Каква риба конзумирате најчесто?

• Креатор на темата Креатор на темата Galactikos
  • Време на започнување Време на започнување
Сум зел денеска Панга да пробам еве тука читам мнооо луге ја фалат а и на други форуми сум читал ама незнам како да ја подготвам .... ке импровизирам нешо .... а кога станува збор за омилена риба Лосос е без конкуренција на скара со путерче и магдонос после тоа лимонче со лукче уф уф уф прсти да излижеш ... езерски риби не сакам :nenene: многу ми мирисаат

Најчесто јадам скуша. Поретко лосос, ослич и пастрмка. Понекогаш костреш, црвеноперка или крап. Кога имам вишок пари, се частам со ципура.

Преспански Крап од нашиве риби без конкуренција ама мора да биде зготвен добро(сите не знаат да го спремаат), а од "странските" риби лососот е мх мх мх:smir:

Преспански Крап од нашиве риби без конкуренција ама мора да биде зготвен добро(сите не знаат да го спремаат), а од "странските" риби лососот е мх мх мх:smir:

Tuu brat pa ti kako gi sporedi ribive naj mrsnata so naj posnata

па шо знам , јадам секаква , ете денес јадев лосос една од мојте омилени . А редовно си јадам и туна, сардини, ослич итн. Не можам да издвојам една најуба

Од конзервирано јадам туна, повкусна ми е од оние цели рипчиња. А кога се пржи по дома било каква, не избирам кога е во прашање риба..

Обожавам риба.. , а најчесто конзумираме по дома ослич, гирици(овие се како сончоглед заразни, земаш една и јадеш уште 100 потоа) и туна :)

Вчера м'снав тазе пастрмка ... поуба риба нема
Пастрмката и осличот се највкусната риба...., ама и цената е многу вкусна на пастрмката :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom