Керим не се кандидира за претседател

• Креатор на темата Креатор на темата Borderline
  • Време на започнување Време на започнување
Се сложувам со ова, ама мислиш дека некој од кандидативе го има ова? Народот го сака Љубе, ама реални да бидеме далеку е од некој говорник и дипломат, а да не збориме за тоа како ќе изгледа во странство како поранешен затвореник (безразлика што беше ослободен). Иванов може е добар и се, ама првпат го гледам и од кај да знам што човек е? Фрчко ако го кандидираат не заслужува ни да го коментирам. Останатите ситни риби секако немаат шанса и што останува?

Брат , нема никогаш да постои совршен човек, ако погленеш реално сепак е ризик кого и да изгласаме, зависи од нашите способности за проценивање и неговите способности за манипулирање.
Единствено решение за човек кој се решил да се кандидира и сета негова кампања била манипулација со народот , заради лични или партиски цели, е линч, атентат, присилно напуштање на функцијата и тн...
Пример: многу луѓе го симпатизираа и веруваа во Б.Ц. дури од спротивните партии, излезе дека е најлошиот избор до сега.
Киро Глигоров, искусен политичар, ја извади Македонија мирно од социјалистичкиот сојуз и на крај, ОП - ја продаде за без пари на гејците уште еден лош избор за кој ниту еден од нас не помислил дека ќе има толку големи последици.
Борис Трајковски (Да му е лесна земјата), ниту го знаевме ниту познававме, ниту имаше некое предходно политичко искуство, а сепак направи повеќе од очекуваното за нашата земја.

Се сложувам со ова, ама мислиш дека некој од кандидативе го има ова? Народот го сака Љубе, ама реални да бидеме далеку е од некој говорник и дипломат, а да не збориме за тоа како ќе изгледа во странство како поранешен затвореник (безразлика што беше ослободен). Иванов може е добар и се, ама првпат го гледам и од кај да знам што човек е? Фрчко ако го кандидираат не заслужува ни да го коментирам. Останатите ситни риби секако немаат шанса и што останува?

Фино мислење, но малце да го колваме.. да видиме дел по дел.

Народот го сака Љубе од која причина?
Народот го сака и Миле Паника од к15 но тоа не значи дека би бил добар на функција претседател.
Значи популарноста поради Хаг, не би смеела да се плетка со реалното расудување кога имаме контрадикторни политички ставови на Љубе по неговото ослободување.

Иванов не го знаеш, ама другите ги знаеш. Па знаеш кои им се негативните страни.

Имаше постирано неколку видеа со ставови на Иванов, имаше негово интервју.
А ќе има и во наредниве месеци дополнително претставување.

Иванов е вон категорија ( во позитивна смисла) од сите останати кандидати ( вклучувајќи ги и пишманџиите)

Керим, па зошто толку успешниот СВ пишманџија не се кандидира како независен.
Нека собере 10.000 потписи и нека оди надпартиски.

Ама не, типот чекал партиите да се договореле и да го избрале него едногласно што значи... без конкуренција, бидејќи номиниран од ВМРО и СДСМ..означува сигурна победа, макар и само со ВМРО.

Многу провидно, многу лешперски. Срамота за такво СВ.

А ние..многу сме наивни.

Kolku sto znam vo Amerika imase pretsadateli koi bea glumci.Pa sega i eden crnec.Znaci bolje e Mile panika i da bide pretsedatel.

Kolku sto znam vo Amerika imase pretsadateli koi bea glumci.Pa sega i eden crnec.Znaci bolje e Mile panika i da bide pretsedatel.

Со најновите уставни измени..Македонија (по)станува парламентарна република, така да фунцијата Председател..ќе има највеќе протоколарно-ПРЕСТАВНИЧКА форма и облик..нешто налик на денешната Германија..или ...еве и на грција..нашиот лош (според однесувањето) непосреден-ни сосед.
:toe:

Керим, па зошто толку успешниот СВ пишманџија не се кандидира како независен.
Нека собере 10.000 потписи и нека оди надпартиски.

Ама не, типот чекал партиите да се договореле и да го избрале него едногласно што значи... без конкуренција, бидејќи номиниран од ВМРО и СДСМ..означува сигурна победа, макар и само со ВМРО.

Многу провидно, многу лешперски. Срамота за такво СВ.

А ние..многу сме наивни.

Dobro e sto izleze vaka. Stvarno lesperski. A za Ivanov no koment, tapa izbor.
Vekje go gledam Grujo kako mu se izvinuva na narodot sto go kandidiral i podrzal isto kako negoviot mentor Ljubce koga se izvinuvase za Trajkovski.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom