Ќе се полага државен испит во 2-ра и 4-та година (Студентски пленум)

• Креатор на темата Креатор на темата Атомската мравка
  • Време на започнување Време на започнување
Сепак протестираме за наши студентски права, а не идеме на Таксират. Ова ќе му дојде ко промоција на бендов. Тотално непотребен луксуз и обид за чудно модернизирање. Нема никаква потреба. Ќе одам секако, ама мислам дека ова е првиот лош потег кој може да има само негативни ефекти.

Бегате од главната поента. Идеме за против државниот испит и да изразиме револт, безразлика на каков начин ќе биде тоа изведено. Ете пробавме со маршови, не успеа, сеа ќе се проба нешто различно да видиме како ќе изреагира народот, а и они на ова.
И на глава да ми кажат да стојам, ќе стојам 4 саати ако со тоа се постигне целта.
А за тие што ќе им здосади после 15 минути, или па не идат зашто ќе имало ова, а немало да има она или ќе било вака или не онака, останете си дома, зашто скроз ја утнувате поентата.

Не би било лошо за време на протестите да се гаѓа Министерството за образование со јајца..:icon_lol:

Mnogu interesna fraza mi e "nesto sto stvarno ke vredi". Mora toa da bide marsh od ukim do vlada? Zosto da ne se proba i nesto vakvo? Pak ke kazam iskazuvanje revolt e i toa i toa. Kauzata e taa.
Пишав погоре, ако стоиме во место 2 сати нека биде нешто порадикално. Маса од 10 000, колку што се типува дека ќе присуствуваат на овај протест, не ја држиш во место 2 сати освен ако не пее Бијонси.
Мое мислење е дека мора да биде марш, да се закочи сообраќај за да стварно допре до народот, да привлече внимание, позитивно секако.
Нека се проба и ова, ете, мое мислење е дека ќе се разотидат студентите и ако се планира четврти марш посетеноста ќе е далеку помала. Може грешам, може не, ќе видиме

Бегате од главната поента. Идеме за против државниот испит и да изразиме револт, безразлика на каков начин ќе биде тоа изведено. Ете пробавме со маршови, не успеа, сеа ќе се проба нешто различно да видиме како ќе изреагира народот, а и они на ова.
И на глава да ми кажат да стојам, ќе стојам 4 саати ако со тоа се постигне целта.
А за тие што ќе им здосади после 15 минути, или па не идат зашто ќе имало ова, а немало да има она или ќе било вака или не онака, останете си дома, зашто скроз ја утнувате поентата.
Јас не зборам за себе. Не тргајте од себе лично. Поента на протест е и да привлече и задржи масовност. Кога се организира протест треба да е што поедноставно и сериозно и да прати порака.
Мене форматот не ми значи, на тебе и уште на 500 други, на останатите им влијае.
Не зборам од своја перспектива, зборам за генералната слика.

Ама пак ќе кажам, не организирам, не се мешам, само дадов видување, за тоа е и форумов. :)

Skapi se jajcata denes. :D ko deca ke bideme aj so jajca ke mavame.
Inace bernajs poso oni javno podrzaa i use pat hip hop artisti i pece superhiks.

A sto poradikalno? Jas odam malku i na drugo glediste: sto se graganite krivi sto vladava idiotski potezi? :ne mi kazuvajte gi glasale posho ti ne znaes kogo blokiras u momentot. Ako ne vi se svigja za petok ima i ponedelnik...togas valjda nema da ima "koncert".

Inace ja ocekuvam pomalce od prosli pat ama pak tuka negde. Sqmo za sporedba: prosliot protest sobra 8.3k going za edna nedela ovoj pat isto tolku za eden den. :)

Mnogu interesna fraza mi e "nesto sto stvarno ke vredi". Mora toa da bide marsh od ukim do vlada? Zosto da ne se proba i nesto vakvo? Pak ke kazam iskazuvanje revolt e i toa i toa. Kauzata e taa.
Фин пенал си местите. Искажување револт само по себе не може да биде цел. Целта е тој револт да биде прифатен како легитимен кај поголем дел од општеството. А со бенд, па уште и толку алтернативен, само му помагате на Сител да пушти исечок од настанот, без коментар и огромен дел од нашево општество да ви залепи етикета наркомани.

Досега бевте прилично вешти во таа насока, не знам од каде ви излегуваат овие идеи сеа.

Последно уредено:
Не би било лошо за време на протестите да се гаѓа Министерството за образование со јајца..:icon_lol:
Можам да ја замислам статијата на курир: “студентите гаѓаа со камења големи колку фудбалски топки“

Inace bernajs poso oni javno podrzaa i use pat hip hop artisti i pece superhiks.
Да не ме сфатиш погрешно, јас ги почитувам дечките, кул си се, има песни што им ги сакам и слушам, да потенцирам НЕ зборев за себе лично во ситуацијава, туку се обидов да дадам анализа на структурата на телото кое ќе биде на протестот.

Да не ме сфатиш погрешно, јас ги почитувам дечките, кул си се, има песни што им ги сакам и слушам, да потенцирам НЕ зборев за себе лично во ситуацијава, туку се обидов да дадам анализа на структурата на телото кое ќе биде на протестот.
Ne ne, ja samo kazav deka oni javno ne' podrzaa use odamna sigurno i se znaat so nekoi od plenumcive.
I gleas na kraj ne bidat oni... :D

Нема да се оди никаде, затоа е протест, а не марш. Само пред влада ќе биде, за другото ќе видиме.

Шала на страна,едно е сигурно, протестите нема да успеат само со мека сила па макар и 100000 студенти нека се собрат ,немојте да заборавате дека ниту еден протест во светот не беше успешен со мека сила туку со ТУПАНИЦА..

Последно уредено:
А освен на Кајгана, никаде на друго место не пишува дека ќе има музички дел.
На фб страната на Пленумот и на настанот нема изнесено такви информации.

А освен на Кајгана, никаде на друго место не пишува дека ќе има музички дел.
На фб страната на Пленумот и на настанот нема изнесено такви информации.
Не се знае тоа, се разгледува затоа нема, тука филм се направи :D Сигурно е само тоа дека ќе биде протест и ќе биде само пред влада, а не марш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom