Кефер - алга

Другарко а да провериш forum.kajgana.com/showthread.php?50982-Tibicos-(Воден-кефир)
оправдано и е .:wink: Нова е и ова и е првиот пост (можеби не знае да пребарува низ форумов):toe:
Инаку Зорица-зока, ти не се ни изјасни за каков прашуваш, дали за водениот или млечниот кефир???:raz:

оправдано и е .:wink: Нова е и ова и е првиот пост (можеби не знае да пребарува низ форумов):toe:
Инаку Зорица-зока, ти не се ни изјасни за каков прашуваш, дали за водениот или млечниот кефир???:raz:
Џабе прашуваш нема да се уклучи веќе.

Здраво искусни форумџии Ч))
Да точно така, не сум пребарувала баш многу низ форумот, на гугл барав нешто но не најдов ништо, всушност немав слушнато за алгата до пред некоја ден.
Ме интересира за онаа млечната, што стои во млеко нели и што се пие млекото. Па бидејќи треба да конзумирам од неа сакам повеќе да се информирам пред да го сторам тоа..Имам проблем со тироидната жлезда а на мајка ми и кажале дека е препорачливо да се пие..
Thanks in advance:)))

За млечниот сакам да знам, ако знаеш нешто пиши
позз

кефирот е со антимикробно дејство и е препорачлив при желудочни растројства од инфекциски карактер и при некои форми на хроничен гастритис.
се употребува при : детска дизбактериоза и рахитис, при анемии, воспаленија на бели дробови , при алергии на храна , отсутство на апетит после подолга употреба на антибиотици.
Не се употребува ладен или топол вид, напитокот треба да е со собна температура . се пие постепено, во помали голтки и на 200 мл кефир може да додадиш 10 г шеќер доколку вкусот не ти се допаѓа .:helou:

кефирот е со антимикробно дејство и е препорачлив при желудочни растројства од инфекциски карактер и при некои форми на хроничен гастритис.
се употребува при : детска дизбактериоза и рахитис, при анемии, воспаленија на бели дробови , при алергии на храна , отсутство на апетит после подолга употреба на антибиотици.
Не се употребува ладен или топол вид, напитокот треба да е со собна температура . се пие постепено, во помали голтки и на 200 мл кефир може да додадиш 10 г шеќер доколку вкусот не ти се допаѓа .:helou:

Фалааааааа ....;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom