Кои игри би ги купиле ОРИГИНАЛ?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Локација
Скопје
Веб-сајт
www.facebook.com
Ме интересира кои игри би ги купиле оригинал, за која конзола и поради која причина.
Дали поради добриот (online) multiplayer?
Дали поради приказната?
Дали поради тоа што е ексклузива за некоја конзола?
Дали заради графиката или приказната?
Дали заради мерак и/или носталгија? (Half-Life, Diablo 2, Kingpin, Warcraft 2, StarCraft....)

Јас ги имам купено сите VALVE игри од мерак, а и од спомените кои ми ги будат сите Half-Life игри. Ја имам и Diablo II затоа што играта е перверзии од RPG :)
Немам ниедна конзола, инаку сигурно и за таму би зел повеќе оригинали (Mortal Kombat) и сите ексклузиви, затоа што како што гледам, кога некој прави ексклузива, играта стварно вреди за сите пари.

Ваши мислења?

сите игри би ги купил ОРИГИНАЛ доколку би биле поевтини или доколку стандардот ми е повисок.

Де бе? Јас сигурно не би ги купил сите игри што ги имам дома, туку само некои. Кои наслови би ги одвоил по твое?

Де бе? Јас сигурно не би ги купил сите игри што ги имам дома, туку само некои. Кои наслови би ги одвоил по твое?
GTA IV, San Andreas, Cities XL 2012, Counter Strike 1.6, Half Life 2, Call of Duty: Black Ops, Dead Space, Starcraft II, Heroes of Might and Magic III & V и Skyrim :)

Ауу па како гејмер би ги купил сите што ми фатиле око или мерак да ги играм, но ајде да не претерувам би одвоил некои за кој стварно вреди да се фрли некоја пара за да се игра господарски.

На прво место би ја земал Battlefield 3 која беше FPS на годината и стварно застрашувачка графика, баш сакам игри што ќе го извлечат максимумот од еден компјутер во перформанси. Плус тоа има неверојатен мултиплеј, ја играв еднашка кај братучед ми онлајн и што да кажам рај за гејмери ко мене што уживаат во акциони FPS со добра графика, додека мисиите и не се нешто посебно, сепак е направена интересна сторија и патека по која се движиш.

На второ место би ја ставил Starcraft II бидејќи кога станува збор за носталгичар на некоја игра еве Stacraft BroodWar сеуште ми фајќа прашина во фиоката одкако излезе вториот дел. Првиот го имам па зошто да не и вториот право една фина колекција да си направам од дедовците од близард. :D

А од вистински мерак за колекција би ги купил сите продолженија од А до Ш на World of WarCraft. Играта е епска нема што да се зборува, таков масивен онлајн мултиплеј на друго место не се наоѓа.

Тоа би било се...инаку не користам некој конзоли PS или Xbox да речеме, но да не остане празно поле би ги купил сите делови на Princ of Persia велат дека на Џојстик било 10пати поинтересно.

GTA V коа ќе излезе(за ПС3), Diablo 3(причина: затоа што е Diablo :P ), Battlefield 3, NFS:The Run, Driver: San Francisco и се разбира World of Warcraft. :)

Дали заради мерак и/или носталгија? (Half-Life, Diablo 2, Kingpin, Warcraft 2, StarCraft....)

Само Kingpin одовде не, иначе сите други ми недостигаат.Има и други игри кои си ги забораил само ме мрзи сеа да ги пишувам.

А за оригинални игри, само darksiders и diablo III би ги купил. И wow ма да сеа немам толку голема желба за неа.

Condor
Competition soaring simulator!
Поради online трките и огроомниот избор на модели и терени... со неплатената немаш ништо од тоа... :(

Пред 4-5 години ја купив Кантер Страјк 1.6 оргинал 800ки од Југотон, од шо морав не од шо сакав, и ја продаов пред некое време..

FIFA ќе ја земам за да играм онлајн, ама првен да го сменам процесоров следниов месец да ми ја фаќа. Друга игра штознам можеби Call of Duty: Black Ops :D

Со овој памет сеа што го имам-НИЕДНА :)

Assassin's motherfuckin' Creed!
Сите делови! Посебно ради тоа што има неверојатна приказна. Море се ми се свиѓа, вљубен сум во играта. :love:

И Battlefield 3 би ја земал, ради плескањето на нет. Можам да се замислам у 4 сабајле како пцуам. :D

Други не ми текнуваат, то е. :)

Има толку многу, но не би купил оригинал од франшиза како COD и Fifa. Оригинал би купил некоја добра игра од некои помалку познати издавачи, за да ги подржав во развојот. Еден ден секако ќе купам оригинал некоја од стратегиите на Paradox.

А од носталгија би купил некои оригинали, како Thief серијалот (го имам кецот оригинал, ама не знам каде ми е), Халф Лајф ( ја имам ХЛ2.еп.1 оригинал), Elder Scrolls и некои други култни игри.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom