Каков спреј за тело користите?

• Креатор на темата Креатор на темата Deratization
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
29 септември 2014
Мислења
45
Поени од реакции
8
Машки/женски каков спреј за тело користите?
Еве од моја (машка страна) до сега сум користел најмногу STR8 али слушнав добри гласини за AXE па се префлив на него и сега користам AXE Vice... It's your turn now :D

Ја машки користам..............

Мене па STR8 никогаш не ми се свиѓале (ни дезодерансите ни парфемите), AXE ај колку толку ОК се ама и тие не се мој вкус, едноставно не ми се допаѓаат такви јаки испарфемизирани дезодеранси, сакам понеутрални така да користам Нивеа. За мирис си ставам парфем, а не дезодеранс оти коа ќе се нашприцаш со него по цело тело и после мирисаш на радиус од 10 метра, многу ми се гади од такво нешто... Некои мои другари памтам пред искачање ќе земат дезодерансот и се шприцаат пола саат по цело тело (и тоа често преку облека :facepalm:) додека цела соба е во облак и ти течат солзи од очите шо неможе да се дише, и после искачаат и си мислат топ се со тоа мирисот :facepalm: Ја лично не поднасам такви ствари, го користам чисто против потење. Уствари и ретко користам такви дезодеранси што се како спреј, генерално само стик/рол он (секој ден), едино на лето кога ми треба за цело тело тогаш ставам спреј оти не ми е доволно само под пазуви... А за мирис си ставам мирис (парфем), не дезодеранс...

Последно уредено:
RFM_Active1100-843570.png

Јас немам навика да ставам дезодоранси. Си држам лична хигиена и си мирисам на сапунче хехехе

Ја не користа брату ода така базда под мишка, оти ја не су одавме, од Горна Белица су.

Порано користев секакви, ама баш секакви и можам да кажам дека не вреди човек да купува дезодоранси. Има повеќе причини зошто...... го менуваат својот мирис на облеката или после неколку саати не ни мирисаат, некои оставаат бели/жолти траги на облеката, не траат доволно долго...

Еве веќе година две не користам дезодоранси, туку користам за под пазуви стикчиња и ролони, а за по тело и облека парфеми. И презадоволен сум. Ем не оставаат траги, ем ефектот им е подолготраен:)

И јас сунѓер брате не користам дезодорански, туку секоја година ко ќе прајме туршија, земам 3-4 шишиња со расолница и им ставам прскалка и со нив си се прскам, природно а не од овије хемиве.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom