Кој е Исус Христос?

• Креатор на темата Креатор на темата otkrovenie
  • Време на започнување Време на започнување
Мене Ќ.О. на него О.М.Ш и така натаму ;) .

.

Демек, едната рака ја мие другата, бидејќи и двете се прлави!
smilie_gr_251.gif

Целта на вистинската психоанализа и психијатрија е пацијентот да се разбуди и го отвори срцето за внатрешниот лекар, кој што ослободува од сите други кои што се грабаат да Му седната на престолот, а некои притоа пишуваат дури и дебели сметки.

Знаеш Кој е тој внатрешен лекар ?

Да, тоа е Мудроста БОЖЈА (Логос) , Која што е пред таткоти и неговиот татко ..., пред твојот учител и неговиот учител ..., пред твојот психолог и неговиот психолог ...!

„Вистина, вистина ви велам: уште пред да се роди Авраам, Јас сум!”

(Ев.Јован 8:58)

П.С.
Спиросе, филмот ми е гледан...
Бидејќи немам намера со тебе за психологија да зборам,
добро плескање падна :D

.

Ту бре мајката, како можете се’ на вашиот татко (фројд) да сте пркнати, та се плескањето да вие на памет! .:D

Ајде сега пак на гледање, ама овојпат внимателно и се’редум, а не како по обичај, само кога има плескање. :D .
.

За твоја информација на планетава постојат временски зони, затоа што светов на кој живееме е една голема топка, што значи ако овде сега е вечер, некаде е утро. Девојката моментално се наоѓа во една таква временска зона. Капиш сега?
Капирам ја многу добро, не се секирај ти за мене

Не е точно.Он сакаше Адам и Ева да не јадат од плодот,па го заебаа.
--- надополнето: 26 јуни 2012 во 21:14 ---

Што подразбираш под трета сила?
--- надополнето: 26 јуни 2012 во 21:15 ---

Не знаеш колку се сложувам со тебе;)
трета сила, толку

Mozam slobodno da kazam deka Budizmot ima pogolema smisla od Hristijanstvoto. Se znae barem tamu vo sto se veruva.... vo Hristijanstvoto ne znaes. Ednostavno neznaes koj e Bog.Duri i biblata nemoze da ti objasni tocno. A Vo Qoranot sovrseno e objasneto, 99 iminja na Allah se apsolutno logicni za semokjno bitie. Taka da go imam so srceto prifateno.Vo verata nema prisilba,pravata vistina jasno se razlikuva od zabludata (del od Qoranot).
​

Mozam slobodno da kazam deka Budizmot ima pogolema smisla od Hristijanstvoto. Se znae barem tamu vo sto se veruva.... vo Hristijanstvoto ne znaes. Ednostavno neznaes koj e Bog.Duri i biblata nemoze da ti objasni tocno. A Vo Qoranot sovrseno e objasneto, 99 iminja na Allah se apsolutno logicni za semokjno bitie. Taka da go imam so srceto prifateno.Vo verata nema prisilba,pravata vistina jasno se razlikuva od zabludata (del od Qoranot). ​
​
Одговори ми дали има поголема смисла просторот да е неменлив или да може да се собира, шири и растегнува?
Дали има поголема смисла еден час да биде еден час и за тебе и за мене без разлика на се, или еден час за тебе да да биде еден час, а за мене месец, доколку ти се движиш со огромна брзина а јас стојам?
Дали има поголема смисла, некоја честичка да е само на едно место, или да може да биде на неколку места истовремено?

Одговори ми дали има поголема смисла просторот да е неменлив или да може да се собира, шири и растегнува?
Дали има поголема смисла еден час да биде еден час и за тебе и за мене без разлика на се, или еден час за тебе да да биде еден час, а за мене месец дека доколку ти се движиш со огромна брзина а јас стојам?
Дали има поголема смисла, некоја честичка да е само на едно место, или да може да биде на неколку места истовремено?
ne e mestoto tuka da postavuvas takvi prasanja a i ne sum nekoj naucnik, odi prebaruvaj niz google i gledaj mozebi ke najdes odgovor od naucnici.

ne e mestoto tuka da postavuvas takvi prasanja a i ne sum nekoj naucnik, odi prebaruvaj niz google i gledaj mozebi ke najdes odgovor od naucnici.
Јас ги знам одговорите, друга е поентата! Што од понудените варијанти тебе ти има поголема смисла? Кажи, па ќе видиме после дали е точна таа што тебе ти има повеќе смисла, или таа што за тебе нема никаква смисла.

Не е точно.Он сакаше Адам и Ева да не јадат од плодот,па го заебаа.

Здраво Диктаторе!

Во Исламот и Христијанството постои нешто што се вика СЛОБОДНА ВОЉЈА.

Ние човекот го создадовме, навистина, од мешавина на семе за да го ставиме во искушение, и му дадовме и слух и вид. Ние, навистина, го упативме по Патот Вистински: ќе биде ли благодарен (верник) или неблагодарен (неверник) - негово е! (тој избира) (Човек, 3-4)

Бог создал Ангели, Демони и Луѓе.

Ангелите немаат слободна вољја, туку се создадени како битија кои прават само добро и се под тотална Божја команда. Ѓаволот нема аксес кај нив и Бог не ги искушува.

А од друга страна, човекот и демоните (џиновите) се креирани со слободна вољја, имаат право на избор т.е. дали ќе прави лошо, дали добро. Но сепак, поаѓајќи од фактот дека Бог е Семоќен и све што постои е под Негова власт, Тој знае све, знае што човекот ќе избере. He is all-knowing and all-powerful.

Но сепак, не заборавај, све е под Божјо знаење, Тој ги искушува луѓето, а тие избираат, добро или лошо, вера или невера.

Поздрав:)

Здраво Диктаторе!

Во Исламот и Христијанството постои нешто што се вика СЛОБОДНА ВОЉЈА.

Ние човекот го создадовме, навистина, од мешавина на семе за да го ставиме во искушение, и му дадовме и слух и вид. Ние, навистина, го упативме по Патот Вистински: ќе биде ли благодарен (верник) или неблагодарен (неверник) - негово е! (тој избира) (Човек, 3-4)

Ангелите немаат слободна вољја, туку се создадени како битија кои прават само добро и се под тотална Божја команда. Ѓаволот нема аксес кај нив и Бог не ги искушува.

А од друга страна, човекот и демоните (џиновите) се креирани со слободна вољја, имаат право на избор т.е. дали ќе прави лошо, дали добро. Но сепак, поаѓајќи од фактот дека Бог е Семоќен и све што постои е под Негова власт, Тој знае све, знае што човекот ќе избере. He is all-knowing and all-powerful.

Но сепак, не заборавај, све е под Божјо знаење, Тој ги искушува луѓето, а тие избираат, добро или лошо, вера или невера.

Се сложувам во врска со слободната волја.Но,прашањето е дали тогаш Адам и Ева имале слободна волја,кога немале спознание за доброто и злото(го добиле јадејќи од плодот).Мене ми е апсурдно и контрадикторно да кажеш дека имале слободна волја а не знаеле што е добро а што е лошо.
Си се запрашал некогаш зошто Бог ги казнува кога тие не знаеле што прават со тоа што му противречеле на Бог,кога не знаеле дека направиле лошо?
Селам до тебе.
--- надополнето: 26 јуни 2012 во 23:45 ---
И да се дополнам во врска со Анѓелите.Велиш немаат слободна волја.Зошто Луцифер и 1/3 од Анѓелите на небото решиле да му се спротивстават на Бог?Значи и тие имаат слободна волја.
--- надополнето: 26 јуни 2012 во 23:47 ---
Здраво Диктаторе!

Ова сега го прочитав и не сум знаел дека така пишува во Куранот.Јас колку што знам демоните се одметнати Анѓели,барем стои кај Христијанството.Нека ме поправи некој ако грешам.

Се сложувам во врска со слободната волја.Но,прашањето е дали тогаш Адам и Ева имале слободна волја,кога немале спознание за доброто и злото(го добиле јадејќи од плодот).Мене ми е апсурдно и контрадикторно да кажеш дека имале слободна волја а не знаеле што е добро а што е лошо.
Си се запрашал некогаш зошто Бог ги казнува кога тие не знаеле што прават со тоа што му противречеле на Бог,кога не знаеле дека направиле лошо?
Селам до тебе.

О Адеме, живејте ти и жената твоја во Џеннетот, и јадете од каде што сакате и не приближувајте се кон ова стебло зашто ќе бидете меѓу зулумќарите!
Па Шејтанот им шепна за да им го открие она што еденадруг им беше скриено, нивните срамни места, и рече: „Господарот ваш ви го забрани ова стебло за да не станете мелеки или да не бидете за навек;“ -
и им се колнеше: „Јас сум, навистина, ваш советник.“
I ги заведе со измамата. Бидејќи вкусија од стеблото им се покажаа нивните срамни места и почнаа да ги покриваат со џеннетско лисје. И Господарот нивни им рече: „Нели ви го забранив стеблото и нели ви реков дека Шејтанот, навистина, е вашиот јасен непријател!“
Рекоа: „Господаре наш, сами себеси си направивме зулум и ако не ни простиш и ако не ни се смилуваш ќе бидеме, секако, меѓу поразените.“
Аллах рече: „Слегувајте! Еднинадруги непријатели ќе бидете. За вас земјата ќе биде утврдувалиште и уживање ваше до едно време определено.“
Аллах рече: „На земјата ќе живеете и на неа ќе умрете и од неа ќе излезете!“

О Адеме, живејте ти и жената твоја во Џеннетот, и јадете од каде што сакате и не приближувајте се кон ова стебло зашто ќе бидете меѓу зулумќарите!
Па Шејтанот им шепна за да им го открие она што еденадруг им беше скриено, нивните срамни места, и рече: „Господарот ваш ви го забрани ова стебло за да не станете мелеки или да не бидете за навек;“ -
и им се колнеше: „Јас сум, навистина, ваш советник.“
I ги заведе со измамата. Бидејќи вкусија од стеблото им се покажаа нивните срамни места и почнаа да ги покриваат со џеннетско лисје. И Господарот нивни им рече: „Нели ви го забранив стеблото и нели ви реков дека Шејтанот, навистина, е вашиот јасен непријател!“
Рекоа: „Господаре наш, сами себеси си направивме зулум и ако не ни простиш и ако не ни се смилуваш ќе бидеме, секако, меѓу поразените.“
Аллах рече: „Слегувајте! Еднинадруги непријатели ќе бидете. За вас земјата ќе биде утврдувалиште и уживање ваше до едно време определено.“
Аллах рече: „На земјата ќе живеете и на неа ќе умрете и од неа ќе излезете!“
Ова е сосема различно од Стариот Завет.Ти благодарам.
Зошто тогаш го прифаќате Тевратот,кога се различни со Куранот во врска со горепишаното?

Зошто тогаш го прифаќате Тевратот,кога се различни со Куранот во врска со горепишаното?

.

Толку акал диктаторе!?

.

go prifakjame Tevratot da, no orginalot.

Back
На врв Bottom