Кој/а од кој град/крај потекнува?

• Креатор на темата Креатор на темата Буковец
  • Време на започнување Време на започнување
Re: Од каде си?

Мистичен напиша:
Буковец напиша:
После темите со имињата и годините остана уште да си кажеме од каде сме или ако сте во туѓина, на кој дел од земјинава топка.
Како што е редот да почнам јас.
Од Скопје сум, а моментално сум во Брисел, Белгија.
Буковец, ти да не си уствари музичарот што ми праќаше смешни фотки на мејл? ;)
Да јас сум :wink: Ама само неколку ти имам пратено те немам гњавено многу :lol:

роден у Штип, израснан у Кочани:) Потекло близу Кратово :)

Јас сум од Скопје а живеам во Берлин.

од Скопје сум, сум се шетал и учел насекаде, најмногу во Бугарија и Германија но се враќам во Скопје и ако има тука некој вработен во Мобимак, ќе му бидам колега набргу.:))

Никола напиша:
од Скопје сум, сум се шетал и учел насекаде, најмногу во Бугарија и Германија но се враќам во Скопје и ако има тука некој вработен во Мобимак, ќе му бидам колега набргу.:))
Ај со среќа!
Ова е веќе решено или ќе конкурираш допрва?

Ај со среќа!
Ова е веќе решено или ќе конкурираш допрва?

Па скоро е решено. Пред недела дена се одлучив дефинитивно да се вратам, инаку си имав убава работа во Софија, бев избран како помлад асистент, али пуста носталгија. Не е далеку, фини се луѓето таму, али ете.
Човек прави секакви избори во животот, дали се правилни или не, времето ќе покаже.
а ти случајно да не си таму ?:))

Никола напиша:
Па скоро е решено. Пред недела дена се одлучив дефинитивно да се вратам, инаку си имав убава работа во Софија, бев избран како помлад асистент, али пуста носталгија. Не е далеку, фини се луѓето таму, али ете.
Човек прави секакви избори во животот, дали се правилни или не, времето ќе покаже.
а ти случајно да не си таму ?:))
Не, не сум :)

Welcome back, во секој случај :) Мислам дека нема да се пишманиш.

абе кога ќе ми текне што пропуштам, толку ем слабички, ем убави, ем цицлести и во исто време искрени и отвoрени за се девојки, срце ме фаќа :lol: :lol:

I treba da te fati srce, posebno za tie ciclestite :)
Kako i da e, dobredojde vo Makedonija.
I cisto onaka da prasam, od mestoto pomlad asistent vo Sofija, tuka doagas kako sto? Sepak, firmata kade sto doagas e odlicna, barem za Mkd
:lol:

Скопје, сум бил насекаде т.е. на многу места сум работел и шетал, ама од Скопје сум, како и сега што сум назад во Скопје.

I cisto onaka da prasam, od mestoto pomlad asistent vo Sofija, tuka doagas kako sto? Sepak, firmata kade sto doagas e odlicna, barem za Mkd

Најверојатно на маркетинг. Претпоставувам дека ќе треба да предлагам решенија за подобро функционирање на фирмата и нудење на нови услуги кои ќе ја направата истата поконкурентна. Сигурно нешто досадно на почеток, но се надевам дека ќе се вклопам. Како бивш и горе-долу сеуште монопол, плус врзана со странски партнери, фирмата сигурно има многу информации за искуствата од други пазари и како треба да се однесува за да се успее да се опстане и наметне.
Немам познавања од оваа област, ова ќе биде ново искуство за мене. Но, учењето на нови работи, секогаш ми претставувало задоволство.
али ај доста за мене.. овие работи би биле подобри на темата -што работиш-, не овде.
се извинувам за коментирање каде не e место:)

OK e, ti epten se zaboravi pisuvajki. Cisto onaka prasav, informativno.

Никола, јас кога ќе почнам со работа во конкурентската компанија, ќе го променам никот во 075 и ќе те банирам. :dev1:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom