- Член од
- 7 септември 2016
- Мислења
- 22.484
- Поени од реакции
- 39.076
...на здравје годините,Јас сум на 50+ и може да ти потврдам дека до 45 немав никакви проблеми со ерекција и слично, едноставно ми се дигне и може да сексам пола саат без проблем, ама тоа проблемот со еректилна дисфункција се активирало како на дугме после 50-тата, измеѓу 45 и 50 почнуваш да чуствуваш дека машината не ти е како на 25 кога си бил (што е и сосема нормално, нова кола од салон и некоја со превртена километража од пола милион исто ли е?)
Пред 15-тина години мои постари колеги на работа кога ми зборуваа за ова не ми се веруваше ама сега ми се верува
Поентата ми е какви и да му давате совети на човеков тој да не очекува дека ќе има издржливост и ерекција како младич кога бил, плус мој совет е да си бара нешто над 40 меѓу жените пошто таквите имаат поголемо разбирање за повозрасни мажи и нивните проблеми....И вијагра никако пошто е опасно да се користи ако имате на пр. некој скриен срцев проблем и слично, ова посебно важи за повозрасните мажи
све е тоа индивидуално, биолошки во глобала така е, но не и така, највероватно монотонијата со стилот исто па исто го прави своето, но најпотенцијални и најкомплентни се швалерите во таа возраст, е сега сопрузите на таа возраст кои не шетаат лево десно таа еректилна дисфункција ако е присутна кривец во најчести случаеви е сопругата.
...како се одржува телесна кондиција т.е.телото барем еднаш неделно бара за здрав дух и здраво тело и физичка активност, тука спаѓа и еректилна активност, нема тука оправдување во стил ,,ме боли глава, ќе одиме на гости, варосуваме,, , континуитет мора најкасно секој трет ден да има...точка!