Ќе се случи “Кале2“ во Чаир ?

• Креатор на темата Креатор на темата red`black
  • Време на започнување Време на започнување
Мaлце oфтoпик aмa сеa ми текнa и нa oнoa сo училиштaтa у Чaир кoгa ги преименувaa. Пa излегoa oд МOН демек не билo сo дoзвoлa, ќе ги вaделе тaблите, сведителствaтa ќе биле нелегaлни, дaндaрa-мaндaрa.
И шo биднa oд сетo тoa ?
Ништo, oд МOН збoреa зa вaдење тaбли, a не ни oтидoa вo Чaир. Тaблите секaкo си oстaнaa.

Истa ситуaцијa и oвде. Нелегaлнo билo пoстaвенo, Кoце ќе лoмoти декa ќе руши, a не сaмo шo немa дa им гo сруши туку и ќе им гo рaзубaви нa крaј пoстaментoт, сo релјефи сo чудa...

Sent from my LG-D620 using Tapatalk
Не сега коце во соработка со евн ќе им сстават рефлектори на народен трошок
ММЕ се поодвратни ми стануваат.
Да даде господ во иднина на ретардирани деца,внуци,правнуци,.......да се радуваат

Одејќи накај еделпром поминав денеска од таму го загледав ама повеќе ми личи на оние кинескине двоглави змејови
Ова намерно вака си се тешиш за полесно да ти е? Демек "ајде бе кој ги ебе не личи на шиптaрски, на кинески орели личи"?

Го населивте пола Косово во Македонија и сега што очекувате???
А ј тие што им дале државјанства биле дудлачи ама вие бидете мужи па на сечените не не им давајте да ви прават ган банг уста/анал[DOUBLEPOST=1455639233][/DOUBLEPOST]
Ова намерно вака си се тешиш за полесно да ти е? Демек "ајде бе кој ги ебе не личи на шиптaрски, на кинески орели личи"?
Се повеќе жалам и криво ми е за кого сум гласал.
Имав некоја трошка надеж дека свеста ќе им проработи ама сум се излажал.

Последно уредено:
Не сега коце во соработка со евн ќе им сстават рефлектори на народен трошок
ММЕ се поодвратни ми стануваат.
Да даде господ во иднина на ретардирани деца,внуци,правнуци,.......да се радуваат
Абе паметни луѓе се они, башка штедливи, место рефлектори да го осветлуваат и да се арчи многу струја, они гарант како на тој кај Бит пазар имаат ставено црвени сијалички на самиот орел, и гарант се штедливи тие сијалички :icon_lol:

Него глеав слики од „церемонијата“ ама нигде не видов цел постамент да го сликаат. Има негде слика од постаментот да видиме дали стварно е така ко шо стави Дарданиа дека го има амблемот на учк ?

Како не ви е срам ?!
Го храните Албанизмот и тероризмот во Македонија.
Гз и ѓаќи сте со нив,а они за возврат по ваше барање се активираат и го плашат народот.
Нели ви е срам ?
Продадовте и држава и народ за личен профит.
Не продадовте за “работно место во администрација“.
Среќа што дел од народот се свести кој го пишува сценариото на сите срања во државава,во спротива како тргнавте со Куманово и споменициве ќе завршевме со граѓанска.

Како не ви е срам ?!
Го храните Албанизмот и тероризмот во Македонија.
Гз и ѓаќи сте со нив,а они за возврат по ваше барање се активираат и го плашат народот.
Нели ви е срам ?
Продадовте и држава и народ за личен профит.
Не продадовте за “работно место во администрација“.
Среќа што дел од народот се свести кој го пишува сценариото на сите срања во државава,во спротива како тргнавте со Куманово и споменициве ќе завршевме со граѓанска.
Не мора да ми се обраќаш во множина. Инаку за коментаров твој само ќе кажам - глупости. Тотално неинформиран и дезинформиран.

Да, да додадам, дело на Бране се и настаните од 1997 година, каде заради истакнување на албански знамиња во општината во Тетово се случи мини војна, плус и градоначалникот Алајдин Демири беше уапсен. Ама пастирот си е путка со реноме, он е уствари Хорхе 2 ри дел, но функицајата му налага повеќе зборење па не личи на фикус.

Си ги донесоа они законите за знамињата, територијалната поделба, јазиците и амнестија во периодот 2002-2006.

Може да го пресечат на половина орелот и да додадат сонце од другата страна. Ќе симболизира помирувње и единство. :D

Као демек провокации, па ќе дојдат усвитените глави македониски, па ќотек, па немири, па војна и оп, нема криминал.
Од тие 600.000 заминати, сигурно 100-150.000 (најмалку) се албанци, а од тие албанци сигурно многу го имаат искусено убавиот живот и нема да сакаат да се вратат тука.
Нормално, ова се албански партиски активисти и треба да се судрат со македонски партиски активисти, пошто поштен народ не се тепа за да брани криминал, тие што сакаат вработување на државно нека си ја кршат главата

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom