Каков живот сакате?

• Креатор на темата Креатор на темата Orkad
  • Време на започнување Време на започнување

Која опција би ја одбрале вие?

• Живеј брзо умри млад

Гласови: 18 21,4%
  • Живеј нормално(бавно) доживеј старост

Гласови: 66 78,6%

• Вкупно гласачи
    84
  • Гласањето е завршено на .
Живеј нормално(бавно) доживеј старост
Најпоштено според мене:smir:

Најубаф живот: да зивееш дугачко,да не се напињаш многу и да не бидеш ни богат ни сиромашен.Да имаш за живот.Најбољи живот според мене.

Едноставен, без многу размислување :icon_eek:

Нешто слично на овој само со мала промена на локација на живеење.

Живот исполнет со вистина ,хармонија и многу многу љубов .

Нешто измеѓу живеј брзо, умри млад и живеј нормално, дочекај старост :)
Баш ко што ми е сега :)

Ваков каков што имам, само да доживеам 100 години :)

Едноставен, ни пребрз, ни пребавен. Да имам се што ме прави среќна, да бидам со моите најмили околу себе, и да живеам над 60 години.

Живеј брзо , умри млад.Што ќе ми е старост , ако од сега плетам со игли?
Што ќе им раскажувам на децата мои??Мајка ви беше одлична , со сите петки и првиот секс и беше на прва брачна ноќ?
Дефинитивно не! Ако имам ќерка , сакам да е како мене.Да лудува , за еден ден да не се прашува што пропуштила од животот:smir:

Луда младост,мирна старост :smir:

Најсовршен што можел да биде тој ни го дал Господ. Само ние некогаш само си го уништуваме :toe:

Каков живот сакате?

Ние можеме многу нешта да сакаме, посебно да мечтаеме за тоа дали нашиот живот треба да биде брз или нормален или пак да одбереме како ќе го завршиме животот. Сепак едно е да сакаме, а друго е да можеме и да го имаме тоа што го сакаме. Оттука сето ова се сведува само на желба која нема ништо со реалноста во која често пати се исполнува обратното од она што го сакаме. Или речено едноставно, многумина кои што посакувале да живеат долго и среќно, животот го загубиле млади против своја воља и обратно. Не сакам да набројувам примери... Така што, кога е во прашање каков живот сакаме, тоаш логично е да се одговори дека го сакаме нашиот живот, оној живот кој однапред ни е запишан. Дали ќе биде брз или нормален, наше е секој миг да го живееме, додека други ќе проценат дали бил брз или нормален, но порво треба да го живееме..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom