Како влијаат компјутерите на младината?

• Креатор на темата Креатор на темата deXterche
  • Време на започнување Време на започнување
Познавам луѓе кои што седат 24 часа на компјутер, луѓе кои што успеваат да го координираат времето поминато на компјутер и такви на кои што самата помисла на користење на компјутер им е одбивна. Е најмногу им се восхитувам на тие вторите!

Мислам дека сеуште немаат до толку штетно влијание врз младината. Кога се ќе поефтини (од типот на веб-камери, лап-топови, игри, Интернет и слично) да може да си го дозволи секој, е тогаш ќе се подзамислам. Конкретно за мене, многу користам компјутер но не правам ништо особено и тоа особено ме нервира... Ми лета времето за џабе. Како да има некој магнет кој ме влече кон компјутерот :pos: Еден период ми беше нешто расипан па тамам си реков, ќе паузирам малце, ама ај паузирај, пукнав додека не го средив проблемот за да можам пак да го користам :pos: Има интересни работи, сликички, видеа, форумов, MSN, музики... се е тоа поинтересно отколку да земеш да учиш или не знам што :pos: Па со тек на време ти станува навика и си викаш “Абе ај не мора да ги измијам садовите сеа, кога ќе се најават гости, тогаш“ (пример), или “Лелеее кој ќе се спрема сега за излегување, поарно ќе си седам тука на MSN“... За никаде.

pozitivno vlijaat so toa sto mnogu raboti se ucat dodeka rabotiš na kompjuterot ama negativnoto go zabelezav kaj brat mi -se napraj ko cador i si go rasipa vidot:pos2:

Хааа...читам и сфаќам дека ми влијае најмногу физички-ме боде нешто колкот, ме боли грбот, а не е од промаја, тогаш е од седење пред компјутерот!И, да, можеш зилион работи да научиш од него, преку нет, мсн, ма се има...Но, затоа космодиск, наочари со јак дипотер и слични помагала ќе ми притребаат многу порано:kesa:

За мене мн лошо!Поготово кога компјутерот е со интернет:)
По цели денови окапувам на него:)некогаш се запрашувам што всушност правам корисно,али неможам:)
ЗАРАЗЕН СУМ ОД ВИРУСОВ:)

нема ништо позитивно во копјутерот цело време сме на него не можеме 2 саати без него надвор тешко а и плус расипуваме очи ц ц ц ц ц ц :nesum:

Со мала само контрола и се` се може. Оваа година ги наредив скоро се петки, играв кошарка секој ден 2 саата и имав време да сработам на нешто на компјутер. Има луѓе што стварно претеруваа во седењето на компјутер правејќи бескорисни работи.

:helou: Браво, така е најдобро треба да си го расподелиш времето за се има време ,инаку компјутерот навистина е зараза па и јас сум пр. на моиве год .ха ха ха :smir:

компјутерите се добри доколку знаеш за што сакаш да ги користиш. Ако те интересира само интернет,игри и мсн тогаш џабе ти е плус нема да можеш да си замислиш еден ден без компјутер

Добри се додека не се чуе дека некого нашле препариран пред компјутер :)

..кога у прашање е младината..братее тешко..денес и дете од три години гледаш седи на компјутер игра симс и ред др игри..залосно...па од малди да расипуваат вид..конструкција на тело..жалосно..не гледам нешто убоо у тоа дете пред компјутер повеќе од 1 сааат...шо ќе му е..нека земе топка и надвор нека лудуа него ваке:nenene:

како влијаат..хммм.Па еве ке земам пример од мене..Никогаш не сум легнал пред 5-6..имам двојна скулиоза на кичмата..кој разбира...кој не тоа е двојна искривена кичма..на два дела...несто слицно као змија :vozbud:
играм една играм огаме..од која немозам глава да дигнам...играта бара прегледување на акаунтот на секои 50 минути ..така да ... ми оди де :tapp::tapp::tapp:

Se zavisi od covekot, jas na rabota sum po 8 saati na kompjuter, doma koga ke se vratam ako imam vreme sedam na kompjuter, nekogas izlagam malce na vozduh da prosetam, vezbam 3-4 pati nedelno po 2 saati, taka da mislam deka nemaat vrska kompjuterite, do lugjeto e.

kako vlijaat kompjuterite na mladite?pa toa niv im e kako dorucek,rucek i vecera.jas koga imav 10godini znaev sto e fudbal,kosarka,gamlii,gamija a denesnava mladina osven kanter i dota neznam dali voopsto znaat nesto poveke?mislam deka najgolema greska e kaj roditelite sto od mali gi ucat da sedat po 24casa pred monitor i na dr nisto da ne im se obvrne vnimanie.znaci negativno vlijanie imaat kompjuterite-poveke treba da gi nosat na sportski natprevari otkolku da mu ja kupi fifa 2008 i negovot dete da i se radua i da ne stane od pred monitor

како влијаат..хммм.Па еве ке земам пример од мене..Никогаш не сум легнал пред 5-6..имам двојна скулиоза на кичмата..кој разбира...кој не тоа е двојна искривена кичма..на два дела...несто слицно као змија :vozbud:
лол бе пер, па седи убаво...тоа не е до компјутерот, туку до твоето незнаење за правилно позиционирање при седење

иначе компјутерите не влијаат...тоа што прават на нив влијае, ако играат умствени игри, вежбаат мозок...ако работат фотошоп, се креативни....и така натаму...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom