Кое е Вашето „црвено знаме“ (red flag)

• Креатор на темата Креатор на темата HEKOJ
  • Време на започнување Време на започнување
Drugo bese muabetot so socijalnite mrezi.
Pretezno se za reklama, posebno kaj zenite.
Imas videno masko da postira selfi ili so da e pominato niz deset filtri i edno 100 neuspesni sliki pred toa.
Dali e red flag samo posebe, neznam, no ako sekokdnevna pojava ili nekolku pati vo den togas mozi treba covek da se podzamisli malce.
Ako e mazena i vo seriozna vrska a lupa polugoli sliki na sekoe, togas toa e red flag ali za partnerot. Neka si gi otvori ocite oti ke mu gi otvorat ;)
Потенцирав погоре, не полуголи, туку нормални слики од каде што шета или со друштво.

На неа требало да и дојде и барала рачка за кавга, да се истури..... шо и да одговорел човекот пак ке си го добиел следувањето, така да не го прави глуп тоа што решил да го скрати времето за измачување па улетал директ, така е многу попрактично.
Доколку Пи е 3,14 скроз си во право и ти и суси и сите, на следна децимала се прашуваш како да ја успокоиш оти тоа е твоја должност у прирдниот ред на нештата... а на следните децимали почнуваш да гледаш дека "Ју вил оун натинг енд ју вил би хепи" типците се многу способни, го сјебуваат семејството и од двете страни, либерал транџа не раѓа али и ред пил конзервативен маж не прави деца пошто бега од брак.

...пошто бега од брак.

Баш ме потсети со бракот.
Точно 19 години избегнував брак. Во моментот кога заврши бегството - влегов во длабокото (кај што има грчеви), па за неполна година почнаа да ми се распаѓаат колковите, еве сега чекам втора операција. Да не биди дека не сум ви кажал. Еј, две раце имаме, две, и пак се залетуваме во драматични заплети наместо да го испоштоваме тоа што ни е од Господа дадено - рацете. Плус, голем плус е тоа што не мора да се правиме дека ги слушаме, затоа што немаат уста за да зборуваат...Богу хвала.

Точно 19 години избегнував брак. Во моментот кога заврши бегството - влегов во длабокото (кај што има грчеви), па за неполна година почнаа да ми се распаѓаат колковите, еве сега чекам втора операција. Да не биди дека не сум ви кажал. Еј, две раце имаме, две, и пак се залетуваме во драматични заплети наместо да го испоштоваме тоа што ни е од Господа дадено - рацете. Плус, голем плус е тоа што не мора да се правиме дека ги слушаме, затоа што немаат уста за да зборуваат...Богу хвала.
Мислам дека се ова е оти избегавме од природата и нејзините принципи но си велам дека можеби е потребно како фаза во процесот кој води кон нешто подобро.....

• Ми се допаѓа
Reactions: 831
images.jpeg

@MAJA 345 @cholismo @Artemisia Vulgaris @Aceso ви честитам што мрдате кревети и боите ѕидови.
Не ми беше тоа поентата ама ја не знам како поинаку да се изразам. Ми кажавте лични примери што ништо не значат, примери за кои и јас сум свесен дека постојат.

На прашањето за молерот и чистачката не ми одговоривте.
Еве уште едно, исто ли е кога вие ќе напраите генералка дома или мажите? Не, така?
Исто ко што не е исто кога вие или мажите ќе окречите дома.
Пред неколку месеци имаше една интересна ситуација на работа кај мене. Агенција за чистење има што се грижи за хигиената и меѓу жените има и еден маж, и брише прозори овој а у меѓувреме доаѓа жена што вози камион за да влезе у фирма и да собира шут со багер. чД

@Хоуп климата дома маж или жена дојде да ти ја монтира?

Ја не реков дека ниедна жена не извршува физички работи или дека на мажите им е испод чест ако земе да напраи ручек и да зачисти околу себе.

@Генерал троа го вреѓаш дамби, он е емотивно позрел од ова шо го опишуваш. Пре би рекол дека Дамби напушти оти виде колку е саат со сопственичкиот фактор на форумот кога не му ја испоштуваа одлуката да избрише одредено мислење.... и тоа јавно.... а Јоли е у процес на реформација и одмор ќе му дојде добро да избистри глава и научи да не го доживува ова место сериозно.

Има и друг момент, болесникот што пријавува е доктор.
Пријавува пошто не сака за неа да има „искривена“ слика на форумот.
Ако мислиш дека јас ти пријавувам мислења на темава се лажеш. Верувај дека немам веќе време и трпение да ги читам твоите постови низ форумов. Премногу си ставаш се на срце и се тригернуваш за глупи работи. Буквално секој пост ти е полн со кокодакање за некој форумџија.

Модератори еве потврдете дали јас му пријавувам мислења на детево.

Направих си експеримент,но така и неможах да намерја разлика в картината с еднакви имиджи еднакви настројки на хдмај входовете на ТВ-то: Може би има нјак'в друг начин за сравнение пп.И двата бокса с oOpen Pli.
Да

@MAJA 345 @cholismo @Artemisia Vulgaris @Aceso ви честитам што мрдате кревети и боите ѕидови.
Не ми беше тоа поентата ама ја не знам како поинаку да се изразам. Ми кажавте лични примери што ништо не значат, примери за кои и јас сум свесен дека постојат.

На прашањето за молерот и чистачката не ми одговоривте.
Еве уште едно, исто ли е кога вие ќе напраите генералка дома или мажите? Не, така?
Исто ко што не е исто кога вие или мажите ќе окречите дома.
Пред неколку месеци имаше една интересна ситуација на работа кај мене. Агенција за чистење има што се грижи за хигиената и меѓу жените има и еден маж, и брише прозори овој а у меѓувреме доаѓа жена што вози камион за да влезе у фирма и да собира шут со багер. чД

@Хоуп климата дома маж или жена дојде да ти ја монтира?

Ја не реков дека ниедна жена не извршува физички работи или дека на мажите им е испод чест ако земе да напраи ручек и да зачисти околу себе.
Исто е, кога сака да видиш како знае најубаво да чисти, особено кога чисти гаражи и коли, не можеш да ги препознаеш, изрибани до најмал детал!
За фарбањето полека се научив и јас, единствено што не ме бива(а верувам дека би се средило со тренинг) е кога бушам дупки во ѕид за да закачам нешто, матер му ебавам на ѕидот.
Јас верувам дека секој треба да знае да прави елементарни работи по дома, уште од мали да се учат децата да знаат сѐ и да бидат независни и од родители утре и од партнер.

Што е вкусно?
Во најголем дел станува збор за аудио - визуелни сензации т.е. илузија, која лесно се достигнува и со еден дим, не мора да се трујаш со цел џоинт. Останатиот дел, сетилнлните, се постигнуваат, (освен со џоинт), уште полесно (за разлика од аудио - визуелните) и со раце, безбеден од хистерии и слични душевни катаклизми својствени за генералната женска популација :icon_lol:
Опиј се од илузијата и уживај во нејзе.Нема послатка илузија од жената.Без нив ниту можеме, ниту ќе не бидне нас мажите.:)

Исто е, кога сака да видиш како знае најубаво да чисти, особено кога чисти гаражи и коли, не можеш да ги препознаеш, изрибани до најмал детал!
За фарбањето полека се научив и јас, единствено што не ме бива(а верувам дека би се средило со тренинг) е кога бушам дупки во ѕид за да закачам нешто, матер му ебавам на ѕидот.
Јас верувам дека секој треба да знае да прави елементарни работи по дома, уште од мали да се учат децата да знаат сѐ и да бидат независни и од родители утре и од партнер.
Купатилото коа ќе ти го исчисти као што треба тогаш може. :D
Остај гаража и кола, негова работа е тоа.
И јас си ја чистам и перам колата ама шофершајбната увек ми е ушмрљана и никако да погодам како се бришат стакла.

Иначе со последниот дел се согласувам и јас сум на тој став дека секој треба да се учи да работи секакви работи по дома. Така се стекнува независност што во иднина ќе користи.
Е сеа, жена да работи физикалија не иде некако, ко и маж да брише прозори качен на столче ко енфапен рекламата порано.
Не е природно сеа не ме јебете и самите сте свесни. Што не значи дека мажот не смее тоа да го праи и пошто историски е женска работа тој да остави така да живее у замаглени прозори и да има кило прашина на комода.
Гарант и по дома имате поделено работи на машки, женски и заеднички.

2. Дамби замина точно заради невозвратена љубов. Мислеше дека најде нешто налик на „сродна душа“, а уствари испадна наивен романтик кој беше искористен од некоја за таа некоја да добие внимание, поткрепа, разбирање, посветеност, почит и љубов кои на друго место не ги добиваше двоцифрен број на години (а спеак остана таму).
Да не навлегваме шо на другото место не доби ни „дип талк“ од литература, иметност, историја, политика, ју нејм ит, едноставно добила пун курац ништо па својата фрустрација ја проектираше тука години кон други членови, а својата психичка состојба ја стабилизира благодарение баш на Дамби.
Генерале еве се потрудив, де сега и ти прочитај си се сам шо си напишал, ти скроз емотивно незрел си го опишал дамби, ко се зацопал и у плачки ради невозвратена љубов он си заминал... кога он точно отказ си даде откако шефот му се испонаша јавно, нешто шо секој на негово место со самопочит треба да го направи. И друго, ако ти е до дамби и јоли ќе ги подржиш оти и за двајцата е подобро да искулираат од ова место.

Купатилото коа ќе ти го исчисти као што треба тогаш може. :D
Остај гаража и кола, негова работа е тоа.
И јас си ја чистам и перам колата ама шофершајбната увек ми е ушмрљана и никако да погодам како се бришат стакла.

Иначе со последниот дел се согласувам и јас сум на тој став дека секој треба да се учи да работи секакви работи по дома. Така се стекнува независност што во иднина ќе користи.
Е сеа, жена да работи физикалија не иде некако, ко и маж да брише прозори качен на столче ко енфапен рекламата порано.
Не е природно сеа не ме јебете и самите сте свесни. Што не значи дека мажот не смее тоа да го праи и пошто историски е женска работа тој да остави така да живее у замаглени прозори и да има кило прашина на комода.
Гарант и по дома имате поделено работи на машки, женски и заеднички.
IMG_4676.jpeg

Океј, сеа е јасно зашо држачот за ТВ беше крив.

Испод секоја чест ми е да му реплицирам на лик како тебе, ама еве ти со надеж дека денес ќе научиш нешто ново(ако навистина поседуваш способност да впиваш нови информации).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom