Кој е лекот за карцином на бели дробови во рана фаза?

• Креатор на темата Креатор на темата Fanta94
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
24 јули 2010
Мислења
19
Поени од реакции
0
Дали некој знае кој е лекот за карцином на белите дробови во рана фаза... ??

Дали некој знае кој е лекот за карцином на белите дробови во рана фаза... ??

Нема лек ни во рана ни во касна фаза..
Има само терапија...која што има лимитиран ефект......и не сигурен
Терапијата е хируршка ако може да се оперира и хемотерапија Paclitaxel и carboplatin на пример како и радиотерапија

Нешто што ми го имат кажано, како дел од народната медицина, не знам колку веруваш, ама...сепак ќе ти го кажам.
Тиква една се зема, од тие големите жолти. Се пресекува на пола, се вадат семките и во длабнатината се става мед.Се чува на темно. Секој ден се врти тиквата од различна страна, за да може медот да ги извлече максимално потребните материи. Се прави тоа одреден период(не знам точно колку време или денови) и после се пие течноста која се ствара. Била богата со витамин Ц, кој позитивно делува кај овој тип на карцином.
Ова ни го има кажано една професорка од факултет. Некој човек се извлекол вака. Е сега чудо или не, не знам.
Битно е да се сподели искуството. Никогаш не се знае кому може да му помогне.

Нешто што ми го имат кажано, како дел од народната медицина, не знам колку веруваш, ама...сепак ќе ти го кажам.
Тиква една се зема, од тие големите жолти. Се пресекува на пола, се вадат семките и во длабнатината се става мед.Се чува на темно. Секој ден се врти тиквата од различна страна, за да може медот да ги извлече максимално потребните материи. Се прави тоа одреден период(не знам точно колку време или денови) и после се пие течноста која се ствара. Била богата со витамин Ц, кој позитивно делува кај овој тип на карцином.
Ова ни го има кажано една професорка од факултет. Некој човек се извлекол вака. Е сега чудо или не, не знам.
Битно е да се сподели искуството. Никогаш не се знае кому може да му помогне.

Кој нон-сенс е ова, на кој факултет ти го кажале?
Ова е забрането во развиениот свет. Алтернативната медицина домашните лекови често пати се казнуваат особено кај пациентите со рак. - поради загубеното време, лажната надеж, украдените пари, и на крај допринесувањето на сето тоа за загубениот живот
Вит. Ц од тиква како лек за рак на бел дроб. Не си играјте мајтап, и лекувајте според правилниците за хемотерапија, радиотерапија и хируршка терапија

Кој нон-сенс е ова, на кој факултет ти го кажале?
Ова е забрането во развиениот свет. Алтернативната медицина домашните лекови често пати се казнуваат особено кај пациентите со рак. - поради загубеното време, лажната надеж, украдените пари, и на крај допринесувањето на сето тоа за загубениот живот
Вит. Ц од тиква како лек за рак на бел дроб. Не си играјте мајтап, и лекувајте според правилниците за хемотерапија, радиотерапија и хируршка терапија
И мене ме интересира на кој факултет Ви го кажале ова? Инаку ваквата терапија на пример би можело да користи како превенција додека човекот е сеуште здрав, но ако е заболен ова е нешто на што не би требало да се губи време бидејки неможе да помогне

--- надополнето ---

Нема лек ни во рана ни во касна фаза..
Има само терапија...која што има лимитиран ефект......и не сигурен
Терапијата е хируршка ако може да се оперира и хемотерапија Paclitaxel и carboplatin на пример како и радиотерапија

Колега НЕ може да се оперира ваквиот тип на карцином, можен е само ласерски третман но не и хируршки...

Зошто не може? рак на бел дроб во рана фаза? ова е рутина овде

Е добро не ли се прават вакви операции на торакална?

лобектомија како најсигурен начин, 1/3 или 1/2 доколку е локализиран само во еден лоб
може ќе има пациентот намален респираторен волумен после операцијата но сепак со ова може и дефакто да му го спасиме

се разбира операцијата е индицирана само доколку нема метастази

Јас речиси и не правам вакви зафати, знам ке ви биде чудно но пациентите на кои им е направен ваков зафат подоцна ретко излегуваат успешни или вајда ме разбравте.....не би сакал тука многу да образложувам

јас се сетив која е вероватната причина зошто и вие немате такви пациенти, тоа мора да е задоцнетата дијагностика,
пациентот ќе се жали на матичниот од апнеа, диспнеа,....матичниот ќе му каже аха бронхитис, сируп, ...и така прошла годината...
од кога ќе почне да кашла крв...пак ќе пројде некој месец, и после ќе го дијагностицира пулмологор со ca. pulmonum иноперабилен, бидејќи ќе биде зафатено или целото крило, или метастази ќе има.

и така вие не ги нити видувате овие пациенти, жално но и смешно

--надополнето

се сетив, еднаш кога Жан ги критикуваше матичните, дека многу каснат со дијагностиката на дијабетесот, и со неговата контрола,
е сега тотално се слагам со него, дури да е овде и ќе го потапкам по рамо

Е добро не ли се прават вакви операции на торакална?

лобектомија како најсигурен начин, 1/3 или 1/2 доколку е локализиран само во еден лоб
може ќе има пациентот намален респираторен волумен после операцијата но сепак со ова може и дефакто да му го спасиме

се разбира операцијата е индицирана само доколку нема метастази

Ретко нема метастази...и уште поретко излегува некаков успех од ова :( а се прави колку да не се седи со скрстени раце, овие тумори обично се малигдни

--- надополнето ---

јас се сетив која е вероватната причина зошто и вие немате такви пациенти, тоа мора да е задоцнетата дијагностика,
пациентот ќе се жали на матичниот од апнеа, диспнеа,....матичниот ќе му каже аха бронхитис, сируп, ...и така прошла годината...
од кога ќе почне да кашла крв...пак ќе пројде некој месец, и после ќе го дијагностицира пулмологор со ca. pulmonum иноперабилен, бидејќи ќе биде зафатено или целото крило, или метастази ќе има.

и така вие не ги нити видувате овие пациенти, жално но и смешно

--надополнето

се сетив, еднаш кога Жан ги критикуваше матичните, дека многу каснат со дијагностиката на дијабетесот, и со неговата контрола,
е сега тотално се слагам со него, дури да е овде и ќе го потапкам по рамо

Да 80 проценти ако не и повеќе од случаевите се јавуваат во касна фаза, каде што скоро па ништо неможе да се направи

Да бе колега ама многу пати, доколку пациентот има историја ризична за рак и има белодробни проблеми,
треба ВЕДНАШ да се вклучи алармот на матичниот лекар И веднаш да направи целосни испитувања за рак.

знам дека смртноста од овој рак е голема, ама главната причина не би рекол дека е агресивниот рак, туку задоцнетата дијагностика.

верувај ми јас додека студирав секојдневно имаше лобектомии кај мене и пациентите немаа метастази,

после на онкологија минуваа хемотерапија и радиотерапија

сега не знам каква е била смртноста,

но со сигурност преценката за операција е била направена на место и е била оправдана

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom