Кичево

• Креатор на темата Креатор на темата Стрелец
  • Време на започнување Време на започнување
Koj opcii ti nudi google maps?

Ja kolku sto znam najdobro e od Kicevo kon Bitola da odis pa nekade pred Babino izlagas od magistrala. Ima tabla koga da se isklucis.
Едниот пат е преку Стаорец, тој ми изгледа како планински. Од кога ќе се спуштиш вртиш лево и право само во Цер. Испаѓа дека е пократок патот. А вториот пат е Другово, Брждани, Свиниште, Белица и пак искачаш кај истата раскрсница што доаѓаш преку Стаорец, само што сега вртиш нели десно.

Едниот пат е преку Стаорец, тој ми изгледа како планински. Од кога ќе се спуштиш вртиш лево и право само во Цер. Испаѓа дека е пократок патот. А вториот пат е Другово, Брждани, Свиниште, Белица и пак искачаш кај истата раскрсница што доаѓаш преку Стаорец, само што сега вртиш нели десно.

Ubo pisa gjoko, ne odi preku Staroec tuku zemi go drugiot pat (za Bitola). Pokratok e prviot ama ne e asfaltiran.

Eden e pat -voziš za bitola okolu 17 km i odma posle s.Prostranje koga ke go iskačiš ridot vrtiš levo po asfaltiran pat so dupki, voziš ušte 6-7 km do druga raskrsnica koja go deli patot levo za s.Crsko ti odiš desno za Cer ušte 5-6 km. Drugiot pat na gugl što odi niz s.Staroec e stariot neasfaltiran pat za Bitola. Sega e običen šumski pat. Piši ako treba i na 5 min ke se vidime da ti objasnam- od Kičevo sum
Да да, се разбравме и со @Igorcemk тоа ме интересираше кој пат го користат највеќе за Цер. Фала многу и на двајцата. :)

Пишете нешто бе кичевчани, живи ли сте? :D Како е во градот, падна ли снег? Како беше за Нова Година? Зуцнете нешто, ваљда не сте се иселиле сите од Кичево... :unsure:

Pa nema baš nešto vo gradot....jas lično bev drugata večer na proslava vo restoran. Prv pat ne se ukrasi gradot poradi ovie gluposti za humanitarni donacii. A sijaličkite se istite , treba samo da se stavat. Nema plus trošok ama aj.....moda

Kinezite imaat kolektiven odmor od kaj avtopatot i sega se plivnati niz grad po kafani. Gi ina kako "kinezi" - mnogu

Plus go otvorija najgolemiot "store" za garderoba na mestoto na stariot "Union" i sega se glavni vo trgovijata so ališta. Sum slušnal deka pravat po 100-200 000 denari promet . Po kafani jadat malku poskapi jadenja...umre vremeto koga jadea kučinja.

Inače koj kako saka neka kaži no gradot e ekonomski živnat so avtopatot i KSS.

Primer da sakaš da ti izrabotat mebel majstori treba da čekaš so nedeli za red. Majstorite kažuvaat deka imaat mnogu porački od novovrabotenite na avtopatot i od Kss

Не е Стаорец како вид на глушец, туку како СТАР - староец.

За тој што прашува за патот преку староец.
Ја го возев со точак(бицикла по нашки) и едино ако си кондиционо спремен оди преку него ако ти е планот со точак. Големи угорници и дупки, бразди. Со лека кола мн тешко, со џип да.

За тој што прашува за патот преку староец.
Ја го возев со точак(бицикла по нашки) и едино ако си кондиционо спремен оди преку него ако ти е планот со точак. Големи угорници и дупки, бразди. Со лека кола мн тешко, со џип да.
Со Лада Нива сум го возел неколку пати, но со лека кола е малку потешко поради големите дупки. Есенеска бев со лека кола до третина од патот, ама многу тешко се искачивме.

Тоа е стариот пат за Битола, а овој преку с.Белица, Козица....е пуштен во сообраќај во 1977-78.

На пример мене како дете кога ме носеа на операција од крајници во Битола во 1976 зимата, татко ми со Фиќо ме носеше по овој пат и тоа на 40 см снег. По овој пат одеа и автобусите како оние од филмот``пред дождот``.

Иначе на ова место``Турла`` има дренки, и тоа е едно до ретките места во Македонија каде го има овој плод

Со Лада Нива сум го возел неколку пати, но со лека кола е малку потешко поради големите дупки. Есенеска бев со лека кола до третина од патот, ама многу тешко се искачивме.

Тоа е стариот пат за Битола, а овој преку с.Белица, Козица....е пуштен во сообраќај во 1977-78.

На пример мене како дете кога ме носеа на операција од крајници во Битола во 1976 зимата, татко ми со Фиќо ме носеше по овој пат и тоа на 40 см снег. По овој пат одеа и автобусите како оние од филмот``пред дождот``.

Иначе на ова место``Турла`` има дренки, и тоа е едно до ретките места во Македонија каде го има овој плод

Тешка е Турла ама интересна и за со џип и за со кола. За со бицикла само ако си кондиционо добро спремен мислам 17-18км дека е. Па налето горе кај чешмата имат комарци пуздер да те напраат ако застаниш да се напиеш вода :D

Не ми се свиѓа Турла што за искачување на стрмните делови од патот има ситен камен и мора да се извозат во седечка позиција,исто и за слегување до Кладник патот многу стрмен и нема уживање.
Досега не су слегувал од кај Цер,а има слушано дека таа е подобра тура.

Сликнато предмалку на раскрсницата кај Подварош каде утрово еруптираше гејзер од 30 метри. Мразот е 20-30 сантиметри.

15940815_10154103254121560_3208394905806541208_n.jpg

https://www.facebook.com/petarzdraveski.falcao.1/videos/744050632417084/

:ROFLMAO:

Еве една слика од другата страна како изгледаше. Незнам како им успеа, но дефектот беше отсранет за 2-3 часа, а патот беше расчистен од насобраниот мраз

32180458026_aaf62e99b0_b.jpg

Има снег во Кичево? :icon_mrgr: Гледам по нетов околните села веќе почнаа да белеат...

Здравје Боже да се стопи снегот и таму негде Март/Април месец ќе дојдам на една тура околу Цер, Велмевци, Белица, Сопотница, Вранештица, Козица итн... да ги посетиме гробовите на Узунов, Пиперката и Пљакот :)

Само здравје Боже...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom