Кога би биле од спротивниот пол...

• Креатор на темата Креатор на темата MadA@FakA
  • Време на започнување Време на започнување

MadA@FakA

Black&White
Член од
4 август 2006
Мислења
1.049
Поени од реакции
105
Сигурно некогаш вашите родители ви се кажале како би се викале доколку сте се родиле од спротивниот пол, или пак ако не знаете кажете како вие би сакале да се викате во тој случај.

Јас знам дека би се викал Невенка :pos2: фала му на бога што сум се родил машко... Како би се викале вие?

ауу, мислам дека еднаш ги имам прашано.сакале ако сум машко да се викам Марко..баш топ:)

Моите чекале машко дете, ама од малата дупка сум излегла јас:pos2:
Инаку името било веќе испланирано... Да бев машко ќе се викав Давид :)

Трајко, ебате:))))
Не знам, така се вика дедо ми, многу би било веројатно да се викам јас така ако сум била машко. Зашто требало да се викам по баба ми, ама она не сакала „за да не се мачам како неа“, па логично ми е да сум била планирана за Трајче:)

Не ги имам прашано, а и да ги прашам, ќе ми речат “А зошто прашуваш?!“ (не се моите расположени да зборуваат многу за минатото) :)
Веројатно сите очекувале првото дете да е машко па не размислувале за женско име :)

Јас ја прашав мајка ми сега и ми рече дека одсекогаш сум била женско :( така да не смислувале машко име за мене.

Мислам дека тоа што го имам било единствена опција, татко ми така сака и така и би :;):

Баш сеа прашав дома.. За мене не ни смислувале име уопште :( пошо сум била проблематичен фетус, а и плус сум искачала со папочна врвца, сум се подзагушила, па после ме спасиле и ме извадиле со царски рез.. на моите не им било ни на крај на памет да смислуваат имиња.. откоа сум се родила/преживеала мајка ми сакала да се викам Јелена, али пошо на татко ми сум му личела на тетка му Наталија (тоа до ден денес не ми е јасно.. жената стварно не личи на бебе :/ ) ме крстиле као неа..
Иначе ако сум била машко.. :/ и би сакале да ме крстат ко дедо ми ваљда би била Душан.. или можда Милан, Вук, Марко... пошо знам дека тие имиња им се свиѓаат на моите :/
Ах, се изнафилософираф на глупости :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom