Клонирање на сим картички

• Креатор на темата Креатор на темата Necrophilia
  • Време на започнување Време на започнување

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Локација
Usa
Веб-сајт
meettomy.site
целото упатство ќе го најдете на следниов линк:
http://www.uploadyourfiles.de/b616158e5d39f24491f519daea191855/68yv5/Download.html
доколку имате прашање, знаете некои трикови и сл. Пишете на темава.

доколку ви требаат ресурси т.е. програми за клонирање на сим картички исто така обратете се на темава. Исто така доколку ви треба и сим кард ридер можам да ви набавам - доклку во анхоч нема. Мислам дека таму беа околу 550 денари.

За силвер, грин и грин 2 карти исто така можам да ви набавам - но по подолг временски период и мора да се земе поголема количина.

п.с. линкот би требало да би активен до крајот на Јануари 2008ма.

Прашање:

Дали може да се клонира сим картичка, и втората да се употребува паралелно? Односно, две сим картички (од еден број) на два мобилни телефони?

Прашање:

Дали може да се клонира сим картичка, и втората да се употребува паралелно? Односно, две сим картички (од еден број) на два мобилни телефони?
Па физички да имаш 2 сим картички со исти број мора да може, иначе да бидат двете истовремено активни нема логика да може. Еве јас ти вртам и на кој број ќе ти ѕвони?:) Мислам дека нема да може операторот да регистрира во мрежата 2 исти броја.

Не сум сигурен дали на форумов, но некаде читав дека ќе ѕвони оној телефон (онаа сим картичка) која прва ќе добие сигнал.

Значи каде што ќе има подобар прием, побрз телефон...

SIM картичките работат на сличен принцип како мрежните карти кога се обидуваат да се поврзат на сервер - разменуваат информации, доколку две IP се обидуваат да се поврзат, или две мрежни со ист DNS, одма ќе јави конфликт, и ниеден нема да се конектира.

Секоја СИМ има ваков посебен број, кој кореспондира со логирањето на мрежата. Мислам дека тоа е ICC-ID бројот.

Прашање:

кхм... тешко прашање, пробај! (јас немам ич слободно време следниве неколку недели, иначе ништо страшно да купиш од вип една картичка 200 денари, потроши го разговорот и клонирај)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom