Ќе има ли некoгаш Македонија свој ТАТКО на НАЦИЈАТА ?

• Креатор на темата Креатор на темата lav
  • Време на започнување Време на започнување
Филип 2ри, да проживееше тој уште малку можеби денес ќе го немавме јужниот проблем.

бог да чува, абе луѓе знаеме дека едногласно ќе го изгласаме филип...
дај слетајте малце, спуштете тоа мразисештоегрчко наочарите...
за денешницава прајме муабет, од 91 па навака...

Е па чорба ме разбираш...:tapp:
Ич немој да бараш таков чим така.

И јас се сложувам со Zevsus, да не повторувам ставови, а мислам дека ако не сите, попвеќето ќе се сложат.

Иако многу ја сакам женава (подоле) сепак темата е некако повеќе филозофска, не е тековна. Дали на нација на експерти и треба “татко’’? Мислам не. Можеби во некои идни прилики, кога Македонија ќе се обединува, но сега сме ОК.

Добар водач е секогаш добродојден, но мислам да не трошиме бајти, да бе се наклапаме на темава.

violeta%20ackovska%20vo.jpg

МАКЕДОНИЈА КЕ ИМА ТАТКО НА НАЦИЈАТА КОГА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД КЕ СЕ СПЛОТИ КО ЕДЕН И НЕМА ДА СЕ ДЕЛАТ НА ПАРТИИ ПА ТОГАШ ЌЕ ИМАМЕ ТАКОВ ПРЕТСЕДАТЕЛ ИАКО БОРИС БЕШЕ ИЗБРАН ОД ВМРО НО БЕШЕ ЗА СИТЕ ЛУЃЕ НО ЗА ЖАЛ ЗА КРАТКО

:nenene:

Борис беше аминуван од Вашингтон и дојде на власт со изборен фалсификат и преку постигнат договот со албанските партии заради кој договор не интервенираше во кризата во 2001 год, иако како Врховен командант беше задолжен според уставот.

Подцртаниот текст погоре..ми беше некако и некој си предизвик..за да ги споделиме овде мислењата за нашите „председатели„..на оваа тема..за која лично мислам дека и нема некоја филозофска димензија..освен ако јас ..за таа и таква филозофија сум (бил) слеп..секако при две очи!!!
Дали ...затоа што нашите преседатели..откога ќе го добијат мандатот од Народот..веднаш „бегаат„ од базата која тој мандат им го дала..односно прават нешто несвојствено за многу председатели на други нации..и приватно зборувајќи со припадници на други нации..тие лично ми го кажале ова:
Да имавме ние „ваков„ како вашиов ..веднаш ќе го скиневме..
Не бев докрај радознал секако..за да го дознаам правото значење на зборот..мислам на скинувањето??.
Но нејсе..треба сега и овде ..за во иднина да расчистиме што ние сакаме..човек кој ќе ни ја преставува пред светот но и штити државата и нас од натрапници..или пак човек кој од таа позиција ќе лее солзи по Партијата одкаде дошол а и вели дека ја створил..а која во меѓувреме на Избори..истиот тој Народ ја проколнал...да чмае во опозиција..и сега е како мува без глава!!!.
Односно како жаба кога преку нејзе ке пројде (на двапати) шлепер...
Што е и најмала казна..ако треба некој да се казни за такви децениски нетокмо правени работи...за повеќедециниските лажења и крадења и девастирање на сопствената си држава..но и понижувања на истата..да не ги бројам и редам сите овде...едно ми е втиснато во меморијата..чествувањето на 2-ри Август во Манастирот св. отец Прохор Пчињски..од страна на еден сдсм-фунционер..троа без коса а така млад и умен...пред само некоја година.
:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom