Е
експерт
Гостин
каков и да е само ПРЖЕН да е
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Според она што јас го знам за компирите, има црвен и бел компир. Ги сакам и двете врсти, пржен, варен, пире...Пржен не правам разлика дали голем или мал, ама за варен компир повеќе сакам мал компир, повкусен ми е.
Паланечки.
Пржен компир (помфрит), со кечап ... ммм :back:
eve i od mene
zimas kompriri,gi varis,gi lupis,gi seces ili drobis,satavs sol,ocet,maslo za jadenje,bukovec i kromid,i gi stavas u rerna da se potpecat.milina e eeeej
само шо го напраив и сеа ке го пробуамПредјадење од компири Потребни продукти:
- 4 големи компири
- сол
- путер
- црн пипер
- 4 тврдо варени јајца
Начин на приготвување:
Компирите се сечат водорамно на два дела, се длабат, се редат во подмачкан плех и се печат во загреана рерна. Се вадат од рерна, во длабината се додава путер и се посолуваат. Се става половино варено јајце, се посолува, се става црн пипер и малку путер и се враќаат во рерна. Може да се стави врз јајцето и рендан кашкавал што му дава попикантен вкус. Се сервира со павлака и се јаде.