Кирхофови закони

• Креатор на темата Креатор на темата Antonio2344
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
10 февруари 2011
Мислења
894
Поени од реакции
398
Локација
скопје
Веб-сајт
www.acmilan.com
Утре правам тест по електротехника и појма немам од кирхови закони !! да не знае некој како се писуваат или да даде некој линк од некаде каде има објаснето некаде !
ФАЛА !

Кирхофови се пишуваат.

немаш ли книга по електротехника? се ти е убаво објаснето..башка..мене не ми се паднааа тие во тестот кога праев лани..немај гајле:tv:

немаш ли книга по електротехника? се ти е убаво објаснето..башка..мене не ми се паднааа тие во тестот кога праев лани..немај гајле:tv:

па тоа е проблемот , немаме книга ! и плус професорот не објаснува ништо и сега ни тупна тест за утре ! ако некој знае барем нешто некој пример да има ! објаснето !

па тоа е проблемот , немаме книга ! и плус професорот не објаснува ништо и сега ни тупна тест за утре ! ако некој знае барем нешто некој пример да има ! објаснето !

немате книга или не си си исфотокопирал кога дал професорот книга..(пошо кај нас вака беше)...а ако е како што ти велиш погоре..комотно може цел клас да бунтуете и да се жалите..кај класен па директор наваќе натаќе..

Баце ако е вавка ситуацијата соблекуј се гол оди истрчи еден круг околу зграда / куќа разболи се и не оди нашколо утре :pos::pos:.

Не се оди во школо во мај, ќе расипеш оценките :)

:pos: :pos: :pos: Озбилно? Луѓе на форум не се учи ни физика, ни хемија, ни математика.
Ако појма си немате од нешто значи дека ви треба некој лично да ви го објасни тоа што ве буни. Вака џабе е... Па уште ако ви текнало 12 саати пред колоквиум/испит дека не ги знаете, џабе и барате помош. Искрено ви зборам, за да не биде јас прашав на форум, така ми кажаа.

Ako gi baras definiciite,eve ti gi,ovie se od mojot mozok,stojat vekje 6 godini,deka prva godina ucev u elektrotehnicko skolo,posle se prefrliv,i ovie se definiciite:
1.Kirhofov zakon:zbirot na struite sto vleguvaat vo eden jazol,e ednakov na zbirot na struite sto izleguvaat od toj jazol
2.Kirhofov zakon:algebarskiot zbir na padot na naponite vo edno kolo,e ednakov na algebarskiot zbir na elektromotornite sili R x I=E (pred R x I i pred E treba da stoi onaa bukvata slicna kako E,momentalno ne mi teknuva kako se citase:):):):))))))

Не се оди во школо во мај, ќе расипеш оценките :)
Ах вие електрашите.:pos:

Прв закон: имаш јазол (точка некоја), и збирот на струите кои влегуваат во тој јазол е исти со збирот на тие кои излегуваат од јазолот.
Втор закон: Во една контура имаш потрошувачи и електромотори. Ако од едната страна ги имаш отпорите на потрошувачите * струите, а од другата напоните на електромоторите, збирот треба да биде исти.

Примена:

1. Бираш насоки на струите.
2. Поставуваш формули според прв кирхофов закон у стил на: I1=I2+I3 или како и да треба да биде.
3. Пишуваш формули според втор кирхофов закон за секоја контура.
4. Заменуваш за да дојдеш до само две непознати (во вторите формули ги применуваш првите)
5. Решаваш со метод на математичка замена (систем равенки).
6. Проверка.

Ај некој да ми објасни метод на контури, не ги научив у прва.:/

Едит: Не се формули, равенки се викаат. Whatever.

кај нас се знае, секогаш е во 5 до 12 работава :) еве јас пример утре си правам тест по македонски а книжулето сирото ме гледа со тоа очињата цел ден а јас рецка не му мавам.. кај се учи на вакво време бе?! :)

ете погоре се ти објаснија... ама ако сакаш да продолжиш техничко без кирхохови закони никако :) денес електротехника утре електроника....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom