Ќе се полага државен испит во 2-ра и 4-та година (Студентски пленум)

• Креатор на темата Креатор на темата Атомската мравка
  • Време на започнување Време на започнување
Ни вртат, ај сега ај по малку ај пак, пак, ништо ние како солидарни искачаме сами од нас, ние зависиме од нив и они зависат од нас. Изјавана на Грујо, ова ќе било добро зошто тие што учеле а имале 6ки ќе бидат загрозени од оние што ги добиле со врски 10ки. И добро кој е тука крив студентот или професорот? Секој студент сам дан си ја пишува оцената. Абе ајде....

Дај сеа на дупло попопулиран протест да искочиме па нека речат пак дека сме се збуниле дека ќе биде прашалник и тоа не задолжителен.

Мамето глупо мачкаат очи.
Тие па младите студенти шо тресат на вести “ние мислевме екстерно, ова е државен испит, ќе ни оди во прилог“ мамето твое и на сите у фамилија шо ти мочаат клекнато.

Толку сум иритиран од глупостиве шо се дешаваат што ми иде да си соберам плаштите и пешанката преку граница у позадина да ми рока “и не се враќам повеќе“ од Суперхикс. Кај што има сила нема правдина, џабе сме “сложни“, овде треба еден ресет сите од 0 да почнеме.

EДИТ:

сериозно сеа ако сите што се веќе упишани на факс фатите да си ќутите и да не се мрдне оваа ситуација и да ги остаиме новите генерации на цедило - алал да ви е

---

A simple, yet powerful, lesson on privilege

bijo2bU.png

A high school teacher lead a simple, powerful exercise to teach his class about privilege and social mobility. He started by giving each student a scrap piece of paper and asked them to crumple it up.
Then he moved the recycling bin to the front of the room.
5dE0FRo.png

fDFkS2t.png

He said, “The game is simple — you all represent the country’s population. And everyone in the country has a chance to become wealthy and move into the upper class.”
yBSRq4s.png

“To move into the upper class, all you must do is throw your wadded-up paper into the bin while sitting in your seat.”
9S0AOtW.png

The students in the back of the room immediately piped up, “This is unfair!” They could see the rows of students in front of them had a much better chance.
x7ZTt42.png

Everyone took their shots, and — as expected — most of the students in the front made it (but not all) and only a few students in the back of the room made it.
zBozLyn.png

He concluded by saying, “The closer you were to the recycling bin, the better your odds. This is what privilege looks like. Did you notice how the only ones who complained about fairness were in the back of the room?”
kbcFWvr.png

“By contrast, people in the front of the room were less likely to be aware of the privilege they were born into. All they can see is 10 feet between them and their goal.”

“Your job — as students who are receiving an education — is to be aware of your privilege. And use this particular privilege called “education” to do your best to achieve great things, all the while advocating for those in the rows behind you.”

Последно уредено:
Мојата генерација вакви ликови истовремено ги избегаваше како чума и ги шамареше, беа предмет на потсмев и не си поминуваа добро. Пример ако бегаше цел клас педерчињата што остануваа подоцна чувствуваа лекција на ваков или онаков начин :)

Најинтересно после сценарио на манипулирани студенти ќе биде на следен протест да се соберат 6.000 студенти. :)

Е па треба да се соберат и 10.000 ако треба, чисто за да им стане јасно на пвеводбениците до каде стигнала манипулацијата.

Еве да речеме дека студентите навистина се организирани од политички партии - ИАКО НЕ СЕ.

Политичките партии ги сочинуваат граѓани на Република Македонија, кои се човечки суштества исто како и овие од власта и ги имаат истите граѓански слободи и права кои ги имаат и членовите на политиките партии од власта.

Да не има некаде некое правило дека опозицијата нема право да протестира ?

Овие пвеводбенициве бајаги полудуваат во последно време, редно време е некој да ги приземји и да ги тресне од земја, бидејќи намерно и свесно си го бараат подебелиот крај од стапот, а студентите можат да ги удрат убаво со тој подебел крај од стапот.

Па сега и овие штипјаниве се огласија со нивната поддршка за екстерното тестирање, пардон - државниот испит, како што сега го нарекуваат пвеводбениците.

Тој стар принцип на владеење Раздели па владеј, за жал и денес успешно функционира на овие простори, а на студентите им останува или самостојно да се изборат против таквиот принцип на владеење, или да си ги соберат парталите и да им се придружат на илјадниците кои секоја година ја напуштаат оваа држава во потрага по подобар живот во странство.

Мојата генерација вакви ликови истовремено ги избегаваше како чума и ги шамареше, беа предмет на потсмев и не си поминуваа добро. Пример ако бегаше цел клас педерчињата што остануваа подоцна чувствуваа лекција на ваков или онаков начин :)

Денес овие се главни фаци во оваа држава. :facepalm:

http://www.kurir.mk/makedonija/vesti/179774-SDSM-i-SOROS-gi-organiziraat-protestite-na-studentite

Извинете што ќе пцујам, али мамето нивно у „знаете каде“. Па мизерија жива сте бе, ја срамите оваа држава уште повеќе нешто е засрамена во овие 23 години бе племето ваше неандерталско. Арам да ви е, ПУ!!!

Сите што се на сликиве, ако ги има такви на форумов, ви советувам да им пишете мејл и да им се заканите со тужба. Ова е нарушување на приватност, клевета и нарушување на угледот и честа.

Ај, колку сум се изнервирал. Е сеа ме фати инает, идам до крај. Се надевам во скоро време на нов протест, ама сега можда треба да се промени тактиката.

Мизерни сте Курир, мизерни!! Ви требаше една недела, ама некои од Твитер и Либертас ве претицаа, пред вас ги најдоа комуњарите. ;)

Што има врска дали некој е во партија или не е. Па знам симпатизери на владеачката партија, не знам дали и нејзини членови, тешко тоа, што беа на маршот. Секој има право на протест. Но, никој не дојде таму со партиското знаме, туку со индексот - симболот на секој студент. Тоа е она што не спојува заедно во борба за остварување на правата на студентите.

Милион пати имам кажано, Илија Димовски, покрај тоа што е пратеник и еден куп други ствари, тој е студент. Еве го повикувам, како студент, да дојде, ако има некој проблем, ќе му помогнеме. Пошто и така СПУКМ не си ја вршат работата, тешко дека баш на него ќе му помогнат.

Последно уредено:
Онака 2000 души на протест, заокружуваш 3ца и capslock ОПОЗИЦИЈАТА ГИ ОРГАНИЗИРА ПРОТЕСТИТЕ![DOUBLEPOST=1416779086][/DOUBLEPOST]Еи и забораив да спомнам, гласајте ги пак.

ФОТО Кој ги манипулира студентите?
aas.jpg

По денешните изјави на провладините медиуми на студенти кои велат дека биле измалипулирани, бидејќи не знаеле дека нема екстерно тестирање, на социјалната мрежа Фејсбук се појави слика за еден од студентите, објави А1 он.
ik.jpg

http://www.plusinfo.mk/vest/5238/foto-koj-gi-manipulira-studentite

Сега проблемот го направија ВМРО vs СДСМ, кој што знаеме дека на одредени семејни собири завршува и со тепачки.
Вие што сте студенти, земете напишете реформи што вас ви одговараат т.е навистина ќе ги подобрите вашите услови и условите на тие што доаѓаат и истакнете ги. Се дотогаш ќе ве маткаат со нивните луди реформи, што немаат ништо за цел освен да се спомнат во некои наредни избори како тоа успеале они да го подобрат високото образование, а тогашните студенти сеуште ќе седат во рушевините наречени студентски домови.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom