Кога треба да кажеме ”извини”?

• Креатор на темата Креатор на темата schtranga
  • Време на започнување Време на започнување

schtranga

Кратовчанче
Член од
7 август 2005
Мислења
1.295
Поени од реакции
18
Локација
München
Dali vi e tesko da kazete ´´izvini´´ bez razlika dali se raboti za sitnica ili nesto pogolemo ? Dali vi znaci nesto koga nekoj ke vi se izvini ili isto vi e? Dali so izvinuvanjeto se obiduvame da ja popravime greskata ili samo pokazuvame deka imame kultura ?

Некои работи неможе да се поправат ни со сто извини, а не па со едно .. али кажувам извини кога знам дека сум згрешила .. а го кажувам од култура

Devilish Angel напиша:
Некои работи неможе да се поправат ни со сто извини, а не па со едно .. али кажувам извини кога знам дека сум згрешила .. а го кажувам од култура

Tocno taka. Agree 100% :je:

P.S. Ovaa tema moze da posluzi i za megusebno izvinuvanje na clenovite na kajgana .

Прочка е за неколку дена .. така да ке почекаме до тогаш

Devilish Angel напиша:
Прочка е за неколку дена .. така да ке почекаме до тогаш

lelee ako se izvinuvame samo za procka to est ednas godisno taman rabota

Па ионака едно извини не може да смени многу кога веќе штетата е направена, барем ако сме решиле да се извинуваме да го направиме тоа на денот .. може повеќе дејство ке има тогаш :icon_lol:

Pa ke se povtoruvam ako pisam deka nemoze da kazes izvini ako si povredil nekogo so nekoja postapka...Jas po greska imam pogreseno i toa sto izdadov tajna koja mi bese poverena od srce i mi bese receno da ne kazam a jas pak so decki pamet na 15 god.kazav.I den denes so taa osoba ne pravam muabet t.e. taa na mene ne mi pravi...VO PRAVO E

Izvini kako zbor ubavo e da se slusne,sepak nekogas i me nervira,koga veke ja napravil/a greskata da misli deka so edno izvini se ke se vrati vo normala...:icon_mad: ...inace go izgovaram koga stvarno sum zgrsila nekomu...(iako znam deka nema mn da smeni)

}I{BuTtErFlY напиша:
Izvini kako zbor ubavo e da se slusne,sepak nekogas i me nervira,koga veke ja napravil/a greskata da misli deka so edno izvini se ke se vrati vo normala...:icon_mad: ...inace go izgovaram koga stvarno sum zgrsila nekomu...(iako znam deka nema mn da smeni)

So izvini nema nikogas da gi popravime rabotite. Sepak treba da se kaze za da covekot na kogo sme mu zgresile znae deka se kaeme za storenoto. Zatoa i tie sto go sakaat, a i tie sto ne go sakaat redovno go upotrebuvaat.
Izvini sto replicirav. :)

Sosema se soglasuvam...iako nestata nemozat da se smenat ili popravat so izvini sepak sakam da go slusnam...
btw se prifaka izvinuvanjeto:wink:

Извинувањето не ги поправа работите -точно ама е признание за дека нешто сме згрешиле и искрено сме се покајале за тоа.Подобро да кажам извини и да дадам до знаење дека нема да ми се повтори стореното отколку да си се водам по тоа дека ништо нема да поправи извинувањето и да си ќутам.

иако можда нема ништо да промени убаво(културно) е да ти се извини некој со тоа признава дека згрешил.
Како шо кажа Дани подобро да кажеш извини иако тоа можда нема ништо да промени него да си ќутиш ко муле

Кажувам извини само кога чувствувам дека треба да го кажам и кога знам дека стварно сум згрешила или сум искоментирала нешто во несоодветно време. Не правам работи за кои едно извини не помага. :kafe:

Da se kaze izvini e ubavo samo dokolku toa se misli iskreno i e od srce inaku samiot zbor ja gubi svojata smisla i vrednost.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom