Каков е интернетот на Телекабел, Теленет...

• Креатор на темата Креатор на темата Net_Boy
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Traffic Downlod:2.183,08 MB тоа ќе му дојде 2000 денари.
И јас се јавив(додуша за дефект беше), патем прашав за наплатата. Ништо не рекоа за измени.

едит: за промена задоволен сум од интернетот.

Јас не сум. Откако ми го сменија модемот и ме префрлија на линкот од МтНет, цел месец сум на 256к, и плус на секои два саати треба да ја рестартирам конекцијата рачно.. па упм, на тие со АДСЛ им е на 12 саати рестартот.

P.Overdrive напиша:
Јас не сум. Откако ми го сменија модемот и ме префрлија на линкот од МтНет, цел месец сум на 256к, и плус на секои два саати треба да ја рестартирам конекцијата рачно.. па упм, на тие со АДСЛ им е на 12 саати рестартот.

Kako mislis da restartiras konekcija, zasto ?
Slucajno modemot da ne ti e na USB ustekan ?
A za ova so 256 da im se javis treba...nekoj glup softver imaat izgleda rucno gi vnesuvaat userite eden po eden koj treba da e na 256 ili 512, ocigledno tebe te zaboraile:)

Strelec напиша:
Kako mislis da restartiras konekcija, zasto ?
Slucajno modemot da ne ti e na USB ustekan ?
A za ova so 256 da im se javis treba...nekoj glup softver imaat izgleda rucno gi vnesuvaat userite eden po eden koj treba da e na 256 ili 512, ocigledno tebe te zaboraile:)

Да, на USB е.
Финтата е што после 2 саати треба или да го исклучам од/приклучам во струја модемот, или ipconfig /release + /renew. Не знам зашто, али не е у ред.. :nerv:

P.Overdrive напиша:
Да, на USB е.
Финтата е што после 2 саати треба или да го исклучам од/приклучам во струја модемот, или ipconfig /release + /renew. Не знам зашто, али не е у ред.. :nerv:

Аууу мачење брат,
бтв филмот ти е симнат, играта уше малце

TargeT напиша:
Аууу мачење брат,
бтв филмот ти е симнат, играта уше малце

Остај..
Него, ќе бидат денес до 3 за на ДВД? (=

P.Overdrive напиша:
Аууууу.... Па вас со кабелски и ADSL ве жалам. Добро што не се префрлив на кабелски. :je:На секои 2 саати да го рестартирам модемот.:nesvest:

P.Overdrive напиша:
Да, на USB е.

E pa do USBto ti e neso, imas nekoj konflikt so drajverite od drugite uredi. Mene mi e na mrezna ukljucen (SB5100E) i nikakvi problemi ne sum imal i sekogas ista IP mi dodeluva, valjda i tebe ne ti ja menuva so ipconfig /release + /renew.

I jas go imam istiot problem so modemot, chekam Strelec da dojde kaj mene da mi namesti so kabel, a ne so USB...:je:

Strelec напиша:
E pa do USBto ti e neso, imas nekoj konflikt so drajverite od drugite uredi. Mene mi e na mrezna ukljucen (SB5100E) i nikakvi problemi ne sum imal i sekogas ista IP mi dodeluva, valjda i tebe ne ti ja menuva so ipconfig /release + /renew.
Исти случај.

Iris напиша:
I jas go imam istiot problem so modemot, chekam Strelec da dojde kaj mene da mi namesti so kabel, a ne so USB...:je:

Ti samo prezali 500den za mrezna i ke go namestime :bip:

Jane напиша:
Аууууу.... Па вас со кабелски и ADSL ве жалам. Добро што не се префрлив на кабелски. :je:На секои 2 саати да го рестартирам модемот.:nesvest:

Нема врска ова :star: , МТ нет ја мења ИП адресата на 12 саати, но ако има во моментот некаков трансфер односно се одвива сообраќај уопште не се ресетира. Откако ке заврши одвивање на сообраќај или оние кои се на директна ПППОЕ конекција ке ја исклучат тогаш се мења адресата.

Strelec напиша:
Не збори глупости ќе ти се смеат.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom