Камери во Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата smart ass
  • Време на започнување Време на започнување
Zosto vi smeta ova so kamerive na nekoj od vas be a?
Не би сметало, доколку се уредат другите работи во сообраќајот. На Битпазар или пред Холидеј Ин, ако се придржуваш до правилата (доколку стапне пешак на зебра на коловоз, треба да застанеш и да го пропуштиш), тогаш ќе се изначекаш најмалку десетина петнаесет минути (можда и повеќе, зависи од густина на пешаци).
Или со запрежните возила на потегот кон Битпазар и колите (мрежи/корпи со велосипед) со отпадна пластика и слични непрописни учесници во сообраќајот.

Доколку овие вакви и слични работи се средат, ок. Во спротивно, не е ок.
Постои парцијалност во вакви закони, што не е ништо ново, но иритира-плус може да те казнат во секое време.

zosto vi smeta ova so kamerive na nekoj od vas be a? pa dosta se divee po ulici, i luge ginat, i ne se znaj ni koj kaj tera ni nisto!! pa treba da ima nekoj red pickamu. ednas, dvapati ce te shtavat na crveno, pa ce te vidam posle dali ce pominis. i za nekoja god ce vidis odma kako druga slika ce se dobija vo soobrajkajot! i za toa za cigarite..so tuku se bunite ne znam..eve 2 i pol god sum vo avstralija, i kameri ima na sekoja vtora raskrsnica, i ne se pusi na javni mesta, PA ZIV SUM!!! i mene me shtavija 2 pati za brzo vozenje, pa sega druga e pesnata ko ce sednam vkola.inace i jas sum pusac ali go poddrzuvam zakonot za zabrana, a isto i ova so kamerite. i ne e toa za budzetot ili ne znam so, posto toa e sitna riba vo kasata, tuku stvarno treba a se ima nekoj red
pozz do vas :smir:
е убаво си кажа...................но кај нас додека ти стигне казната,одма фрчат телефони на таковци,вујковци,тетки,колеги па дури и преку дедовци во пензија од суд, МВР итн да се кине или заташка казната..дали убаво ова изгледа???//......што да прават тие кои немаат некој познат???или они(во најголем дел обичниот граѓанин-сирмошкиот) ќе плаќа и за тој со привилегии???.............е кога ќе се средат работите кај овој ешалон тогаш може да зборуваме и да ги ПОДРЖУВАМЕ разционалните закони за сеопшто добро.............а се до тогаш се паѓа во вода

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom