Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Смртта на Тоше, Бог да го прости, ме натера да размислам, како тагувам.
Ја гледам мајка ми цел ден плаче сирота, сите околу мене плачат а јас солза не пуштив. Премногу ми е жал, и тагувам. Али тагувам во себе, се повлекувам и не ја споделувам тагата со никој. Сама размислувам зашто морало да се случи тоа..
Значи, солзите ви се филтер за тага, осамувањето, хистеричното смеење, паѓање во "несвест"...:smir:
Како тагувам?
Првичната реакција ми е молк.Ништо не зборам.Ќутам и се повлекувам во некој агол и размислувам.Не ставам цел ден речиси ништо во уста.Подоцна сакала-нејќела,без разлика кај се наоѓам,солзи ми потекуваат.Плачам.Секогаш ми е полесно.
Денеска се изнемоштив од плачење.Особено кога бев дома,плачев на цел глас,дури ми се слоши и раце почнаа да ми се тресат.Во јавност бев поприбрана иако на моменти не можев да ги задржам солзите кои сами паѓаа(т).
мене тагата ме стигнува подоцна!вчера кога дознав не ми се веруваше.не ми беше ништо.сите плачат,а јас ко сеуште да не бев свесен што се случува.и кога се вратив од факс и го вклучив телевизорот ме стигна тагата.цел ден не можев да се смирам.плачам како скот.дома,самиот,не пред други.