Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
А јас сум тежок локалпатриот и преку .... ми е од политиката шо ја водат некои луге, пола работи што ги направија у Штип требаше да бидат у Струмица , Аеродром, Универзитет итн. и после как да не мразаш град ај.. Али и со тие работи Штип си останува село за Струмица и никогаш нема да биде пред нас !
:helou:
знаеме дека само вие го мразете градот, зашо не рече некој од друго место дека го мрази...Според мене тие работи што ги наброја се прават во Штип поради една од 2 причини...
1. Мораа нешто да стават и во Штип пошто градот стварно немаше со што да се пофали. Едноставно немаше ништо таму
2. Поради тоа што ако се направеа во Струмица заслугата најверојатно ќе му беше дадена на Заев а тоа би исфрустрирало добар дел од главните луѓе во сегашната власт.
Или пак некоја мешавина од двете...
Патем речено не мразам ниеден град но за Штип може да кажам дека не го сакам.
Абе нема за шо да мразиме градови, а за таа урбана мафија иако не живем во Ск и мене ми гази на нерви. Ама ја имало и ќе ја има. ЗаебиКо што сме малку народ уште да почнеме да се јадеме меѓу градовите ни фали.
Скопјето не дека го мразам, напротив (тука сум роден и планирам да останам) ме нервира урбаната мафија.
знаеме дека само вие го мразете градот, зашо не рече некој од друго место дека го мрази...
па нормалноПрочитај поубаво не реков дека го мразам Штип. Да мразиш еден цел град е многу широк поим. Имам многу добри пријатели од Штип и кога сум одел таму кај нив онака не ми е бил по ќеиф градот. Не е можно да мразиш едно цело општество, не е логично да мразиш нешто што не го знаеш темелно. А тоа што ќе го прават аеродромот и што го направија универзитетот таму е чиста политика ништо друго. Во мојот претходен пост се обидов да бидам објективен. Поздрав:smir:
СИТЕ што плукаат ПО СКОПЈЕ,а после цел живот во него живеаат!!(а тоа е 80% од Мк градовите)
значи и по потреба плукаат,"Да ти е......м Скопјаните" и кога по ПОТРЕБА ќе живеаат престануваат да плукаатЖивеат во Скопје од потреба а не затоа што сакаат.