

Дечки ако не ви е мака, сакам да купам нов лаптоп, се мислам меѓу тошиба, делл или хп. @Ilumious aко не ти е мака - препорачај, ако не се лажам работеше нешто со ИТ.

Дечки ако не ви е мака, сакам да купам нов лаптоп, се мислам меѓу тошиба, делл или хп. @Ilumious aко не ти е мака - препорачај, ако не се лажам работеше нешто со ИТ.

najdobro od ovie ti e HP, pa Dell posle ide Asus, toshiba nemoj da zemas bi ti preporucal, kazi kolku pari planiras da dades

Не сум мераклија на лаптопи ама немој Дел. Лош период им е ова, сега дали глобално дали на овие што се во Македонија не знам, ама се почесто завршуваат на сервис и многу греат. Јас би ти препорачала Леново. Кај мене на работа лаптопите се Леново, дрнкани се, паѓани, влечени, работени, прегревани, ништо не им е, ги мењаваме од што времето ги газси а не од што се расипани.
Секако некој со повеќе искуство нека ти пише ама од ова што го имам јас, Леново.

najdobro od ovie ti e HP, pa Dell posle ide Asus, toshiba nemoj da zemas bi ti preporucal, kazi kolku pari planiras da dades

Значи јас имам Тошиба, ама има веќе 7 години од кога е купен. И сакав повторно да земам Tошиба ради тоа што се навикнав на него, али сега иди black friday и има многу попусти, овој што мене ми падна во очи е ХП, и е намален од прилика од 450 евра на 350 (значи од прилика). И сакав да знам дали ХП се добри.[DOUBLEPOST=1447093372][/DOUBLEPOST]
Не сум мераклија на лаптопи ама немој Дел. Лош период им е ова, сега дали глобално дали на овие што се во Македонија не знам, ама се почесто завршуваат на сервис и многу греат. Јас би ти препорачала Леново. Кај мене на работа лаптопите се Леново, дрнкани се, паѓани, влечени, работени, прегревани, ништо не им е, ги мењаваме од што времето ги газси а не од што се расипани.
Секако некој со повеќе искуство нека ти пише ама од ова што го имам јас, Леново.

Фала ти и тебе и на Рон за одговорите, јас не живеам МК и нема да купувам од МК лаптоп. Другар мој зема Леново и замисли на поправка до сега го има однесено 3 пати, и сето тоа одкако му истече гаранцијата. Затоа Леново ги исклучив од листата.

Последно уредено:
http://amc.com.mk/ShopDetal.aspx?Ar...&q=&SupplierArticleID=PSCP7E-00M007G5&Action=
http://amc.com.mk/ShopDetal.aspx?Ar...&q=&SupplierArticleID=PSCP7E-00X007G5&Action=
http://setec.mk/Laptops/Notebooks/Lenovo-IdeaPad-B50-70-Fingerprint-P-N41923
http://setec.mk/Laptops/Notebooks/Lenovo-IdeaPad-G50-70-P-N41924
http://setec.mk/Laptops/Notebooks/Lenovo-IdeaPad-G50-70-P-N41924

Кој да го одберам од овие? Ми треба лаптоп за основни потреби, знам дека сумата е мала ама ми треба да ми користи бар една година после би го сменил.

Се мислам повеѓу овие два, кој би го препорачале?

Notebook Dell Inspiron 5558 i3-4005U 6GB/500GB/920M 2GB/DVD-RW/15.6" HD LED/Black/DOS
Processor : Intel Core I3-4005U 1.7GHz GHz 3M Cache
Memory: 6GB DDR3L 1600MHz
Storage: 500GB SATA Hard Drive
Graphics: NVIDIA GeForce 920M 2GB
Display: 15.6 inch LED Backlit Display with Truelife and HD resolution (1366 x 768)
Optical: DVD-RW

External Chassis Connections
HDMI™ 1.4a, USB 3.0 (1), USB 2.0 (2), Security slot, Media Card (SD, SDHC, SD3.0, MS, MS Pro), 10/100 RJ-45 Ethernet network

Camera
HD (720p) capable webcam, dual digital microphones

Wireless
Intel® Centrino® Wireless-AC 3160 + Bluetooth 4.0

Notebook Lenovo 100-15IBD i5-5200U/4GB/1TB/Intel HD/DVDRW/15.6" HD LED/Black/DOS
Procesor: Intel Core i5-5200U 2.20 GHz with Turbo Boost Technology up to 2.70 GHz
Memory
: 4GB DDR3 1600Mhz
Storage: 1TB
Screen Type: 15.6" HD 1366 x 768 16:9 Glossy
Graphic Processor: Intel HD
Optical Drive: DVD-RW
Battery: 3 cell
Network: 10/100, WIFI b,g,n, Bluetooth 4.0
Expansion Ports: USB 3.0 x1, USB 2.0 x1, Multimedia Card Reader, VGA , RJ-45, HDMI, Audio I/O Jacks,
Camera: Yes, HD 720p
Operating System: DOS
Color: Black

Се мислам повеѓу овие два, кој би го препорачале?

Notebook Dell Inspiron 5558 i3-4005U 6GB/500GB/920M 2GB/DVD-RW/15.6" HD LED/Black/DOS
Processor : Intel Core I3-4005U 1.7GHz GHz 3M Cache
Memory: 6GB DDR3L 1600MHz
Storage: 500GB SATA Hard Drive
Graphics: NVIDIA GeForce 920M 2GB
Display: 15.6 inch LED Backlit Display with Truelife and HD resolution (1366 x 768)
Optical: DVD-RW

External Chassis Connections
HDMI™ 1.4a, USB 3.0 (1), USB 2.0 (2), Security slot, Media Card (SD, SDHC, SD3.0, MS, MS Pro), 10/100 RJ-45 Ethernet network

Camera
HD (720p) capable webcam, dual digital microphones

Wireless
Intel® Centrino® Wireless-AC 3160 + Bluetooth 4.0

Notebook Lenovo 100-15IBD i5-5200U/4GB/1TB/Intel HD/DVDRW/15.6" HD LED/Black/DOS
Procesor: Intel Core i5-5200U 2.20 GHz with Turbo Boost Technology up to 2.70 GHz
Memory: 4GB DDR3 1600Mhz
Storage: 1TB
Screen Type: 15.6" HD 1366 x 768 16:9 Glossy
Graphic Processor: Intel HD
Optical Drive: DVD-RW
Battery: 3 cell
Network: 10/100, WIFI b,g,n, Bluetooth 4.0
Expansion Ports: USB 3.0 x1, USB 2.0 x1, Multimedia Card Reader, VGA , RJ-45, HDMI, Audio I/O Jacks,
Camera: Yes, HD 720p
Operating System: DOS
Color: Black

зависи за што ќе го користиш и од цената на лаптоповите.
првиот има послаб процесор но појака графичка па за игри би ти бил подобар.
вториот појак процесор, па за работа би бил подобар избор.

Dell ти е исто со Hell, греат ко луди. :icon_lol:
Јас моментално користам Аsus и сум презадоволен, сум користел Fujitsu и Lenovo претходно.
За мене биле средна штета. Сепак, се зависи од примерокот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom