Кое јадење (и пиење) не можете да го поднесете?

• Креатор на темата Креатор на темата janicka
  • Време на започнување Време на започнување
grav, boranija, leka, grashok, sirenje, spanak, pasteta, majonez.... i ush mnooooogu drugi! a od pienje kisela voda, vino... jak! abe pivce za zivce...

grav, kasa, piftija, kukuruzi, creva i takvi bakraci, dziger a za pienje mislam deka nema

јаденја што не ги поднесувам има премногу а од пијалоци јогурт боза сок од патлиџан и уште многу други работи

Grav i boranija ne mozam da gi smislam a kamoli da gi jadam, a pijalok ne mozam da ja smislam koka-kola, nekako odvratna mi e

Jas mrazam riba najmnogu na svet,mozam da jadam samo tuna,potoa vnatresni organi od zivotni iiiiiiiiiiiiiiiiiiiii O-D-V-R-A-T-N-O.PACA mrazam isto taka,majka mi koa pravi mi ide da ja isfrlam nadvor sose tie pacoinite odvratni-gnasni-smrdlivi...ja ne znam kako mozat nekoi toa da jadat.mrazam luk koga e vo ogromni kolicini koga preovladuva mirisot na luk,a vo pomali kolicini go sakam na primer vo salati kako krastavica salata i peceni pipercinja so malku lukce-eeeeee toa postuvam.Porano se davev vo luk ali poradi zdravstveni pricini mi bese nametnato da pijam mleko so zdroben luk vo nego.Mi se povraka koa ke mi tekne na toa i od togas go zamrazev lukot.Od meso sakam samoi pilesko i svinsko.od mandzi jadam sve osven skembe corbi i takvi gluposti.A za drugite svetski kujni kako meksikanska,indiska,kineska itn.ne mozam da vi kazam posto ne sum probal,ali mislam deka meksikanskata najveke bi mi se dopadnala poradi mnogu zacini i lutite jadenja,posto obozavam ljuto.
Od pienja mrazam alkoholi ali vodkicka si obozavam,a od sokovi sakam se posebno sok od jabolko i Coca-Cola

KAJGANA the best SAMO NAPRED:helou:

Не сакам да јадам само пача, мозок и гравче ама гравот пак го мљацкам друго се без исклучок од нашата кујна јадам.А за пиење алкохол и кока кола не сакам исто.
П.С:Оние кои не можеа да сфатат како некои луге јадат некои работи само да им кажам СЕКОЈ СИ ИМА СВОЈ ВКУС И ЗА ВКУСОВИТЕ НА ДРУГИОТ НЕ СЕ ДИСКУТИРА:kez::kez::kez:

Nemozam da jadam Ajvar ne mozam da jadam :salut:

од јадења мразам компир манџа(родот манџи воопшто), џигери, ѓомлезе, пача, ајвар, лутеница...
од пиење: сокче од праски, водка, џин, бело вино, шприцер...

Не сакам:
01. Млеко и млечни прозводи, освен ако не се фабрички обработени и од продавница
02. Секакви видови на манџи, поготово манџа со компири
03. Лeќа, печен грав и неизбежната боранија
04. Таралник (тарана + јуфки), јуфки, макарони и шпагети
05. Брокули, јаболка, портокали, калинки
06. Пача и јагнешко месо
07. МУСАКА (тоа највеќе го мразам)
08. Сарма (додуша еднаш гледав на рецепти на ТВ, правеа сарма со пршута, ова може да е вкусно)
09. Пилешки батаци
10. Печена риба! Е значи не можам ни да ја помирисам а камоли да ја јадам! Јадам само пржена :)
11. Едно благо т.н “млечник“, не знам дали сте го пробале, се прави исклучиво од млеко и изгледа слично како пудинг ама нема никаков вкус (овошен, чоколаден и сл. како што имаат пудинзите) туку само млеко! И се пече во рерна!

Од пијалаци не сакам алкохолни освен водка-мартини и уште 2-3, највеќе мразам ракија, домашно вино, пиво.

Компир манџа(за леб да умрам не јадам),Мајонез(после ми се врти цал ден и ме боли глава)Пача(аууу колку е гадно) и Боранија(за ништо на светов) друго јадам се а за пиење -вино(алергичен сум се исфрлам по цело тело) и боза(немам зборови) ама затоа расолница-партал праам

Бамја, пифтија, урми, смокви.

боранија, суви смокви, јагнешко и свинско месо, салами....БЉАК!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom