Кои се бугарофилите во ВМРО ДПМНЕ?

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
А Веља...Веља...
букова главо !!! :tapp:
Како немаше некој да ти каже дека на секоја бештија на која што и го ставаш не смее да и ветуваш брда и планини...женидби и курци-палци.

Е... :toe: те отепа една таква бештија пошто те виде со друга...
па 100 год. после тоа све заради твоите ебачки походи то бугарите од Македонија за хероина ќе ја прогласуваат.

Признавам....мејкс сенс.
Eве ја и равенката по која што вероватно постапиле:
Бугарка : ебачица=баш ебачица : хероина.
:toe:
п.с. Јас само би ги прашал по кој стандард уствари определуваат дека е бугарка?
По тој што мака и е кога нозете не и се раширени???

Tocno deka Mara Buneva bila po seksot,go ebala na Velimir Prelic...
Toa te boli tebe,bidejki toj bil Srpskiot kmet togas...

Mara Buneva vo bugarskata istoriografija e poznata kako borec za pravata na Bugarite vo Makedonija.
Штетата е во тоа што по убиството на Прелиќ, српскиот терор во Македонија добил на жестина.
Е, тоа е...

Штетата е во тоа што по убиството на Прелиќ, српскиот терор во Македонија добил на жестина.
Е, тоа е...

Abe druzhe mene ne me interesira za dali ubila Srbin tuku mi e deka bila borec za pravata na Bugarite vo Makedonija...a na nashite Makedonci tamu im negiraat i jazik i nacija i se...na takvoto ne gi stavaat sho bi se reklo.Toa mi e...pogreshno sum svaten od odredeni lugje toa kje da e :)

Abe druzhe mene ne me interesira za dali ubila Srbin tuku mi e deka bila borec za pravata na Bugarite vo Makedonija...a na nashite Makedonci tamu im negiraat i jazik i nacija i se...na takvoto ne gi stavaat sho bi se reklo.Toa mi e...pogreshno sum svaten od odredeni lugje toa kje da e :)
Епа...мене не ме сфаќаш...
Трнот те прашува која е штетата, ти велиш права на Бугари...ОК...
Тоа е идеја, а не штета, а штета е тоа кое го напишав јас.
Ти текнува?

Е, тоа е...

Е тоа е тоа што го презирам кај србите а уште повеќе ги презирам овие србомански подлизурковци, лингури....Кога Македонската револуционерна организација ќе се одмаздела за теророт од страна на србите, не удирала по невино население, туку директно на српските водачи, никогаш не страдало невино население од ВМРО. А тоа не е случај за српските лингури...кога некој српски началник, министер па дури и крал ќе му бил извршен атентат, српските лингури удирале по невиното население, од причина што ВМРО за нив биле недопирливи!

Mara Buneva vo bugarskata istoriografija e poznata kako borec za pravata na Bugarite vo Makedonija.

Сакаш да видиме кај ќе те однесе идиотизмот?

Дали знаеш како е познат Гоце Делчев во бугарската историографија?

Или Мисирков?

Миладинови?

Според твојата скудна логика сите они се бугари.
Ај малце олабави, ти чури глаата.

Е тоа е тоа што го презирам кај србите а уште повеќе ги презирам овие србомански подлизурковци, лингури....Кога Македонската револуционерна организација ќе се одмаздела за теророт од страна на србите, не удирала по невино население, туку директно на српските водачи, никогаш не страдало невино население од ВМРО. А тоа не е случај за српските лингури...кога некој српски началник, министер па дури и крал ќе му бил извршен атентат, српските лингури удирале по невиното население, од причина што ВМРО за нив биле недопирливи!

Koga ne mozes na magareto udri na stapot! Vo toa vreme ako si mu kazel na Srpskiot policaj DOBAR DEN dobivas kotek,ako ne mu kazes DOBAR DEN pak dobivas kotek!!! Ne mi e jasno kako moze site Makedonci sto ubivale za Makedonija da bile Bugarski orientirani,zarem mnogumina od vas i veruvaat na Bugarskata propaganda?Pa tie mozat da recat deka ALIEN i PREDATOR se Bugari,zarem treba vo se da gi veruvame?:nesvest:

Епа...мене не ме сфаќаш...
Трнот те прашува која е штетата, ти велиш права на Бугари...ОК...
Тоа е идеја, а не штета, а штета е тоа кое го напишав јас.
Ти текнува?

Vikash Buneva imala ideja?A Srbite pravele shteta. Pa poradi idei se pravat shteti.:tapp: Inaku da te potsetam deka bratot na Mara Buneva - Boris Bunov mu bil desna raka na Ivan Vancho Mihajlov, a se znae dali Makedonec bi mu pomagal na Mihajlov ili Bugarche.Pa ti sea vidi koj kogo ne svakja.Ti teknuva sega?

Сакаш да видиме кај ќе те однесе идиотизмот?

Дали знаеш како е познат Гоце Делчев во бугарската историографија?

Или Мисирков?

Миладинови?

Според твојата скудна логика сите они се бугари.
Ај малце олабави, ти чури глаата.

Makedonskite nauchnici se dovolno sposobni samite da ocenat koj sto bil, a ne da se oslonuvaat na nekakva bugarska logika. Ako bugarite nekogo smetale bugar - ne znachi deka e avtomatski makedonec. Goce Delchev ne vrshel atentati vrz Srbi (a se znae deka golemobugarskata politika bila nasochena kon srbite) i ne mu bil desna raka na covek sto e definitivno izrod na mk narod - mihajlov.

Dali decata shto bile ubieni vo Vatasha (za koi ima ispeano i pesna) se nevini i dali gi ubile Srbite ili Bugarite?I da znaesh deka toa e nastan od koj se sramat i najgolemite Bugari!

P.S. Se izvinuvam shto ne dodadov vo multicitat.Pa kje gi zamolam adminite da go prifatat izvinuvanjeto i postovite. :)

Ова е најлудата работа шо сум ја прочитал у последниов месец.Ти самоубицо си чул ли за едно градче во соседната ни Бугарија кое го носи името на нашиот Сандански и за едно друго градче кое го носи името на нашиот Гоце Делчев.
Во бугарската историографија..:pos2::pos2::pos2:

Makedonskite nauchnici se dovolno sposobni samite da ocenat koj sto bil, a ne da se oslonuvaat na nekakva bugarska logika. Ako bugarite nekogo smetale bugar - ne znachi deka e avtomatski makedonec. Goce Delchev ne vrshel atentati vrz Srbi (a se znae deka golemobugarskata politika bila nasochena kon srbite) i ne mu bil desna raka na covek sto e definitivno izrod na mk narod - mihajlov.

Гоце Делчев не доживеал до Српскиот терор во Македонија.

А ниту ти си стручњак да тврдиш своеволно кој е заслужен а кој не, ако се повикуваш на историски извори стави референци од литература да знаеме кого цитираш.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom