Како го разбирате светот?

• Креатор на темата Креатор на темата FLiX
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Ај овде писете како вие го сфакате светот??

ај јас ке почнам

Па вака секој во светот се обидва да преживеј прво си гледаме за нас потоа за другите добро има исклучоци ама тоа се многуу малку кој не влијат на другите. КО ќе видиш кругот на доминација сегде преовладува, волкот оди во глутница ама ко ке е време за јадење секој се снаога како знај. Истото се случува и со човекот, ко ке нема мака со другите е заедно се дружи, кога ќе се речи сега треба да направите ова и ова тој шо ќе напрај повеќе добива награда, тогаш секој за себе ни пријателите не се пропознаваат. Секогаш има кој е над некој на пример има 1000 антилопи и 3 лава така што бројот на антилопи зависи од бројот на лавој и обратно кога ќе видиш се се врти во круг. НИе можи мислиме дека ја уништуваме природата ама колку што ја уништуваме толку и таа не уништува. Ко ќе видиш светот ти е само еден круг на движење без крај и почеток.
Можи ме сфативте можи не ама за тоа дали ме сфативте друг пат ќе пишам

Светот го разбирам ...како...нива...не...поле :)

:)))

Светот...ух тешка мисла!

Светот го разбирам како место каде што се раѓаме,живееме, се радуваме, плачиме, љубиме, мразиме, со други зборови...битисуваме.

Светот е суров, светот е зол, но и е убав, ако знаете како да живеете, цел, која мислам треба секој да ја има.

Уметноста на живеењето!

Светот го разбирам како автопат на кој некои буљаши ќе возат позади тебе со дугачки, ќе ти сечат нагло при тицање, ќе те провоцираат пуштајќи 4 жмигавци... но може да има и убава страна доколку возиш количе над 30,000 евричи + уште 2-3 така за разонода и го правиш горенаведеново на другите учесници во сообраќајот. исто како што се случува во државата-односот влада-народ! катастрофа...
работава е снаџи се, па живи на улиците...

Миљијарда сцени поставени една околу друга, за кога актерите глумат, останатите актери ги гледаат и им ракоплескаат со рачињата и учат во истовреме. Најпрофитабилен бизнис, праење маски и костимографија.

Како го замислувам светот?
Тешко прашање.
Па што знам...
Светот е место каде што секој човек го живее својот живот - ваков или онаков, лош или добар.Секој човек се раѓа сам,а на некој начин и умира сам, а во меѓувреме го исполнуваме животот со другарки, љубовта која ја примаме и даваме - од родителите, луѓето околу нас, децата, партнерот итн итн.
Светот е само станица на која ги остваруваме тие работи...

HM mnogu interesni sfakanja bas mi se dopaga sto site si imaat svoja filozofija za ova. Nemozam koja e podobra no so site se slagam super se ;)

Светов ни дава Љубов - А ние грешниците погрешно ја Конзумираме !

Како шоља! Дај бе пуштете вода више не се трпи

Светот го сваќам како место каде што живеат луѓе:helou:

Јас го разбирам светот како поле.... магнетно поле :)

Место каде неколку милијарди луѓе се обидуваат го најдат своето парче, некој со поголем успех, некој со помал!

Димитар напиша:
Јас го разбирам светот како поле.... магнетно поле :)

Место каде неколку милијарди луѓе се обидуваат го најдат своето парче, некој со поголем успех, некој со помал!

e za ova postovanje super razmisluvanje nesto slicno na moeto :)

Како јабана!

Икрено сеуште сум во фаза на толкување на Светов, а камоли разбирање. Но, еве би рекла дека го разбирам како Данте. Некои од нас во чистилиштето, некои во рајот,некои во пеколот. А, сите тие сепак на Земјата, на овој Свет.

Јас го разбирам светот како бавча ... не
Јас го разбирам светот како поле ... не

ај пишете што сакате

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom