Кладилница (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Топче
  • Време на започнување Време на започнување
Јер помина 00:00 слободно можам да ви ги претставам зицерите денес..

1.Eternal Fire vs 3DMAX 1 (1,40) 90% сигурност
2. За похрабрите 2:0 (2,30) 70% сигурност

Етернал изгубија 2ро коло од Virtus.pro со 2:1 и тоа последната мапа Train ја изгубија во продолжетци. Беа фаворити на тој меч. Денес мора да победат ако сакаат да играат плеј оф, доколку изгубат си одат дома. Фаворити се и на овој меч, меѓутоа мислам дека нема да си дозволат да идат во 3та мапа решавачка, затоа и мислам дека 2:0 ќе победат, но ако испадне да се игра третата мапа, сметам дека ќе си ја исправат направената грешка да не играат на Train, бидејќи не им е ова прв пораз на оваа мапа и ќе ја банираат во вториот круг банирања, најверојатно nuke ќе ја остават последна решавачка. Така да, убеден сум дека добиваат денес против класа послабите 3дмакс.. Дури и мислам во 2 мапи ќе добијат ама ете нека стои за похрабрите...
Морам да се надополнам дека најчесто прв пик на 3дмакс е мапата Anubis, меѓутоа Етернал има 100% win rate на оваа мапа, дури ни Тим Спирит во финалето пред 2 недели не можеа да ги победат на таа мапа и така заврши 3:1 тој меч..

GamerLegion vs MongolZ 2 (1,40) 80% сигурност

Класа појаки се монголците, моментално топ5 тим, мислам дека нема да имаат проблеми со Легион, иако Легион ги победија Моуз во 1во коло 2:0 каде што токму Моуз беа фаворити. Легион играше во квалификациите и лесно помина таму, сепак квалитетот е поголем кај монголите.. Пред 2 месеци играа меѓу себе и без проблеми победија 2:0.. Инаку, ова е 2ро коло за двете екипи..

Од другите двојки:

1. Имаме дерби дуел NaVi (natus vincere) vs Team Spirit, двете се топ5 екипи.. Исто така 2ро коло. Сум за Спирит, ама не би рекол дека ќе победат лесно. Пред месец дена играа полуфинале на Бласт турнамент и таму Спирит победи 2:0 ама во втората мапа беа длабоко навлезени во продужетци (10-8 у продужетци,малтене уште една мапа..), можеше лесно да идат во три мапи. Ако давам тим, типувам 3 мапи. Kлаџите даваат 1,45 за ТС а 2,60 за НаВи..

2. Furia (2,10) vs Astralis (1,60) .. И тука е тешко за предвидување, иако многу слабо играат Астралис последниов период, сепак имаат некое реноме па затоа е таков коефициентот, пре би 50-50 рекол со оглед на нивната форма.. Типувам 1

3. Мouz (2,35) vs Team Liquid (1,55).. Пак би рекол 50-50, со оглед на лошата форма на Мауз, а добрата форма на Ликвид.. Приметувам квотиве ги прават според последната форма. Тука би играл 3 мапи.. Нема лесно да се дадат Мауз

4. G2 (1,80) vs Faze Clan (1,90) ... Второто дерби.. Да се биде или не.. Кој изгуби си оди дома ..Убаво се распоредени квотите според формата на екипите, не е голема разликата на квалитетот, но мислам дека Г2 ќе победат.

Последно уредено:
Четири сигурни за денес:
Галатасарај 2 3+, Лацио2-2, Викторија Плзен 2 ГГ и Челзи 1 или ГГ3+.

Јер помина 00:00 слободно можам да ви ги претставам зицерите денес..

1.Eternal Fire vs 3DMAX 1 (1,40) 90% сигурност
2. За похрабрите 2:0 (2,30) 70% сигурност

Етернал изгубија 2ро коло од Virtus.pro со 2:1 и тоа последната мапа Train ја изгубија во продолжетци. Беа фаворити на тој меч. Денес мора да победат ако сакаат да играат плеј оф, доколку изгубат си одат дома. Фаворити се и на овој меч, меѓутоа мислам дека нема да си дозволат да идат во 3та мапа решавачка, затоа и мислам дека 2:0 ќе победат, но ако испадне да се игра третата мапа, сметам дека ќе си ја исправат направената грешка да не играат на Train, бидејќи не им е ова прв пораз на оваа мапа и ќе ја банираат во вториот круг банирања, најверојатно nuke ќе ја остават последна решавачка. Така да, убеден сум дека добиваат денес против класа послабите 3дмакс.. Дури и мислам во 2 мапи ќе добијат ама ете нека стои за похрабрите...
Морам да се надополнам дека најчесто прв пик на 3дмакс е мапата Anubis, меѓутоа Етернал има 100% win rate на оваа мапа, дури ни Тим Спирит во финалето пред 2 недели не можеа да ги победат на таа мапа и така заврши 3:1 тој меч..

GamerLegion vs MongolZ 2 (1,40) 80% сигурност

Класа појаки се монголците, моментално топ5 тим, мислам дека нема да имаат проблеми со Легион, иако Легион ги победија Моуз во 1во коло 2:0 каде што токму Моуз беа фаворити. Легион играше во квалификациите и лесно помина таму, сепак квалитетот е поголем кај монголите.. Пред 2 месеци играа меѓу себе и без проблеми победија 2:0.. Инаку, ова е 2ро коло за двете екипи..

Од другите двојки:

1. Имаме дерби дуел NaVi (natus vincere) vs Team Spirit, двете се топ5 екипи.. Исто така 2ро коло. Сум за Спирит, ама не би рекол дека ќе победат лесно. Пред месец дена играа полуфинале на Бласт турнамент и таму Спирит победи 2:0 ама во втората мапа беа длабоко навлезени во продужетци (10-8 у продужетци,малтене уште една мапа..), можеше лесно да идат во три мапи. Ако давам тим, типувам 3 мапи. Kлаџите даваат 1,45 за ТС а 2,60 за НаВи..

2. Furia (2,10) vs Astralis (1,60) .. И тука е тешко за предвидување, иако многу слабо играат Астралис последниов период, сепак имаат некое реноме па затоа е таков коефициентот, пре би 50-50 рекол со оглед на нивната форма.. Типувам 1

3. Мouz (2,35) vs Team Liquid (1,55).. Пак би рекол 50-50, со оглед на лошата форма на Мауз, а добрата форма на Ликвид.. Приметувам квотиве ги прават според последната форма. Тука би играл 3 мапи.. Нема лесно да се дадат Мауз

4. G2 (1,80) vs Faze Clan (1,90) ... Второто дерби.. Да се биде или не.. Кој изгуби си оди дома ..Убаво се распоредени квотите според формата на екипите, не е голема разликата на квалитетот, но мислам дека Г2 ќе победат.

Главните типови испаднаа, другиве катастрофа.. Нави и ТС 2:1, Фурија - Астралис (1:2 фурија имаше 11-8 во последната мапа и на крај изгубија 13-11), Мауз 2-0 лесно изгуби и Г2 изгубија 2:1 во крајно неизвесна трета мапа...

Главните типови испаднаа, другиве катастрофа.. Нави и ТС 2:1, Фурија - Астралис (1:2 фурија имаше 11-8 во последната мапа и на крај изгубија 13-11), Мауз 2-0 лесно изгуби и Г2 изгубија 2:1 во крајно неизвесна трета мапа...
Да видев порано ќе ти пишев за Мауз 0-2 како куќа. Навивам за нив од 2018 ги пратам на секој турнир, ама сега го ставија на клупа ин-гејм лидерот(Сјухи)- не знам колку паметна одлука со тоа што е еден од најперспективните,ама јбг. Играја со стенд ин.

GamerLegion vs Astralis H1 (+1,5) 1,35 90% сигурност

Легион да земе минимум 1 мапа.. Јас мислам дека ќе победат ама ете заради посигурно..

Легион денес ги намачија во првата мапа Mongolz, башка што ги елиминираа Mouz топ10 екипа, додека Астралис како што кажав им остана само името.. Денес едвај ја победија Furia, беше 1-1 и во третата мапа имаа негатива 11-8 и на крај некако сврзаа 5 рунди и победија 13-11.. Да се потсетиме, исто и против Furia беа фаворити со 1,60 - 2,20 квота, така и утре исто се фаворити против Легиоn1,60-2,20.. Сепак мислам дека Легион дури и ќе победат.

Интересно, Inferno е прв пик на Астралис, а Легион имаат 4 победи во низа на таа мапа.. Dust2 е скоро секогаш прв бан на Легион, сепак и Астралис не се сјајни на таа мапа.. Прв пик на Легион е Анубис, каде што истава мапа скоро секогаш е прв бан на Астралис.. Како ќе би одберат на крај мапиве бог знае, само знам дека Астралис на повеќето мапи годинава се послаби од Легион..

Team Liquid vs Team Spirit 0:2 1,90 90% сигурност, а само 2ка 99.9% сигурност

Мал е коефициентот за победа на Спирит (1,25).. Сигурна победа е ова за ТС, бидејќи изгубија од Нави денеска, а доколку изгубат и утре од Тим Ликвид си ги пакуваат куферите уште пред плеј офот..

Ајде малце да образложиме.. Ликвид има 4 победи во низа на Inferno .. Спирит секогаш ја банира оваа стаза.. Спирит има 10 победи од 11 одиграно нa dust2 оваа година или поточно 8 во низа. Логично Ликвид треба да ја банира стазава, доколку не ја банира од старт се во негатива.. Следно, Ликвид ќе ја одбере Анубис, пошто им е прв пик, и тука ќе има најголеми шанси за да земе мапа, сепак фаворити и на таа мапа се Спирит. Спирит ќе ја одбере nuke или mirage (под претпоставка дека dust2 e банирана) и дефинитивно ќе победат на било која од овие две мапи бидејќи ликвид многу малку имаат играно на mirage, а на nuke се многу слаби, имаат губено и од послаби екипи на оваа мапа. Train и Ancient ќе бидат банирани во втора рунда банови, а 7мата или ќе биде nuke или mirage во зависност која ќе ја одберат ТС претходно.
Сума сумарум, ТС се појаки на сите 6 мапи, на некои дури и изразено појаки (7мата Inferno не ја рачунам)

Од останатите..

1. Фазе против Етернал Фајр мислам дека ќе оди во 3 мапи.
2. Тим Виталити против Виртус Про е чист 1 според мене, поквалитетни се една класа, меѓутоа не ги бапнав во сигурица поради формата на виртус про, до сега имаат 2 победи како андердог, против Г2 и Етернал Фајр..
3. Монголз против Нави исто мислам дека ќе оди во 3 мапи, а исто така убава квота 1,37 ми има Монголз да земат барем 1 мапа, што е солидно во поглед дека на Mirage се неприкосновени

Последно уредено:
Да видев порано ќе ти пишев за Мауз 0-2 како куќа. Навивам за нив од 2018 ги пратам на секој турнир, ама сега го ставија на клупа ин-гејм лидерот(Сјухи)- не знам колку паметна одлука со тоа што е еден од најперспективните,ама јбг. Играја со стенд ин.
Znam deka ne se vo forma, ama ete gi pisav taka radi renometo sto go imaat.. ne ocekuvav tolku da se izrezilat cel turnir

Моментално трпајте све што имате 2:0 точен во живо Тим Спирит - Тим Ликвид.. Ќе играат на nuke и на dust2..
Автоматски споено мислење:

Фатени на полувреме... Moментално е 1:0 За Гејмер Легион и 0:1 за Тим Спирит.. Сега ќе играат на мапа што они ја одбраа.. Фактички брејк направија и двете.. Лесни 2-0 и за двете..

Последно уредено:
Моментално трпајте све што имате 2:0 точен во живо Тим Спирит - Тим Ликвид.. Ќе играат на nuke и на dust2..
Автоматски споено мислење:

Фатени на полувреме... Moментално е 1:0 За Гејмер Легион и 0:1 за Тим Спирит.. Сега ќе играат на мапа што они ја одбраа.. Фактички брејк направија и двете.. Лесни 2-0 и за двете..

Е алал да ти е. Очекуваме уште. Јас само Спирит ги пуштив на 250ден.

Е алал да ти е. Очекуваме уште. Јас само Спирит ги пуштив на 250ден.
Vecerva i megju sebe igraa Tim Spirit protiv GamerLegion bidejki bese zaostanata, pobedi Tim Spirit 2:1.. Gamerlegion im zemaa mapa bas radi toa sto prv ban ja stavija dust2, a pikot im bese Anubis i zavodea 1:0, potoa mnogu lesno TS zemaa na ancient kade im bese pik i ostanata 3ta bese nuke kade milion posto znaev TS pobeduva.. Zatoa sabajleto rekov trpajte all in na 2:0 zs idiotite liquid ne ja baniraa dust2 a ja odbraa nuke.. prvata mapa ja igraa nuke, tesno zema TS 13:10, megjutoa na svojot pik dust2 gi zgazija..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom