Како треба да изгледа еден детски парк

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
Незнам зошто се буните против сегашните љуљашки (детски паркови). На такви исти како сега сме израснале сите ние....... тобоган, љуљашки, клацкалки.
Мене повеќе ми се допаѓаат оние кои ги направиле во Триангла Маџари одколку оние во Америка, Шпанија, Франција....... кои личат на шарена куќа на стравот.
Ние сите сме израснале на ваквите љуљашки, какви такви на нив паѓавме, станувавме, се тепавме, се дружевме......... и ете не израснавме во самостојни личности.
Јас лично сакам и моите деца и моите внуци и моите правнуци итн. да израснат на лулашките на кои јас сум израснал или пак бар слични на оние на кои јас сум израснал.

Затоа јас сум ЗА да продолжи градењето на љуљашки какви до сега се граделе во Македонија, а не да ни носат нешто туѓо, странско и модифицирано:)
Ти сакаш, но само заради спомените од твоето детство- а не заради старовремските лулашки. Зошто сметаш дека тие што тебе ти се допаѓале -им се допаѓаат на сегашниве и идните генерации (деца)?!
KidZania - напиши во гугл :icon_lol: да видиш кој е сонот на секое дете

Ти сакаш, но само заради спомените од твоето детство- а не заради старовремските лулашки. Зошто сметаш дека тие што тебе ти се допаѓале -им се допаѓаат на сегашниве и идните генерации (деца)?!
KidZania - напиши во гугл :icon_lol: да видиш кој е сонот на секое дете
Затоа што на тие сиромашни лулашки сите ние што игравме израснавме во луѓе, а многумина од оние кои растат во луксуз во странство, па дури и кај нас израснуваат во дрски, арогантни и размазени луѓе, така наречени нелуѓе.
А донекаде и да....., спомени лежат во тие лулашки:)

Затоа што на тие сиромашни лулашки сите ние што игравме израснавме во луѓе, а многумина од оние кои растат во луксуз во странство, па дури и кај нас израснуваат во дрски, арогантни и размазени луѓе, така наречени нелуѓе.
А донекаде и да....., спомени лежат во тие лулашки:)
Друже се е во ред ама светот оди напред.Нема врска со тоа дали е европско или не европско,модерно или не ама тоа е срамота.4 цефки железни и 3 даски.Мислам дека не оди никако.И на времето што ги правеа пред 30 години поарни беа.Еве земи се ти за пример,не верувам дека возиш фиат 1300 или некоја пезетка или пак 101.Тие беа лимузините на нашето време.Ама сега мислам дека би возел едно ауди или некоја мечка добра.Во право си за дрскоста и арогантноста ама обично ако некое македонче расте во странство во луксуз тоа е на факултет пратено од татета со милиони а не е на печалба.А и кај нас,обично се од некои родители тате носи мама меси и немој сине тоа да правиш,кој им ебе матер на аргатите/ воспитано од лопови.Милионер не можеш да станеш ако имаш човечност во себе треба да немаш милост.Јас не познавам некој што има срце и душа а да има многу пари...Сепак друга тема.......
Нели е срамота да се стави во весник или пак да дадат на телевизија ваква слика???Се инвестирало.Па мислам дека во некој приватни дворови е посредено отколку лулашкиве во парковите.Има се средува на некој места не викам не,ама на некој места поарно да не се допре.

Друже се е во ред ама светот оди напред.Нема врска со тоа дали е европско или не европско,модерно или не ама тоа е срамота.4 цефки железни и 3 даски.Мислам дека не оди никако.И на времето што ги правеа пред 30 години поарни беа.Еве земи се ти за пример,не верувам дека возиш фиат 1300 или некоја пезетка или пак 101.Тие беа лимузините на нашето време.Ама сега мислам дека би возел едно ауди или некоја мечка добра.Во право си за дрскоста и арогантноста ама обично ако некое македонче расте во странство во луксуз тоа е на факултет пратено од татета со милиони а не е на печалба.А и кај нас,обично се од некои родители тате носи мама меси и немој сине тоа да правиш,кој им ебе матер на аргатите/ воспитано од лопови.Милионер не можеш да станеш ако имаш човечност во себе треба да немаш милост.Јас не познавам некој што има срце и душа а да има многу пари...Сепак друга тема.......
Нели е срамота да се стави во весник или пак да дадат на телевизија ваква слика???Се инвестирало.Па мислам дека во некој приватни дворови е посредено отколку лулашкиве во парковите.Има се средува на некој места не викам не,ама на некој места поарно да не се допре.
Јас незнам што има срамно и погрешно во овие лулашки. Поголем срам и поголема грешка ќе има во третирањето на тие лулашки од страна на народот. И најлуксузни лулашки да се направат тие за еден месец ќе бидаш ишкртани или искршени од некоја тешка сељачана што самата се декларира како ,,хулигани''.
Така да според мене се добри и овие лулашки, нема ништо лошо во нив:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom