Кој лаптоп е подобар ?

• Креатор на темата Креатор на темата Josifoskii
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
15 ноември 2011
Мислења
314
Поени од реакции
30
Сакам да земам лаптопче но да биди по солдино да не биди ептен запустено, имам 2-3 модели меѓу кои се двоумам но главното прашање дали вреди да доплатам уште 15 000 за уште плус 2 јадра за 4 јадрен Intel i7 процесор моделите меѓу кои се двоумам се следните
http://amc.com.mk/ShopDetal.aspx?ArticleID=41848&i=13&l=MK&q=&SupplierArticleID=&Action=A
http://amc.com.mk/ShopDetal.aspx?ArticleID=40959&i=13&l=MK&q=&SupplierArticleID=E9Y44EA &Action=
http://amc.com.mk/ShopDetal.aspx?ArticleID=40515&i=13&l=MK&q=&SupplierArticleID=&Action=
Исто која графичка е подобра Nvidia или AMD?

Nvidia GT 750m ти е најдобра од трите

Не, генерално е ок за парите. Тој поскапиот е голем, ако не ти е тоа проблем иди на него.

Не, генерално е ок за парите. Тој поскапиот е голем, ако не ти е тоа проблем иди на него.
па сакам а и несакам да биди 17 инчи мене ми е за процесорот дали ќе има некоја по голема разлика или не..

па сакам а и несакам да биди 17 инчи мене ми е за процесорот дали ќе има некоја по голема разлика или не..
Тоа највеќе зависи за што ќе го користиш. Инаку да целата работа на компјутерот директно зависи од процесорот т.е моќта, а дали ќе има голема разлика највеќе зависи која ти е намената.

Одбери според потребите, секако најскапото е најубаво и најдобро што се вика и во народнната поговорка но зошто ти е ако на него отвораш само ФБ или играш солитаре или друга банална работа што се вика. Да споредиме со мобилни пред неколку години луѓето се истураа пари за мобилни со тастатури со букви што беа а во живот порака немаат пратено ама на маса плоча толкава мода е да се има. Така и ова со лап-топот. Ако тоа што има средна класа ти ги задоволува потребите купи си го тој и ич не мисли дека во иднина можеби ќе ти притреба појак. Тогаш на овај или на онај начин ако ти треба појак ем ќе има од I7 појак може „i17“ така да овај сега ќе е застарен модел за нецела година дена верувам.

Кој сакаш одбери го само не го купувај од АМЦ. Подобро дади уште некоја пара, ама не го купувај од таму.

Кој сакаш одбери го само не го купувај од АМЦ. Подобро дади уште некоја пара, ама не го купувај од таму.
А што е толку проблематично со нив? Прашувам бидејќи неделава треба да зеам еден, па гледам дека имаат добри лаптопи по солидни цени.

Па кој бренд да го земам според моиве пребарувања HP, DELL, LENOVO се брендови на 2013 ? Барам лаптоп што ќе има Intel I7 4700 процесор и nVidia графичка. а да не е фазла од 50 000 денари.

А што е толку проблематично со нив? Прашувам бидејќи неделава треба да зеам еден, па гледам дека имаат добри лаптопи по солидни цени.
Квалитетот на производите и нивниот сервис. Јас дадов 25000 за компјутер пред 2г. за половина гчодина почна да ми се рестартира на рандом време од 10 минути до 1 час (што и до ден денес прави така) го однесив од каде што го купив (во Неготино) го држеа една недела па ми кажаа дека не можат да го средат, па ајде го пратиле во Скопје. Таму уште 2 недели, го донесија, поработи салам една недела, после пак истиот проблем...Еве до ден денес не работи салам. Нема подуени кондензатори, исчистен е, сменета термалната паста и незнам веќе што да му правам, каде да го носам, од нив е скината гаранцијата и ти чукај си ја главата што му е...

Последно уредено:
Квалитетот на производите и нивниот сервис. Јас дадов 25000 за компјутер пред 2г. за половина гчодина почна да ми се рестартира на рандом време од 10 минути до 1 час (што и до ден денес прави така) го однесив од каде што го купив (во Неготино) го држеа една недела па ми кажаа дека не можат да го средат, па ајде го пратиле во Скопје. Таму уште 2 недели, го донесија, поработи салам една недела, после пак истиот проблем...Еве до ден денес не работи салам. Нема подуени кондензатори, исчистен е, сменета термалната паста и незнам веќе што да му правам, каде да го носам, од нив е скината гаранцијата и ти чукај си ја главата што му е...
Ја мислам АМЦ носат 3та класа... купив звучки вториот ден уште се расипаја не ги зедов евтини за да се расипат толку брзо 4000ки дадов по нив исто и фотоапарат зедов и тој се расипа за брзо.. За лаптоп нема шанси..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom