Кисела (минерална) вода

• Креатор на темата Креатор на темата Clubber
  • Време на започнување Време на започнување

Пиете ли кисела вода?

• Пијам

Гласови: 122 45,9%
  • Нешто измеѓу

Гласови: 75 28,2%
  • Не пијам

Гласови: 69 25,9%

• Вкупно гласачи
    266
пијам кисела вода кога се меша со бело вино а така само водата нема шанси многу ми е грдо

Понекогаш само така да те растресе,повеке минерална.

Порано не пиев,не ми беше убава.
Сеа пијам секој ден

ne pijam...mozhebi nekogas mnogu retko

Пијам, а омилена ми е Кожуфчанка. :smir:

Ретко пијам. Обично кога имам проблеми со варењето на храната во желудников или кога ме боли глава. Најчесто Горска со лимон, најубава ми е.

Минералната вода не се пие секој ден. Не треба да ја пијат лица со висок притисок зашто има висока концентрација на натриум.
Заради високата концентрација на калиум не треба да ја пијат и срцеви болни кои примаат лекарства за срце.

Оние извори на минерални води не се препорачуваат за употреба, односно не смеат да се пијат.
На пример Смрдлива Вода во Гевгелија има арсен, но и покрај тоа се употребува.

Видете што предизвикува секојдневно конзумирање на вода со арсен
chronic-arsenic-poisoning_9.jpg

Минералната вода не се пие секој ден. Не треба да ја пијат лица со висок притисок зашто има висока концентрација на натриум.
Заради високата концентрација на калиум не треба да ја пијат и срцеви болни кои примаат лекарства за срце.

Оние извори на минерални води не се препорачуваат за употреба, односно не смеат да се пијат.
На пример Смрдлива Вода во Гевгелија има арсен, но и покрај тоа се употребува.

Видете што предизвикува секојдневно конзумирање на вода со арсен
chronic-arsenic-poisoning_9.jpg

Јас секојдневно пијам некоја флаширана минерална вода. Белки не е толку страшно, а:cry:? Ме освежува, пријатна ми е за пиење, а и за варењето не е лоша. Ама ме замисли малку....

Само кога е топло, и само ладна кисела вода.
Само тогаш освежува.

ретко кога како.. али некад стварно добро осввежува!!!

нема шанси да пијам :ija: порано се напив еднаш и в грло ме згребе и оттогаш никогаш

Незнам зошто ама многу мрзам кисела вода :toe:
Ми текнува кога бев на ескурзија во Будимпешта, бев премногу жеден али вода нема никде :( И гледам шиткаат вода, али благодарени на мојот "англиски" место обична купив кисела вода :tapp:
Уште повеќе ја замразив од тогаш:nerv:

ne pijam kisela voda bidejki ne e zdrava

pijam samo Vivatap voda, ima dosta kislorod i svezina- prava rabota!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom