Ке се менуваат возачките дозволи

• Креатор на темата Креатор на темата Dzish
  • Време на започнување Време на започнување

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Локација
најчесто дома, освен ко ќе сум излезен...
Возачките дозволи од 1-ви октомври ке се менуваат. Новите ке наликуваат на европските (за оние што не знаат слични на кредитни картички :)). Е сега со која динамика ке оди менувањето и до кога ке важат старите зависи од МВР. Баш ме интересираат поконкретни информации.

Возачките дозволи од 1-ви октомври ке се менуваат. Новите ке наликуваат на европските (за оние што не знаат слични на кредитни картички :)). Е сега со која динамика ке оди менувањето и до кога ке важат старите зависи од МВР. Баш ме интересираат поконкретни информации.
Ова важи и за подкатегорија?
Зошто јас имам А1 па да знам дали и јас ќе морам да ја сменам.

Јас како што прочитав и возачките и личните карти кои исто така ќе бидат во формат на кредитна картичка (ФАЛА БОГУ) ќе се одложат за еден месец бидејќи мажината која е наменета за правеќе на документи е пребукирана со правење пасоши и неможе да постигне и сега ќе набавуваат дополнителни базни станици, за да нема толку чекање за возачката и личната карта.

јас и онака мораше да ја менувам може 6пати сум влегол во охридско езеро со неа :)
без кола нормално;):vozbud:

јас и онака мораше да ја менувам може 6пати сум влегол во охридско езеро со неа :)
без кола нормално;):vozbud:

lakecar_g081606a_cmyka.jpg

Не лажи!

:tv:

Инаку ...ОК, секој нов стандард (подобар) го поздравувам. Се надевам дека ќе бидат квалитетни возачките. Но и така до 2012 имаме рок да ги мениме.
Мене ми истекува во 2013 така што...таман :)

Арно си разбрал Џиш.
Цена...околу 500 ден. И пак те сликаат на лице место, оние биометриски финти...и тоа е тоа.

Само се чудам оти се смотани... Се сликав веќе за пасош, од оние новите и имаат од мене дигитална слика и потпис. Можат одма да ми направат нова возачка, ич да не се прават гужви и туканици... А и полесно ке им биде за снаоѓање/одржување на базата на податоци. Не сум сменат за 6 месеци...

Вака сосила прават гужви и редици, а и тоа компјутерите им се базирани на win 98 по 30 минути на човек е за да те сликаат.

А и фотографиите се црно бели пааа како од 60 ите изгледа да се испаднати

Да и тоа малце со бојата е за дебата. Сепак и тонот на кожата е битен. Не знам зошто ги направија црно/бели. Се надевам имаат добра причина.

Утре си ја земам личната карта, па ај на ново за возачката да се сликам

се мислам дали ќе дадат слики гратис ретко имам црно бела текника :)
глупо е пет години важност
а за големина почнаа и како во странство,таму бараат точно под димензии,јас ваѓаав слики за странски 10 пати ме сликаа сега имам слики еден куп дома :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom