Кинезите пронајдоа вакцина против ХИВ?

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Mnogu pati se ima probano da se najde lek protiv sida ama se neuspesno.
Zaboraviv koga bese toa ama eden covek od Britanija se izlecil od sida. (sam, bez nikakvi lekovi)

Vakcina I Lek se sosem dva razlichni termina (ne sum doktor, no ne se isti termini).
Vakcinata e najchesto sostavena od antitela od virusot, i mikroorganizam od virusot ili kako i da se vikaat, ne sum doktor.. i taa se koristi *pred* inficiranje.
A lek, lek bate vo sluchajov so sida ti e strogo smrt. Zhalno, no vistinito.
Nego, shto sakav.. a da, lekot se dava *otkako* ke se inficirash.
Tuku.. i lek i vakcina vekje imalo proizvedeno vo nekoja lab, toa e nesomneno.
Prvpat vaka javno neshto, sekoja chest za drugarive.. mnogu hrabar poteg.
I tamu nekoj pisha.. "mnogu ke bide skapa vakcinata".. da te prasham jas tebe, koja ***VAKCINA*** e skapa? Imash ti takov primer na vakcini, skapi?
Pa se pravat vakcini za siromashni lugje, be alo.. ne za bogatashi so milijardi, tie da im dadesh i pet sidi ke se izlechat, $$$ se vo prashanje, ne e zaebancija.

CT напиша:
Tuku.. i lek i vakcina vekje imalo proizvedeno vo nekoja lab, toa e nesomneno.
Сидата е вештачки произведен вирус и логички е да се има и лекот,само зашто би го дале кога фармацевските компании заработуваат милијарди на продажба на “лекови“..
Кај и дае мислам дека ке ја дадат вакцината и самиот лек,ама кој знае што ке ни измислат послем..
Ужас!!

Луѓе...15 години слушам дека откриваат (само што) вакцина за ХИВ...
Од сржта на мајмуните до...не знам што...

Ама хуреј фор д сајнтистс...ќе бидат женските само на бејби пилс ... (I hate condoms...only...Durex-Tingle I like uuuu)

Сидата е хибридна болест, така да за неа мора да има антивирус против тој вирус што го уништува имунитетот.

знаете... толку е тешко да се најде лек за сидата затоа што вирусот уште при првата инфекција мутира и менува облици... така да неможеш да најш лек ( ова од нашкола учено :P ) а ако нашле авал и вера... ке си стам една вакцина и цепај се пред себе :D

Абе секој втор месец читам дека се пронашло вакцина или во некој друг вид на лек против сида, де у Кина де Германија не знам ваму а нигде официјално да се излезе и да се каже. 100% не им е уверлив до крај лекот па не го промовираат.

Pa ako se otkrie nekoj lek toj treba da pomine niz stotici testovi a za toa trebaat nekolku godini, i ako se pokazi bezopasen za lugeto ke se pusti vo upotreba.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom