Кои се бугарофилите во ВМРО ДПМНЕ?

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
е како не

Ајде почни от ВМОРО, ТМОРО, БМОРК па после стигн до ВМРО и накраја дојди до ДПМНЕ. Колку вие имате право да кажувате дека ВМРО е исклјучиво македонска, толку и ние - да е б'лгарска. Нјама как да се раздели нејната историја, штото става манипулација.[/quote :) Nemate pravo zasto e vo Solun formirana i toa vo etnicka makedonija.Da bese vo sofija ke imavte pravo.Vaka e vo Solun e sozdadno cisto makedonska revolucinerno dvizenje.Se drugo e falsifikat klon .:pos2:bugarite sakaat da bidat makedonci zasto se tatari:) i zasto se sramat od svojata istorija koja vsusnost i ja nemaaat:)

Добре де, ама кои са лугето - пак заповаме с простотиите. Нјама просто ВМРО-Дпмне, има БМОРК, ТМОРО, ВМОРО,ВМРО а сега уште неколку такви скраченици.
Никој не сака ништо, нас ни очекива голем проблем, кога главната опозиционна партија во Татарстан преузме властта, под број едно кажува дека ке прогласи референдум Татарстан да си в'рне староти име Булгаристан:smir: Тогаз веке и де јуре ке ги имаме две држави.:nesum:

Не е тајна дека во салата за состаноци во ГШ на партијата ВМРО ДПМНЕ, на ѕидот, меѓу останатите револуционери стои и слика портрет на Ванчо Михајлов, од времето кога Љубчо Г. го назначија за претседател на партијата...сликата колку што знам сеуште стои...Без разлика на мотивите, која и да е личноста позади тоа име, кај народот влавот Јон Михаилу (В. Михајлов) е познат како крвник на македонскиот народ, и бугарски вазал чија цел била да ја присоедини Македонија кон Бугарија....Иако ова историски не е точно бидејќи Михајлов се борел и залагал за независна Македонија, но без Македонци во неа, односно бугари...негов проблем, мене не ме интересира тоа.

Она што ме интересира, има многу форумџии кои само површно категоризираат одредени субјекти за „бугарофили“, нарекувајќи ја партијата „дп„б“не“ итн, па дали ќе може оние кои добро и скоро добро ги познаваат работите и врските, еднаш засекогаш да направиме една листа кои се тие бугарофили во оваа партија? Значи, да не навлагаме пак во фазони од историја блиска или подалечна, туку за моменталната ситуација.

Ве молам, претпочитајте факти, очигледни активности и врски на личностите со таквата политика, имиња и презимиња.

Од админите ќе замолам будно да ја следат темата и да внимаваат на неранимајковски провокации, бидејќи сакам успешно да се направи таа листа, и да може со фактите јасно да се увериме дека е така.

Бујрум.
Temava e namerno postavena so cel da se odbie uslovno receno poraz na NG od BC vo Sobranie vo pon.
I namerno da se zrtvuvaat kako AM,taka i ND pregovaracot...

A Trn ako ne si zel pari...alal da im e,a tebe sram,sto te vozat mislam.

1.Inaku ne se zamararm so BG fili od pricina sto to e nadziveano.
2.Nema sansi na nekoj od mesan brak so Srbi ili patoloski YU nostalgicar to da mu objasnis.
Live with it.

Neshto za Hristo Matov idolot na Miloshovski kolku da se znae posho nekolku chlenovi prashaa koj bil toj pa eve del od ona shto go iskopav na internet :

Главен идеолог на врховизмот е Христо Матов и токму со него Димо Хаџи Димов се судрува во серија полемични статии, објавени под псевдонимот Авценус. Сваќајќи ја опасноста од централизираниот начин на раководење со Организацијата, особено ако избијат врховисти на чело,( како предходно со Гарванов ) Хаџи Димов предлага демократизација во раководењето. Сметаше дека така ќе се засили самоиницијативата на масите како решавачки фактор свесен за својата борба а не да e слепо орудие во нечии раце не свесен кога и во што влегува. Со ова Организацијата ќе се пази од нови авантури и врховистички провокации. Матов се разбира ги напаѓаше овие гледишта како софистика на едно апсурдно левичарство, а вистината беше во нивните теоретски основи вкоренети во револуционерната пракса во Македонија. Како и Матов и Силјанов за Хаџи Димов акцентот го става на неговото левичарство а за да ја избегне вистината за Димов како патриот на македонскиот народ. И тука врховистите се приближуваат колку и да е тоа несвесно со историчарите од подоцнежна СФРЈ ( С.Р. Македонија), кога и тие во описите на револуционерите ја зголемуваа левичарската им ориентација , ставајќи ја над и пред се. Се разбира дека имаше социјалисти но не во некој значаен број и особено не меѓу револуционерите од првиот ред – Илинденците, тие беа од различни идеолошки матрици и најмалку пак социјалисти.Но тие и не доживееја некои времиња ниту ја имаа комоцијата во феудална Турција да се среќаваат со различни идеологии а камо ли да ги градат и развиваат, особено социјализмот .

Izvor :

http://www.macedonium.org/Macedonium.aspx?jazik=2&kid=1&pid=3&ppid=53&tid=189

Neshto za Hristo Matov idolot na Miloshovski kolku da se znae posho nekolku chlenovi prashaa koj bil toj pa eve del od ona shto go iskopav na internet :

Главен идеолог на врховизмот е Христо Матов и токму со него Димо Хаџи Димов се судрува во серија полемични статии, објавени под псевдонимот Авценус. Сваќајќи ја опасноста од централизираниот начин на раководење со Организацијата, особено ако избијат врховисти на чело,( како предходно со Гарванов ) Хаџи Димов предлага демократизација во раководењето. Сметаше дека така ќе се засили самоиницијативата на масите како решавачки фактор свесен за својата борба а не да e слепо орудие во нечии раце не свесен кога и во што влегува. Со ова Организацијата ќе се пази од нови авантури и врховистички провокации. Матов се разбира ги напаѓаше овие гледишта како софистика на едно апсурдно левичарство, а вистината беше во нивните теоретски основи вкоренети во револуционерната пракса во Македонија. Како и Матов и Силјанов за Хаџи Димов акцентот го става на неговото левичарство а за да ја избегне вистината за Димов како патриот на македонскиот народ. И тука врховистите се приближуваат колку и да е тоа несвесно со историчарите од подоцнежна СФРЈ ( С.Р. Македонија), кога и тие во описите на револуционерите ја зголемуваа левичарската им ориентација , ставајќи ја над и пред се. Се разбира дека имаше социјалисти но не во некој значаен број и особено не меѓу револуционерите од првиот ред – Илинденците, тие беа од различни идеолошки матрици и најмалку пак социјалисти.Но тие и не доживееја некои времиња ниту ја имаа комоцијата во феудална Турција да се среќаваат со различни идеологии а камо ли да ги градат и развиваат, особено социјализмот .

Izvor :

http://www.macedonium.org/Macedonium.aspx?jazik=2&kid=1&pid=3&ppid=53&tid=189
Това мора да е од некој Ср'бски учебник ? Во целиот си живот Матов е д'ржал во рака основно пенкало и не е сигурно дали е заклал дури една кокошка !

Не знам зошто на сите ВМРО-вци десничари им се наметнува варховизам ? :toe:

Па ти знаеш ли што е в'рховизам ? Слушнал ли си нешто за Варховниот комитет и кои са били лидерите негови ?

Получавам уртикарија, кога некој ваков писач на Србски сајтови ги бистри ВМРО-вските работи ! Антонио си знае работата !

SuicideMessiah не си ми јасен ти мене. ти збориш за бугари во вмро а малце во својата партија да видиш колку србомани имате. и како може да споредуваш историското вмро со партијата што сега е на власт! немаат благе везе! размисли малце па јади гомна, а пред тоа исчисти го својот двор па гледај во дворот на комшијата! 14 години имавме српски шпиони на власт и ти сеа ми јадеш гомна за бугарски приврзаници а само за еден најдовте "доказ" ако тоа што го презентираш може да се каже дека е доказ!

[acko]®;1829150 напиша:
SuicideMessiah не си ми јасен ти мене. ти збориш за бугари во вмро а малце во својата партија да видиш колку србомани имате. и како може да споредуваш историското вмро со партијата што сега е на власт! немаат благе везе! размисли малце па јади гомна, а пред тоа исчисти го својот двор па гледај во дворот на комшијата! 14 години имавме српски шпиони на власт и ти сеа ми јадеш гомна за бугарски приврзаници а само за еден најдовте "доказ" ако тоа што го презентираш може да се каже дека е доказ!

Ако може да е доказ това дека некој си бил во судир со Димо Хаджидимов ? :nesvest: Па што ?

Еве ги баш-"в'рховистите":

Алеко Константинов (1863 - 1897)
Анастас Jaнков (1857 - 1906)
Антон Бозуков(1869 - ?)
Андреј Лјапчев (1866 - 1933)
Борис Сарафов (1872 - 1907)
Васил Диамандиев (1839/40 - 1912)
Данаил Николаев (1852 - 1942)
Дончо Златков (1865 - 1918)
Иван Цончев (1858 - 1910)
Михаил Такев (1864 - 1920)
Никола Мушанов (1872 - 1951)
Стојан Михајловски (1856 - 1927)
Тодор Саев (1872 -1903)
Тома Карајовов (1868 - 1951)
Трајко Китанчев (1858 - 1895)
Христо Саракинов (1872 - 1908)
Христо Станишев (1863 - 1952)

Да види некој Христо Матов между нив ? :toe:

Алеко Константинов (1863 - 1897)
Анастас јанков (1857 - 1906)
Антон Бозуков(1869 - ?)
Андреј Лјапчев (1866 - 1933)
Борис Сарафов (1872 - 1907)
Васил Диамандиев (1839/40 - 1912)
Данаил Николаев (1852 - 1942)
Дончо Златков (1865 - 1918)
Иван Цончев (1858 - 1910)
Михаил Такев (1864 - 1920)
Никола Мушанов (1872 - 1951)
Стојан Михајловски (1856 - 1927)
Тодор Саев (1872 -1 903)
Тома Карајовов (1868 - 1951)
Трајко Китанчев (1858 - 1895)
Христо Саракинов (1872 - 1908)
Христо Станишев (1863 - 1952)

Koi se ovie,pobednicite na trkata na 100 metra?

Ако може да е доказ това дека некој си бил во судир со Димо Хаджидимов ? :nesvest: Па што ?

Бугарче, коа немаш врска од македонцките работи не се мешај во муабетот.:tapp::tapp:
Во однос на Антонио - се знае неговото бугарствување. Тој истиот кењав во едно интервју кога го прашаа зошто Конески го нарекува плагијатор само се црвеше, се збунуваше, трепкаше ко дебилче и се што рече (прокења) беше: Па, не, не е точно тоа. Првокласен дебилизам.
За Силвана Бонева- се што се знае, е дека мажот и е докажан и јавен бугараш... Тоа ни оддалеку не ја прави неа таква- ова веројатно може да и биде последното оправдување, но изгледа многу несериозно.

Бугарче, коа немаш врска од македонцките работи не се мешај во муабетот.:tapp::tapp:
Во однос на Антонио - се знае неговото бугарствување. Тој истиот кењав во едно интервју кога го прашаа зошто Конески го нарекува плагијатор само се црвеше, се збунуваше, трепкаше ко дебилче и се што рече (прокења) беше: Па, не, не е точно тоа. Првокласен дебилизам.
За Силвана Бонева- се што се знае, е дека мажот и е докажан и јавен бугараш... Тоа ни оддалеку не ја прави неа таква- ова веројатно може да и биде последното оправдување, но изгледа многу несериозно.

дај некој доказ за маж и а ја ќе се распрашам малце по неготинска линија па ќе потврдам или ќе демантирам може?

Koi se ovie,pobednicite na trkata na 100 metra?

Кога се збори за варховизам, да се знае за кои иде реч !

20070118202513%21Ivan_Tsonchev_cheta.jpg

Генерал Иван Цончев с чета на В'рховнија комитет

[acko]®;1829150 напиша:
SuicideMessiah не си ми јасен ти мене. ти збориш за бугари во вмро а малце во својата партија да видиш колку србомани имате.

acko...ajde kazhi koj funkcioner na SDSM se poklonil pred grobot na nekoj chetnik ili koj od niv vozdignuval spomenici na chetnici ili pak se deklariral sebesi kako Srbin i bash me interesira dali kje uspeesh da najdesh prosrpska zhica na nekoj funkcioner na SDSM iako chisto sumnjam deka ke ja pronajdesh.

Mesijo... da zavrsime so temava, pa ke go imas i toa zadovolstvo da go citas :)

Ne se brzaj, pouzivaj malku dur mozes.

Za tebe barem e dokazano srbofilstvoto, taka da... ti kako simpatizer na SDS.. si losa slika :)

Chovek vas bugarite da ve plesne so dokaz ke vikate deka go nema...I toa megju Hristo Matov i Dimo Hadzi Dimov e znak deka edniot se protivel na Makedonshtinata vo Dimo Hadzi Dimov i ochigledno krajno gi iznerviral vrhovistite pa se sluchilo toa shto se sluchilo megju niv.

Sigurno...ne ste do tolku glupi da gi pishite T.Aleksandrov,Protugjerov i Hristo Matov.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom