Ќе се полага државен испит во 2-ра и 4-та година (Студентски пленум)

• Креатор на темата Креатор на темата Атомската мравка
  • Време на започнување Време на започнување
Абе рики шo мaјкa бaрaш нa темaвa кoa ти беше тoј шo ги пoддржувa испитиве ? :D

Негo сеa гo читaв јaнкo и не се нервирaм зa тoa oн шo гo пишувa, зoштo знaеме oн зoштo тaкa пишувa. Ме нервирa штo имa мнoгу глупaци вo држaвaвa шo уoпште не рaзмислувaaт и писaниетo нa јaнкo им е кaкo библијa...

Sent from my LG-D620 using Tapatalk

Ауу, знам кој е ликов што глумеше апсен. :D Мислев дека е еден што се појави на првиот пленум, ама не бил тој. Знам точно кој е, со име и презиме. ;)

Ауу, знам кој е ликов што глумеше апсен. :D Мислев дека е еден што се појави на првиот пленум, ама не бил тој. Знам точно кој е, со име и презиме. ;)
А што беше фркава со тој? Што испровоцира?

А што беше фркава со тој? Што испровоцира?
Па изгледа стоел таму, уште пред ние да дојдеме пред зградата на МОН. Беше од друга страна на полицискиот кордон. Си седеше, запали цигара, нешто муабетеше со полицајците. После не знам дали му ставија лисици или слично, па го фатија и го внесоа внатре. Ја мислев дека уапсиле некој и се раздрав, го отерав у три лепе џандарот, некои отпозади почнаа да буткаат нанапред, за да дојде можда до судир. Али испадна дека е провокација. И вака на камера особено се гледа дека е провокација.

Абе рики шo мaјкa бaрaш нa темaвa кoa ти беше тoј шo ги пoддржувa испитиве ? :D

Негo сеa гo читaв јaнкo и не се нервирaм зa тoa oн шo гo пишувa, зoштo знaеме oн зoштo тaкa пишувa. Ме нервирa штo имa мнoгу глупaци вo држaвaвa шo уoпште не рaзмислувaaт и писaниетo нa јaнкo им е кaкo библијa...

Sent from my LG-D620 using Tapatalk
Не ги поддржувам, али не сум ни против. Неутрален сум. А колку што знам темава за цел форум е наменета.

Добро утро УКЛО :)
10345772_725710707516413_5871456368894439600_n.jpg

Патем, запознајте го Арбен од Нов Дојран, еден од (нај)новите коментатори на овие случувања :свиркам:

НОВ ДОЈРАН.png

Последно уредено:
Сета оваа ситуација ме потсетува на скечов од К15 , сакаме да учиме ..... ?! :sleep:

Бројката е солидна со оглед на очекувањата. Има студенти кои и утре да им дадат екстерно, ќе си ќутат пошо така им е кажано. Мама и тато пикнати по партија и и да сакаат не можат да дојдат. Јас лично познавам барем 10 души шо денес не се појавија и си заминаа на кафе, а први се да какаат по фб против опозиција. Али тоа е. Моментот е да се поттикне онаа сива маса која не е испартизирана, а нив ги има многу. Сепак не има многу, треба и студентите од другите градови да се организираат и да има протест од минимум 20 000. Искрено требаше маршот да се одвива низ улица Македонија, барем да ги соберевме останатите студенти шо беа по кафиња....мизерија жива. Исто така поздрав и до министерот и сите вработени во министерство, немаа образ да излезат барем со едно соопштение.

Едит: Сеа гледам по твитер нешо многу досетки за студентите од студентските домови, конкретно за овој твит :
Не дека не сакаат, не смеат да излезат.Оти ќе им викаат од штаб.Оти ќе им ги земат местата во студ.дом полни со влага и мувла. #Студенти
И ај сеа како да одговориш?????

На Шител, за протестов спомнаа во 19:28 (при крај на вестите), со изјава на девојка која што бараше да видела на писмено решение за да протестира против него и официјално. :tapp:

Веста траеше точно 34 секунди.

Досега ги разгледував видеата и сликите од денес. Имам само едно да кажам: Горда сум на нашите студенти денес! Браво за сите кои денес беа на улица. Изгледа застрашувачки сликата и бројот е повеќе од доволен за почеток.

Не очекувајте да излезат сите, многумина имаат само една книшка - партиска. Медиумскиот мрак кој денес бил присутен нека не ве обесхрабрува. На тие к**опушачи ќе им дојде крајот. Ова нека биде почеток. Само напред! И мора да си верувате во себе дека ќе успеете, одете до крај за своите права. И не се замарајте со ништо друго кој што и како рекол или за политички налепници.

Ах да, од денес никаков СПУКМ не е валиден да ве претставува, вие сте СПУКМ.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom