Кибритчии и слични преваранти

• Креатор на темата Креатор на темата демнач
  • Време на започнување Време на започнување
Бесплатна енергија..перпетум мобиле.
Скиентологија.
Бајачи.Кладачи-натални карти(не се точни,а и хороскопт-треба точно место на раѓање согласно ХАСАП-тоа е по GPS кооринати.)
Разно разни политичари и трети опции.
"Независни синдикалци" спонзоруши од влада.
Невладини организации(инвалидни)-таму не се знае кој е нај експерт...али јасно најстарите се сексперти.

И јас ги имам гледано на Камениот Мост.Жива превара се.Да Ви ја раскажам ситуацијата:Мислам човекот што даваше пари беше странец.Ова,она,никако да погоди кое кибритче е:uvo:.И кога си даде 200-300 евра тој што демек гледа ги грабна парите и го снема-избега.Човекот дури тогаш сфати дека го зафркнале.За греота беше човекот:toe:

Измамници

Го копирам само постот што беше објавен на мојот блог пред околу една година и мислам дека треба и тука да го споделам, и да ги слушнам вашите размислувања

Измамниците се луѓе(се разбира) што се занимаваат со измами за да добиат нешто од луѓето. Тие најчесто за да измамат(некој како нас) го користат "најусовршеното" (барем за мене) оружје- лажењето. Тие се служат со секакви лаги со цел да ве наведат дека тоа што го добивате е нешто што ќе ве "усреќи"(на пр: заштедувате пари, добивате некоја услуга без пари, или пак мислите дека вие нив ги мамите). Ете баш за последниот пример најмногу измами функционираат. Измамникот ви дава нешто, вие мислите дека тоа е ваша заслуга и дека ја држите играта во свој раце, и кога најмалку очекувате тој ќе ве докрајчи. Тие се најчесто луѓе од било кој "левел" на интелигенција. Покрај лажењето тие ја користат човечката слабост како начин да ја постигнат целта->неискреноста, алчноста, самобендисаноста но исто така и добрите особини како што се наивноста, искреноста, жалоста и др. Не постои стабилен профил за измамник ниту за жртва. Секој може вируелно да направи злочин. Но сите жртви кој ќе ги понесе алчноста да добијат повеќе пари ќе бидат жртви на измамниците. Па не за џабе рекле "ако изгледа премногу добро за да биде вистинито, беројатно не е". 90 % од секоја измама е "variable" шо викаат англичаните, односно целата измама може да се промени во секој момемнт т.е не може ниту едно живо суштество да знае што може да биде нарениот потек на жртвата. Е тука најмногу "паѓаат" неискусните измамници тие што прв пат се занимаваат со мамење. Тие ќе испаничат ако една работа не оди според планот па така тука ние обичните смртници можеме да ги фатиме на "дело". Исто така треба секогаш да си го поставите прашањето што тој добива од сето ова(се мисли на продавачот или некоја др личност). Најчесто чесните луќе не паѓаат на измами, во спротивно од нив оние алчните како што кажав многу лесно можат да се ватат на "лепчето". Па ако некогаш бидете пресретнати од улични играчи на three card monte, продавачи на некои ефтини работи(кои во стварност чинат многу), продавачи на направи кој можат црната хартија да ја претворат во банкнота(ова е black money scam) рачунајте дека тие се тука да ви ги земат парите а не вие нив и обидете се само да го свртите погледот и да си продолжите по вашата рута. Никогаш не рачунајте дека можете да заработите, тие најчесто работат во тим и вториот член од тимот секогаш прв се клади или купува со цел да им докаже на останатите дека може да се добие. Всушност тие прават будали од вас.

А ВИЕ НЕ САКАТЕ ДА СТЕ БУДАЛИ НЕЛИ?

Измамниците вложуваат многу труд и време за да одат по скратениот пат, доколку го искористат тој труд и време за одење по правиот пат јас сум сигурен дека наградата би била многу поголема.

Но сепак тие се измамници и се сметаат себе си за итри, а бидејќи се "итри" секогаш можат да се излажат себе си дека добиле нешто за ништо.

за измамници само 10 кубика ракија во вена-решение.

КОН ПОДОБАР СВЕТ.

хехе вие што сакате викајте, но како што пишува погоре никој нема да ве рчка ако сте чесни. Но ако сакате да добиете нешто за ништо, т.е ако сте премногу алчни е тогаш тука се они да ви дадат ништо за нешто и да ви го земат и она нешто што сте го имале. Постојат секакви измамници, но правите една грешка, секогаш ги мешате со крадците. тие не се крадци да ви крадат пари, тука е подруга ситуацијата вие им ги давате парите, никој не ви става пиштол на глава, никој не ве уценува. Епа луѓе денес на овој свет ништо нема за безпари, затоа уклучето го малку мозокот и сватете дека никога нема да ви даде нешто туку така.

А ВИЕ НЕ САКАТЕ ДА СТЕ БУДАЛИ НЕЛИ?

Не е целиов текст малце контрадикторен со твојот потпис (а воедно мислам дека во тоа и веруваш):
Попаметните попуштаат, затоа будалите владеат со светот.

Ако будалите владеат со светот, ондак кој не би сакал да НЕ владее?

Кој излажал дека будалите владеат со светот?

Му укажував на контрадикторноста на последната реченица и потписот.
Не може да веруваш во две сосема спротивни работи, нали?
:)

Не може да веруваш во две сосема спротивни работи, нали?
:)

Мудрост и глупост се сосема спротивни работи, али веруем дека секој си има свој моменти.... :)

Не е целиов текст малце контрадикторен со твојот потпис (а воедно мислам дека во тоа и веруваш):
Попаметните попуштаат, затоа будалите владеат со светот.

Ако будалите владеат со светот, ондак кој не би сакал да НЕ владее?
јас не би сакал да владеам, ако сум будала. И што ме рчкате сега за потписот, тоа што ми стои во потпис се некој вид на цитати кои јас сум ги прифатил, а тоа што стои во текстот е сосема друга работа, таму ви објаснувам како не треба да постапувате а со тоа да не бидете измамени, верувај на никој не му посакувам да биде измамен, но ако е премногу алчен мислам дека и треба да ја научи лекцијата

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom