Кој компир ви е најубав?

  • Креатор на темата Креатор на темата Буковец
  • Време на започнување Време на започнување
младо компирче .сеа кај и да е ќе има по пазарите.аххххххххх:pipi:

pd2032746.jpg
 
Ако веќе сакате пржени ама и меки тогаш пржете ги на јачина 2(башка ќе имаат тро зејтин ама и добар вкус имаат(а ќе ги сечете тро поедри...не како фаст фуд,е сега ако сакате стандардни пржете таму како знаете,али Варени,Со Јајце,Оцет и Црн бибер...башка чаша Ракија и муабет е мераци.

Според она што јас го знам за компирите, има црвен и бел компир. Ги сакам и двете врсти, пржен, варен, пире...Пржен не правам разлика дали голем или мал, ама за варен компир повеќе сакам мал компир, повкусен ми е.

Не купуј од тоа забеганиот концентрат(пире) НИКОГАШ!!

Паланечки.

Кривопаланечки...од Куде бре,од одрано,опила ли беше е**го..

Пржен компир (помфрит), со кечап ... ммм :back:

Слушај ваму...ако имате домашен СОС од патлиџани....при крајот значи додека се пржат го ставаш ресто и истури Филџан ДОМАШЕН СОС!!(Сл како кога ги правиш со јајце).

Заеби кечап-тоа вкус што се добива...закон.
 
mene najubajot kopir mi jet toj so go sada kaj nas set golemi kolku gla ot gojdo nogu set jaki i ubaj gi prodaame nije na pazaro ako jet nekoj zainteresovan neka ringa na televono 075 741 369 dostapen jet vosekoje vreme
 
пржен компир нема конкуенција...
и пире.. ако може да го сметаме и него :)
 
сечен како за помфрит но испечен во рерна со пиле во средина на тавчето
 
Во принцип секаков компир јадам,ама највеќе поштувам пржен.
 
Компири со шунка и павлака

ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:
300 грама Шунка
1 мала лажица Црвен пипер
малку Сол
1000 грама Компир
200 грама Кисела павлака
Компирите ги сечеме на долгнавести парчиња. Шунката ја сечкаме на тенки парчиња.

Потоа ги мешаме сите производи.

Посолуваме и попрскуваме со црн пипер.

На крај одозгора ставаме павлака.

Печеме во рерна околу 40 минути на умерена температура.
 
Компир Кругчиња

1.компир
2.сусам
3.сирење
4.сол и вагета


Се лупат компирите и се сецкаат на тенки тркалца се ставаат во врела вода(да врие) со сол, се оставаат едно 5минутки да вријат,а претходно се спрема тепсија голема со зејтин и сусам.Се вадат компирите и се редат врз сусамот се посипуваат и одозгора со сусам и со зачинот истата постапка се повторува се додека имате комири.Се ставаат да се печат се додека не поруменат им се ренда сирењето додека се топли.
Наместо сирење може и кашкавал.
 
Предјадење од компири Потребни продукти:
- 4 големи компири
- сол
- путер
- црн пипер
- 4 тврдо варени јајца

Начин на приготвување:
Компирите се сечат водорамно на два дела, се длабат, се редат во подмачкан плех и се печат во загреана рерна. Се вадат од рерна, во длабината се додава путер и се посолуваат. Се става половино варено јајце, се посолува, се става црн пипер и малку путер и се враќаат во рерна. Може да се стави врз јајцето и рендан кашкавал што му дава попикантен вкус. Се сервира со павлака и се јаде.
само шо го напраив и сеа ке го пробуам :vozbud: и да ти казам дека е добро од мој раце ама би сакам да пробам да го анпраат твоите :D :D
 
знае ли некој како се спрема компир на селски начин ?
да изгледа приближно вака

011020878.jpg
 
nadobar kompir e onoj kompir koj shto ima sedeno vo zemja cela godina, tie kompiri se povkusni i od berovski, planinski i neznam kakvi.
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom