Kenworth T900 Australia 1/25 размер макета

• Креатор на темата Креатор на темата zocc
  • Време на започнување Време на започнување

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Бидејќи го завршив MAN-от започнав нова макета 1/25 Kenworth T900 Australia од Revell, уште познат како "road train" бидејќи влече по 3-4 приколки одеднаш. Renault Magnum-от го оставив за на крај зошто е калсифициран како "very high skills" за кои сметам дека сеуште ги немам. :D

Сега за сега го склопив и офарбав само моторот во кој има преку 15 дела :cautious:

Како ке напредувам така ке праќам слики. :)

Макетата ќе ти служи за некој проект или за украс?

Макетата ќе ти служи за некој проект или за украс?
Не за проект :), си ги чувам на полица во соба и неможам да им се изнагледам, многу оригинално направени.

Не за проект :), си ги чувам на полица во соба и неможам да им се изнагледам, многу оригинално направени.
Се гледа дека те бива во правење макети ама дали си механичар или артист? :)
Само камиони ли правиш или може по порачка нешто друго брод на пример?

би требал убаво да изгледа камионов кога ке биде готов (y)
Да, да, чекам уште некои бои да ми стигнат и турбо почнувам да работам.
--- надополнето: Aug 28, 2011 4:56 PM ---
Се гледа дека те бива во правење макети ама дали си механичар или артист? :)
Само камиони ли правиш или може по порачка нешто друго брод на пример?
Дали сум механичар?? Мислиш за чепкање на вистински коли?? Чепкав нешто порано, се занесував, се тркавме со коли. Инаку ова е многу почисто и многу заразно. Па би можел и по порачка само треба многу слободно време и материјал (бои, лепак, кит, па и нерви :)) Инаку имам другар кој перфектно изработува макети на авиони, подморници и бродови.

zocc, од каде ги порачуваш макетите, боите и други работи?

А па те заразил другар ти со оваа работа изгледа, ама ако добра зараза. :)
П. С Дали може мустра да добиеме?[/quote]

А па те заразил другар ти со оваа работа изгледа, ама ако добра зараза. :)
П. С Дали може мустра да добиеме?
[/quote]
Добро докторе :LOL: и поставувај поконкретни прашања. Мустра од што бараш??

Добро докторе :LOL: и поставувај поконкретни прашања. Мустра од што бараш??[/quote]
Од брод барам мустра. :)

Добро докторе :LOL: и поставувај поконкретни прашања. Мустра од што бараш??
Од брод барам мустра. :)[/quote]
Имам слики од една подморница од II светска војна во 1/350 размер мислам беше, ке ти ги пратам после.

Еве мал апдејт од камионот. Најтешкиот дел до сега во поглед на геометријата, едно делче криво да залепиш се зезнува цела шасија, така да морав со тешки маки се да одлепувам и у п.м. се од почеток. И фарбањето не одеше баш најлесно поради многу ситните делови. :mad:

zocc, од каде ги порачуваш макетите, боите и други работи?
Извини друже, не сум ти го видел постот :eek:. Вака сега ги нарачувам од www.themodeller.com од Англија и www.luckymodel.com од Хонг Конг. Транспортот од прилика е од 5-10 ЕУР зависно што нарачуваш и стига за 5 дена од Англија односно 10 дена од Хонг Конг. Ете така ;).

Знаев за luckymodel, само што досега не сум пробал да порачам ништо од нив. Инаку цената за поштарина, а и времето на испорака ми изгледаат привлечни.

Знаев за luckymodel, само што досега не сум пробал да порачам ништо од нив. Инаку цената за поштарина, а и времето на испорака ми изгледаат привлечни.
Па тоа се лесни (по тежина) работи, а ги испраќаат авионски. Јас сега брзо се спремам да нарачам една нова макета (Scania R620 ATELIER 1/24 од Italeri) од Хонг Конг како и нешто бои и алат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom